Не мие дека сум загреан едноставно сакам да земам некоја подобра графичка од мојата. Според тоа што го видов на интернет 980 ти е добра графичка, далеку подобра од мојата и би ми вршела работа додека не се појави некоја 1070 ти или 2060. За доплата иначе е мојата плус 5-6 илјади со простор за договор.Гледам баѓи си загреан за таја 980Ti,доколку му доплатиш 8-9000 вреди,но сепак подобро 1070 Ти за 18-20000 одколку 980Ti
Ај биди попрецизен. Каква карта имаш ти и колку треба да доплатеш за 980ката?Имам можност да земам 980 ти со замена за мојата и моја доплата, доаѓа поефтино од 250 евра. Is it worth the shot?
Мислењето е автоматски споено:
Доаѓа негде помалце од 200 евра, ако ја рачунаме и цената на мојата графичка.
Јас имам MSI GTX 1060 GAMING 3GB ( Overview GeForce GTX 1060 GAMING 3G ), сакам да ја заменам за Gigabyte G1 gaming 980 Ti, со доплата од 5-6 илјади со можност за договор.Ај биди попрецизен. Каква карта имаш ти и колку треба да доплатеш за 980ката?
980 Ti е карта од 2015та и троше 250 вати. Не ти треба постара карта.Јас имам MSI GTX 1060 GAMING 3GB ( Overview GeForce GTX 1060 GAMING 3G ), сакам да ја заменам за Gigabyte G1 gaming 980 Ti, со доплата од 5-6 илјади со можност за договор.
Друг човек ми бараше доплата 8 илјади за истата графичка.
Имам веќе добро напојување, HX1000i.980 Ti е карта од 2015та и троше 250 вати. Не ти треба постара карта.
Ем ако имаш 400 ватно напојување као мојто тогај па уопште не бива.
Остани си на 1060ката. И јас имам таква. Можеш свашта да играш, само намали сетинзи , исклучу MSI Afterburner, забрави на FPS бројките и уживај у играта. Едино ако си запнал тоуку у случај да имаш јако напојување од 5-600 вистинска ватажа да доплатеш 2000 рецимо. За повеќе не се исплате.
Само сакав некој совет дали ќе се исплати ако земам сеа таква графичка, со оглед на тоа дека е стара, со намера понатаму да ја надоградам, или да останам со истата додека не се појават некој добри понуди тука.Дечки што му помагате кога запнал нека си купи и да се прекине валидација на свое лично убедување и барање помош од форумов.
Само сакав некој совет дали ќе се исплати ако земам сеа таква графичка, со оглед на тоа дека е стара, со намера понатаму да ја надоградам, или да останам со истата додека не се појават некој добри понуди тука.
Доколку најдеш 1070ти слободно земај,ќе осетиш голема разлика од 1060 3гб.А 980ти е веќе застарена и не би давал пари по нејзе.
Лош тајмингПочекај ако не ти е итно да се стабилизира пазаров, па ако размислуваш за 1070ti, можеш да најдеш и RTX2060 за слични пари (дека спомна сакаш RTX). 980ti не би размислувал за оваа конфигурација, поготово ако треба да ја платиш како 1070ti
![]()
Отвори ја темава таму на крај од есен, почеток на зима 2021, вака нема поента муабетот.
Па ако пролисташ низ форумов, пред два месеци 1070ti одеа некаде 13-15k, тука некаде мислам и 2060. Сега е друга приказна.
За 980ti јас не би платил повеќе од 150 европски, ни тогаш, па ни сега.
Се наоѓаа 1070 за 10-11к, 1070 Ti за 13-14к, а 2060 почнуваа од 15к некаде, и на форумов и на Реклама5/Пазар3. И искрено јас не би купил графичка за гејминг дур не паднат пак на тие цени.
Еве Geforce 520 ќе ти дадам, не за 20 него за 18,500 ќе ти дадам, само денес, само за тебе....
Брат, причекај, цените се ненормални, повеќе од дупло одошто треба, жив експеримент. Барај одреден модел на картица и бркај цена, зошто вака со до 20.000 ништо не правиш.
Епа барај ги баш тие модели, и чекај да видиш дал некој ќе понуди нешто по разумна цена. Рецимо некој огласил 2060 за 40к јеботе.
Друже, во моментов најдоброто што можеш да го земеш до 20k e 1060 6GB, а таква не ти треба. Никој сега нема да ти даде модел од тие што ги бараш по таа цена кога моментално одат за дупло. Така да, откажи се од идејата за некое време ако не ти е итно, чувај евриќите, па освежи ја темата таму наесен, да видиш до кај е работата![]()
Ни ќе најдиш на старо, ни поевтино
Надежта последна умира. :')
Во секој случај, мислам дека не вреди да иде од 1060 на било која друга графичка што не е минимум ГТХ 20ка (супер) серија или 5700ка. А според тоа што читав, поради големиот дефицит на чипови во светот, цените тешко да паднат во текот на годината.
Чувај си ја таа што ја имаш, 250 евра да платиш за 980ti не се исплати апгрејдот за толку стара графичка таа може да ти рикне и да останеш без ништо на крај.
Почекај ќе има RTX за 150$ со лопата да ринеш.
Јас би останал на сегашната. 2-30 % повеќе fps практично и нема да можеш да ги забележеш ако не ти е уклучен афтербурнер.Само сакав некој совет дали ќе се исплати ако земам сеа таква графичка, со оглед на тоа дека е стара, со намера понатаму да ја надоградам, или да останам со истата додека не се појават некој добри понуди тука.
Во ред се разбравме, фала за соработката.Па чекај да видиме:
Проверувај овај период почесто реклама5 и пазар 3, можно е да налеташ на некој шо би огласил карта за разумна цена. Тешко, да, ама ипак не се знае. Може некој од зор да продава па дај шта даш. Тоа ти е најдобро за сега.Во ред се разбравме, фала за соработката.
Да, редовно ги пратам огласните страни.Проверувај овај период почесто реклама5 и пазар 3, можно е да налеташ на некој шо би огласил карта за разумна цена. Тешко, да, ама ипак не се знае. Може некој од зор да продава па дај шта даш. Тоа ти е најдобро за сега.
Не си сериозен, нели?2-30 % повеќе fps практично и нема да можеш да ги забележеш
Изгледа и ти исто како и марв може да примете разлика и од 1fps.Не си сериозен, нели?Tоа се некои +/- 10 fps.
Друже,спииј си на картичката и штеди додека не се среде ситуацијата. Не е време за апгрејд, гледај само да ја пребродиш оваа ретардација со здрава графичка. Не се исплаќа во долгорочен план тој апгрејд, плус толку стара графичка не ни знаеш какви проблеми носи (особено штом претходниот сопственик е толку желен за мала заработка сигурно не е за џабе).Не мие дека сум загреан едноставно сакам да земам некоја подобра графичка од мојата. Според тоа што го видов на интернет 980 ти е добра графичка, далеку подобра од мојата и би ми вршела работа додека не се појави некоја 1070 ти или 2060. За доплата иначе е мојата плус 5-6 илјади со простор за договор.
А и лош тајмнинг имам со ова бидејќи пред 2 месеци од прилика имаше 1070 ти за добри цени, ама тое јбг незнаев дека и тука има огласи.
Па види го пазарот и кажи ми дали има добри понуди. Зашто не бараш кога пазарот е во подруга состојба. Не ти дошло за 5-10 фрејма повеќе да платиш графичка која реална цена е 6000-8000 но бидејќи околностите се други таа е цената.Само сакав некој совет дали ќе се исплати ако земам сеа таква графичка, со оглед на тоа дека е стара, со намера понатаму да ја надоградам, или да останам со истата додека не се појават некој добри понуди тука.
Да, најверојатно ќе почекам за подобра понуда.Друже,спииј си на картичката и штеди додека не се среде ситуацијата. Не е време за апгрејд, гледај само да ја пребродиш оваа ретардација со здрава графичка. Не се исплаќа во долгорочен план тој апгрејд, плус толку стара графичка не ни знаеш какви проблеми носи (особено штом претходниот сопственик е толку желен за мала заработка сигурно не е за џабе).
Пример, страшно се нервирам кога Warzone ми паѓа од 60 fps на 55 fps, макар било и во небитна ситуација. Камо ли 10-15 fps.Изгледа и ти исто како и марв може да примете разлика и од 1fps.
За 10fps ич да да не праеме маабет![]()
Сериозен ли си? (Реторичко прашање).Пример, страшно се нервирам кога Warzone ми паѓа од 60 fps на 55 fps, макар било и во небитна ситуација. Камо ли 10-15 fps.
Никогаш немам пуштено афтербурнер. Иако самата игра си има фпс инфо, немам навика ни тоа да го гледам.Сериозен ли си? (Реторичко прашање).
А да пробаш да исклушен то факинио афтербурнер и да играш без да знаеш коуку факин фпс има, а? Па после кажи да се нервираш![]()
Исто и ја му кажав доплата макс 2000. Ама му барале 5-6000.980Ti е за 30-35% подобра во просек од 1060 3GB. Кога би имал 1060 3GB би доплатил 1000-2000 денари за надградба на 980Ti.
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден