Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

SMART TV IPTV

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Искуство (лично) од китајски иптв од Али... Воглавно не сецка, квалитетот не е лош, знае звукот на некои канали да го снема од време на време, ама на пр. Ми смета што не работат сите канали баш секој ден. Во месец дена користење, 3 пати до сега се случило да ги снема сите европски стримови, на пример на пар саати. Се понекој индивидуален стрим од favorites ќе се зацрни понекогаш, претежно навечер, во европски busy hour ваљда.
Не е драма за парите, секогаш има нешто да се гледа, ама ако баш цели човек конкретна емисија да гледа, може да се разочара баш тогаш, баш тој стрим да го снема...
моја оценка 4/10, ама пак ќе речам, за парите е ОК
Za 18.5$ godisno ... mislam deka e nad ...site ocekuvajna moja otcenka e 5.5/10 bidejki sto imam platena iptv , znae da zastane i da ne trgne povejke/sekojdnevno,(osvem sto e podnaredena listata i sto na videotekata ima Rs/prevod)a kosta mnogu povejke na mesecno nivo ne sporeduvam na godisno,ne ni pomisluvam 55~60eu da sporedam so 18.5$
znaci kompromisot e toj ...
Ps, vtorata lista so mija prati kitaecot e nesto nad 30 000 kanali i nad 10 000 Vdo.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Za 18.5$ godisno ... mislam deka e nad ...site ocekuvajna moja otcenka e 5.5/10 bidejki sto imam platena iptv , znae da zastane i da ne trgne povejke/sekojdnevno,(osvem sto e podnaredena listata i sto na videotekata ima Rs/prevod)a kosta mnogu povejke na mesecno nivo ne sporeduvam na godisno,ne ni pomisluvam 55~60eu da sporedam so 18.5$
Ps, vtorata lista so mija prati kitaecot e nesto nad 30 000 kanali i nad 10 000 Vdo.
А што ќе ти се толку канали? И зашто се "палите" на толкава бројка канали и VOD?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
А што ќе ти се толку канали? И зашто се "палите" на толкава бројка канали и VOD?
ne pisav nikade deka se palam pisav "ps, deka mi pustija po golema lista inaku gi ima site eu drzavi eksYu 390 kanali / Bug 82/ En serii 8900/2600 filmovi20017/18
2900 -2019-20ta / ima 900 turski serii ......itn od site ovie brojki realno 300 mozebi ke gi vrtis a mozebi i 100 dal kese ....
sekoj so svoja zelba i vkus ....ali cenata e vkusna pred 5/6 meseci plativ 18eu,za 3 meseci ~ne bev nesto posebno zadovolen znam sto gledav ... sega vrtam istite kanali Znaci pisav bez videotekata so Srbski Titl samo so e 18.5$ ama godisno....
taka da ....

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

DrMTR

senior
27 март 2014
7.928
8.422
Posle 20h , test go zamoliv poradi razlika vo vremenskata zona ,mi isprati uste edna m3u lista test/24h,, a prethodnata skoro 17/18h sto gledav arena/discovery i eden film ne zastana,isto probav i so mk,kanalive site rabotat/ bas se iznenadiv ... na ovaa platena sto mie lista(ovdesna balkanska) ima sekoj den seckajne ili da nema nekoj kanal ...
tuku drugo me udri vo glava da ne ja kupuvaat ovdesnive preprodavaci za 2$ od ali mesecno(vidov i takva ponuda 1.89$) a ja prodavaat 6~8eu ovde istata ili malce - preku iptv platforma modificirana /odnosno podredeni kanali za balkanot ....i si teraat taka ...
a sto mislite... ?

Листава е перфектна за моите потреби. Ги има истите канали како овие македонскиве реселери што ги шиткаат за доста пониска цена. Стабилни линкови без никаков проблем на мојот бокс. Македонскиве што ми пратија тест знаеше да кочи и сецка. Ова е мое искуство. Јас сум задоволен од кинезот . За таа цена нема што да барам повеќе.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Листава е перфектна за моите потреби. Ги има истите канали како овие македонскиве реселери што ги шиткаат за доста пониска цена. Стабилни линкови без никаков проблем на мојот бокс. Македонскиве што ми пратија тест знаеше да кочи и сецка. Ова е мое искуство. Јас сум задоволен од кинезот . За таа цена нема што да барам повеќе.
Jas istoto go napomnav ..ne nudi nisto povejke ovdesen preprodavac ...so naredeni folderi, od kaj mene porackata e napravena ...samo ke pocekam nesto bankava zafrkava/ili kartickava i minatiot pat, me seckase so plajkajnevo...

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
Не сум користел ИПТВ од наши (МКД) препродавачи, не би можел да споредам, ама па самата бројка на канали и не е нешто пресудно битна, реално, гледаш макс.50 тина канали во favorites ... а и доста се дуплираат. VoD има, има дури и фолдер со избор на различен јазик на аудио, ама не ми се никако организирани, нит се прегледни, нит има пребарување... онака за кога ти е ептен досадно, ама што знам...

Јас би рекол колку пари, толку музика е.

Овде од локалниот телеком има ИПТВ сервис за ~7еур месечно, малку е целата содржина само на Германски, иначе како UI, а особено user experience во однос на SmartThings арр за смарт телевизор е значително, значително подобро. За стабилност не правиме муабет, сепак е headend во сопствена мрежа, не е споредливо.

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
Kako si zadovolen od kinezot ako die zemal od kaj nego
I kolku vreme teras?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Kako si zadovolen od kinezot ako die zemal od kaj nego
I kolku vreme teras?
Prezadovolen od kinezot ... ima mn,kanali no nas tolku toa ne ne interesira povejke stabilnosta me inteersira ...imas i opcija za 1 mesec 1.9$ nisto ne gubis mene mi dade 1+1 mesec oti reklama sum mu pravel za taa cena ... koristam 6ti den bez prekin poradi situacijava se gledaat areni, hbo,axn,cinemax1/2-nesto,muzika,dokumentarni h2,i ovaa discovery c&i po nekoj film bez prevod ,stabilnost 98% / paralelno imam i ultraKom platen do ovoj mesec osvem sto na ultra se podnaredeni kanalite za eks JY i ima srpski prevod na videotekata nema nisto povejke* na ultraKom stabilnost 95%
eve ti od ali link ne gubis nisto 1.90$ 1mesec probaj komunikacija so covekot ekstra i poddrska.
US $1.9 |Europe IPTV subscription 6000 HD channels Arabic France Russia Canada USA India Latin America Spain Android smart iptv M3U|Set-top Boxes| | - AliExpress

Garfield'

Баниран/a
18 јануари 2019
299
59
Blisku Berovo
Jas istoto go napomnav ..ne nudi nisto povejke ovdesen preprodavac ...so naredeni folderi, od kaj mene porackata e napravena ...samo ke pocekam nesto bankava zafrkava/ili kartickava i minatiot pat, me seckase so plajkajnevo...
Здраво
Имам m3u link за iptv,доколку ви треба,ќе ви ја дадам 3 месецие платена,дополнително има username и paasword за iptv smartest pro
(raboti gi imaa site kanai,se nadevam deka nema da ima problem pri gledajne tv)

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Сакаш да кажеш дека китаецот е постабиел од ултраком?
Dokolku ne ti treba prevod ..da kaj ultra kom ima pocesto buffering kaj kitaecot ili raboti ili ne.(kanalot)... nema buffer...inaku 2ta tv se na lan povrzani(za da isklucam seckajne od wi.fi) isprobano so 2 ist app,ssiptv nee nesto posebno aplikacijata..ali nema opcija za druga..na lg to ja plativ(ednokratno 5.49€) smart iptv i ovaa app e ekstra za llg i samsumg.
Site sto preprodavaat iptv vikaat android tv ili box....na drugo kocelo...e na ovaa app ne koci webOs letaa....

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
Prezadovolen od kinezot ... ima mn,kanali no nas tolku toa ne ne interesira povejke stabilnosta me inteersira ...imas i opcija za 1 mesec 1.9$ nisto ne gubis mene mi dade 1+1 mesec oti reklama sum mu pravel za taa cena ... koristam 6ti den bez prekin poradi situacijava se gledaat areni, hbo,axn,cinemax1/2-nesto,muzika,dokumentarni h2,i ovaa discovery c&i po nekoj film bez prevod ,stabilnost 98% / paralelno imam i ultraKom platen do ovoj mesec osvem sto na ultra se podnaredeni kanalite za eks JY i ima srpski prevod na videotekata nema nisto povejke* na ultraKom stabilnost 95%
eve ti od ali link ne gubis nisto 1.90$ 1mesec probaj komunikacija so covekot ekstra i poddrska.
US $1.9 |Europe IPTV subscription 6000 HD channels Arabic France Russia Canada USA India Latin America Spain Android smart iptv M3U|Set-top Boxes| | - AliExpress
Ovoj ti e drug prodavac.
Pogore postot ti e so nasi znaminja
Me interesirase za toj dali e dobar.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Пред два дена од истиот кинез купив за 1 месец, дури денес добив порака "Order has been shipped!", но уште ја немам добиено листата.
Чудно е за една листа да ја чекам толку долго.

И чекаше бааги или одма ти ја прати ?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Пред два дена од истиот кинез купив за 1 месец, дури денес добив порака "Order has been shipped!", но уште ја немам добиено листата.
Чудно е за една листа да ја чекам толку долго.

И чекаше бааги или одма ти ја прати ?
Pisimu privatna poraka vo delot (contact with sealler) mene mi ja isprati vo privatna poraka za 1 cas....

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Само што проверив, ми пратил во приватна порака.

corpz

hello world
12 април 2007
67
117
Јас да се заблагодарам на Ts011 за препораката од Кинезот од Али.

Пазарив едногодишна претплата од Кинезот и се зачудив колку многу од каналите, всушност, работат а не само да фигурираат на листа (ова не е ироничен коментар) - речиси сите. Исто така, резолуцијата на каналите е извонредна а сецкање нема никакво. Најтопла препорака за горенаведениот линк.

Само не знам дали можам со иста линија да гледам на два уреди, или треба нова да пазарам, уште не сум го прашал Кинезот.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Само не знам дали можам со иста линија да гледам на два уреди, или треба нова да пазарам, уште не сум го прашал Кинезот.
Може, ама не истовремено.
Пробај во секој случај. Треба кога ќе пуштиш на вториот уред за кратко време на првиот да прекине. Ако не прекинува, не ти треба уште една претплата.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Јас да се заблагодарам на Ts011 за препораката од Кинезот од Али.

Пазарив едногодишна претплата од Кинезот и се зачудив колку многу од каналите, всушност, работат а не само да фигурираат на листа (ова не е ироничен коментар) - речиси сите. Исто така, резолуцијата на каналите е извонредна а сецкање нема никакво. Најтопла препорака за горенаведениот линк.

Super*jas gi isprobav povejketo listi sto imaa eks yu kanali a vo niv se site ovie sto gi sledime i barame ....Ovaa bese najstabilna ....
Za gledajne na 2/3 uredi 1 lista ne moze istovremeno ke secka i koci i na 2ta uredi oddelno moze jas imam na tv na mob.i na Laptop preku Vlc oddelno sekade si raboti...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно