Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Што последно сте надградиле на вашиот компјутер (компонети за компјутер ONLY!)

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.690
12.523
Skopje
www.wemaxa.com
Има далеку поевтини алтернативи кои ќе ладат подеднакво добро ако е тоа приоритет, овој кулер се зема пред се за естетика.

Мене ќе ме јаде OCD за OLED burn in. Него дај фотка од естетиката да видиме.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Надградба која е вредна да се спомне. Светлосни години далеку во однос на онборд од било која хај-енд матична плоча. Добив поквалитетен, почист и поиздефиниран звук, но најбитно изгубив секаков брум и шум во позадина.....

Последна промена:
23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.690
12.523
Skopje
www.wemaxa.com

Надградба која е вредна да се спомне. Светлосни години далеку во однос на онборд од било која хај-енд матична плоча. Добив поквалитетен, почист и поиздефиниран звук, но најбитно изгубив секаков брум и шум во позадина.....

Ова да ти го препорачам да го разгледаш онлајн, јас сум презадоволен, под услов да користиш уште монитори со балансирани влезови

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ова да ти го препорачам да го разгледаш онлајн, јас сум презадоволен, под услов да користиш уште монитори со балансирани влезови

Имам студиски монитори Behringer 2031, имаат и балансиран и небалансиран влез.

Но не сфаќам, што би добил со тоа? поточно што подобро или повеќе од ова...?

Пробував да користам DAC-ови, и некој ефтин и поскап, но исти QRAC, брумот го имаше. Сега нема брум, дури ни на макс пуштено на волјум кога е... има апсолутна тишина на звучниците.

Картата е класа над Xonar STX-II што беше најдобрата звучна карта која сум ја користел до сега. Многу подобар signal to noise ratio, повеќе тинтири-минтири за сетирање, поиздефиниран звук во цел опсег (мада овде работата ја вршат операциските засилувачи кои се модуларни како и кај STX II но по дифолт што стигаат тие кај двете карти изгледа се подобри кај. AE9)

Последна промена:

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.690
12.523
Skopje
www.wemaxa.com
Имам студиски монитори Behringer 2031, имаат и балансиран и небалансиран влез.

Но не сфаќам, што би добил со тоа? поточно што подобро или повеќе од ова...?

Пробував да користам DAC-ови, и некој ефтин и поскап, но исти QRAC, брумот го имаше. Сега нема брум, дури ни на макс пуштено на волјум кога е... има апсолутна тишина на звучниците.

Картата е класа над Xonar STX-II што беше најдобрата звучна карта која сум ја користел до сега. Многу подобар signal to noise ratio, повеќе тинтири-минтири за сетирање, поиздефиниран звук во цел опсег (мада овде работата ја вршат операциските засилувачи кои се модуларни како и кај STX II но по дифолт што стигаат тие кај двете карти изгледа се подобри кај. AE9)

1. Нема брум никаков, барем со моделот што ти го посочив и општо со палетата на Topping и S.M.S.L. во класа $180+
2. Флексибилност и практичност - не си врзан со користење на PCI-E карта и со напонската секција на ПЦ-то и зезалиците што произлегуваат од тоа, користат сопствено заземјено напојување
3. Поефтини се, 1/3 од цената од тоа што гледам твојата карта е 450Е?
4. Ги имаат сите можно типови влезови: usb-c, coax, spdif, hdmi arc т.е. модуларни се да се користат со повеќе уреди одеднаш.
5. Едноставни и лесни драјвери не креативе ѓубрето
6. Два излеза за звучници

Го препорачав уредот затоа што е гром за парите, потвредено од многу аудиофили по форуми насекаде, се споредуваат со уреди х10 од цената на етаблирани и реномирани производители.

Така да, можеби во однос квалитет на звук не добиваш ништо и е латерална "надградба", но ако за 1/3 од цената добиваш се исто плус еден куп додадени вредности, што да не, посебно ако се земе директно од Али по цена од некои 10-11к ден.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Off: Џоа незнајш ти
недошикваш Битолчани?
Абе тоа е кавадаречки ѓомти, јас битола учев такво нешто не слушнав е сега чакмак, шанкуре хаха :D
Мислењето е автоматски споено:

То ти е ѓоа турцизам, чунки редовно го користат многу луѓе.

Ко можат тука да се користат безвезни странски непотребни кованици, можат и стари одомаќинети зборој...
517 години нели е доста од турци :D

CBB_6

BBC
9 декември 2016
349
1.069
Уште едно парче корисна периферија, се думав години наназад да си земам едно вакво.

IMG20251230185047~3.jpg
Три HDD-а ќе летаат од компјутер и ќе служат за повремен бекап преку докинг станицава.

Набавено од IT Маркет по цена од 1.210 денари, и тоа со бесплатна достава за еден ден!

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.724
4.295
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Уште едно парче корисна периферија, се думав години наназад да си земам едно вакво.

Погледнете го атачментот 157266
Три HDD-а ќе летаат од компјутер и ќе служат за повремен бекап преку докинг станицава.

Набавено од IT Маркет по цена од 1.210 денари, и тоа со бесплатна достава за еден ден!
Да не отварам нова тема, прашање до останатите членови на форум ... имам 3.5 инч сата диск со податоци на него, дали докинг стејшн ќе го препознае со фајловите или ќе треба да го форматира дискот за да го чита ? Имам податоци на дискот и сакам да ги извадам, купив нешто слично но не сака да го вчита дискот (gembird external usb 3.0 enclosure for sata hdd), пушта струја врти дискот но не го јавува во devices.

Последна промена:

CBB_6

BBC
9 декември 2016
349
1.069
дали докинг стејшн ќе го препознае со фајловите
Еве во моментов си играм, до сега на горе споменатото му накачив три различни HDD-a (сите 3,5 инчни, од 750, 1тб и 2тб, сата 2 и сата 3) како и едно SSD 2,5 инчи од 120GB, и сите беспрекорно работат и ги гледа од прва, и тоа хот-свап, со драјвери од самиот виндовс.
Така да овој докинг стејшн функционира, можам да потврдам. А зошто кај тебе зеза со тој конкретен enclosure, не би можел да кажам..

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Да не отварам нова тема, прашање до останатите членови на форум ... имам 3.5 инч сата диск со податоци на него, дали докинг стејшн ќе го препознае со фајловите или ќе треба да го форматира дискот за да го чита ? Имам податоци на дискот и сакам да ги извадам, купив нешто слично но не сака да го вчита дискот (gembird external usb 3.0 enclosure for sata hdd), пушта струја врти дискот но не го јавува во devices.
И јас имам enclosure али го чита кај мене, јас го приклучив во струја и плус со усб кабел од enclosure vo ПЦ, да не е до портата оди со usb 3.1

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
125
157
Од кај ти е дискот, дали е форматиран во формат што оперативниот систем го препознава? Пример ако пробуваш на Windows машина да го читаш, треба да биде во NTFS/FAT.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно