Trtka
Gaining Сало
- 11 април 2018
- 705
- 1.006
Е баш то има најмногу врска...Каква врска има ова со било што?
Е баш то има најмногу врска...Каква врска има ова со било што?
Каква? Искажи си ги мислите вака меѓу редови не се разбира пораката.Е баш то има најмногу врска...
Озбилност/функционалност на државата е Монти Пајтон ниво - ама не од аспект на хумор.Мислам дека кутиите не се заклучени...
Знам дека не можеш да разбереш. Тоа е тоа.Каква? Искажи си ги мислите вака меѓу редови не се разбира пораката.
Ќе го фатат на толку камери, туку што правиме со луѓево што се вознемирени дека ќе бидат снимани, следени, нарушена приватност, и останати теории.
Абе камера да има и во најмало уличе. Во улица со кај што треба да се вози макс 30, возат со 60 на саат, човек да излезе од гаража да се плаши да не биде пресечен од некој лудак.
Јас сум против слушалки и чепкање на телефон додека поминуваш пешачки или улица каде што треба вниманието да ти биде во моментот.
Битно Неточковски се пофали дека изборите биле најмирни до сега ради полицијата што е најпрофесионална на цел свет.2 убиства во помалку од 24 часа, навистина работи овој новиот закон за слушалки и смарт саати!
![]()
Возачот кој прегази жена пред гимназијата „Јосип Броз Тито“ и избега пронајден на Водно - Press24
Вчера во 19:10 часот во СВР Скопје е пријавено дека на ул.„Димитрие Чуповски“ во Скопје, патничко возило „фолксваген тигуан“ со скопски регистарски ознаки, управувано од А.А.(33) од Скопје, удрило во пешакот М.М.(79) од Скопје и го напуштил местото на настанот. Во несреќата со тешки телесни...press24.mk
![]()
Починал на лице место - Попладнево прегазен пешак на булеварот „Гоце Делчев“
На булеварот „Гоце Делчев“ во Скопје предмалку се случи тешка сообраќајна несреќа во која е прегазен маж кој почина на лице место, објавуваат повеќето медиуми. Според информациите на МВР, возачот на автомобилот веднаш избегал од местото.skopjeinfo.mk
Па не знам дали сум улав искрено, обично гледам најбрзо што можам да стигнам до дестинацијата ако сум излезен пеш а не да се влечам и да куцам на телефон, затоа што самото држење на телефон ме успорува во одењето, плус учен од мал да отворам 4 очи.Брт, ти улав ли си, шо прајш ако не гледаш во телефон ме интересира? Размислуваш? Уживаш во природата и општеството? Сигурно си од тие што дома си зборите наместо да гледате теве... ЊТФ!
Немој да се надеваш оти сигурен сум дека ќе се разочараш.Само се надевам и оптимист сум дека ќе се воведе колку толку некаков ред од една страна со камерите и автомобилите, и од друга страна со пешаците и нивното внимание да биде поголемо во сообраќајот.
Значи некогаш имало добро решение, па сега е полошо. Семафорите со одбројување уште ги има и си функционираат во еден дел од градот.Немој да се надеваш оти сигурен сум дека ќе се разочараш.
Воведувањето на камерите како активност нема да реши никаков проблем, ќе биде само залудно потрошени сретства од страна на власта yet again. Ниту едно решение кое се воведува самото без други дополнителни мерки нема да реши ништо, како што видовме во минативе 35 години, а јас не гледам други напори да се решат проблемите.
Воведуваа и паметни семафори, сечеа асфалти ставаа сензори као демек, па ете го нефункционален до ден денес. А што убаво си имаше одбројувачи на време, па шовек знаеше кога ќе се запали црвено или зелено.
Ако има некое идеално решение, зошто развиените земји не го воведат? Речиси секаде е различно и се експериментира. Некаде има одбројувачи, некаде нема, некаде нема ни жолто светло, некаде има со трепкање, некаде без трепкање итн.Значи некогаш имало добро решение, па сега е полошо. Семафорите со одбројување уште ги има и си функционираат во еден дел од градот.
Ама логика...
Ова е класичен спин од твоја страна.Еве ти разглобено ако ти е тешко да ја најдеш логиката:
1. Се случуваат огромен број сообраќајни незгоди во кои умираат велосипедисти и пешаци, и бројот се зголемува.
2. Владата носи закон со кој одговорноста ја префрла на вниманието на пешаците и велосипедистите
3. Умираат уште повеќе велосипедисти и пешаци.
Единствена работа за која е законот потребен е да се извади некој бабуш коа ќе те прегази на пешачки, да каже дека си гледал во телефон и место да го казнат затвор, да го пуштат условно.
Сега, можеби тебе ти треба да постои ваков закон, баш од таа причина, ама тоа не значи дека спасува животи или го прави сообраќајот побезбеден, како што може да забележиме од ова што се случува.
Ова е класичен спин од твоја страна.
Тоа е еден член од цел закон кој носи многу построги правила за возачите на автомобили. На пример полесно суспендирање на возачката дозвола а и трајно одземање на моторните возила.
Од каде ти се бројките дека умираат повеќе пешаци и велосипедисти?
А тоа што ти мислиш дека затоа е донесен членот од законот само зборува за тоа како ти функционира мозокот.
Има официјална статистика не исечоци од медиуми.
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден