Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Радио Предаватели

Јован

hello world
20 април 2010
253
10
Абе да ти кажам 1 идеа ако сакаш направи си он-лине радио не ти треба предавател само проблем ти се хостинг и домен за нив треба да се плаќа ама не е многу по 2000 денари годишно ке те фати а ако сакаш има и бесплатни ама не се толку професионални.

DynamicMK

премиум член
11 април 2007
1.647
196
Еве слики, меѓутоа предавателот претрпе неколку промени кои испаѓаа секогаш на полошо поради не стручноста на лицата кои го „средуваа“. Моменталната моќност на излезот му е приближно 10 вати.

21l64ol.jpg

4hxksw.jpg

18n7lc.jpg

2q0sxuu.jpg

SONY WEGA

read-only
26 декември 2010
5
0
Здраво и од мене.гледам сеуште чепкате предаватели и јас чепкав до пред 2 години само сега веке не сега чепкам .сега тоа ми е хоби кога имам време, порано вадев пари од тоа.Дајте некој плл шема јас ја имам направено верониката 1ват излезно појачало е со 2сц1971 и добив 5вати повеке од пола град го покрив имам направено и грчки стерео кодер презадоволен сум од звукот.сега треба само да ја склопам верониката во кутијата (бидејки е само притурена во кутијата)и да ја пуштам само немам време засега.Поздрав до сите на форумот.

Master01

read-only
4 јули 2011
4
0
Се занимава ли некој со ова.... Јас имам фм предавател од 25w со домет од 15-20км (поради местото на кое е поставена антената), антена отворен дипол, со дигитална ПЛЛ заштита, стерео кодер (мултиплексер) и.т.н. Ако има некој некое прашање од оваа област нека праша доколку знам ке му одговорам...
Браво за потегот, од каде го купи чудото?

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно