Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за медија плеер

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
нема да врши обичен андроид бокс од 30 евра работа.

јас земав еден и на некој филмови засецнува на некој временски интервал зависи,
мислам дека е нешто со 24фпс или 23.999 фпс филм а ова работи на 30 или 60 херци.
Затоа прашував. Xiaomi TV Box S Gen 2 кој го купив како пруф оф концепт вози 4К HDR10+ од 60+ GB без проблем. Што е поинтересно е дека Raspberry Pi 4ката имаше проблем со 5G мрежата на Unifi, а ова апсолутно работи без никакво кашлање.
jа го откачив реал дебрид поради што не е дозволено повеке уреди на различни ип адреси во исто време,одма те кинат, кај аллдебрид моментално 4 гледаме во исто време без банирање
Чудно... во моментов јас го користам на 5 различни уреди, два на иста мрежа, трите на различна локација од кои еден во Бугарија.
Што алтернатива имаш?

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Чудно... во моментов јас го користам на 5 различни уреди, два на иста мрежа, трите на различна локација од кои еден во Бугарија.
Што алтернатива имаш?
во исто време сите гледате на различни ип коди ? ?
немогуче

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
во исто време сите гледате на различни ип коди ? ?
немогуче

Да. Три од уредите се КОДИ со ФЕН, еден е Андроид уред, а другиот е Самсунг ТВ каде го има Стремиото нативно. Инаку на мојот Андроид бокс Xiaomi, имам ставено КОДИ и Стремио и на двете е врзан Real Debrid.
Ја имам најголемата претплата иначе.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Да. Три од уредите се КОДИ со ФЕН, еден е Андроид уред, а другиот е Самсунг ТВ каде го има Стремиото нативно. Инаку на мојот Андроид бокс Xiaomi, имам ставено КОДИ и Стремио и на двете е врзан Real Debrid.
Ја имам најголемата претплата иначе.

Чекај застани малку збориме за КОДИ во исто време од различни ип си терате без проблем??
една претплата имаш бре лепотане само различни се деновите, 15,30,90 и 180 небитно која ја плакаш

1711402183395.png

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Чекај застани малку збориме за КОДИ во исто време од различни ип си терате без проблем??
една претплата имаш бре лепотане само различни се деновите, 15,30,90 и 180 небитно која ја плакаш

Погледнете го атачментот 136161
Да брат. У моментов брат ми гледа дома кај него, а јас кај мене.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
нема да врши обичен андроид бокс од 30 евра работа.

јас земав еден и на некој филмови засецнува на некој временски интервал зависи,
мислам дека е нешто со 24фпс или 23.999 фпс филм а ова работи на 30 или 60 херци.
А како е ова решено кај „необичните“?

FatCat

hello world
4 март 2022
198
122
Затоа прашував. Xiaomi TV Box S Gen 2 кој го купив како пруф оф концепт вози 4К HDR10+ од 60+ GB без проблем. Што е поинтересно е дека Raspberry Pi 4ката имаше проблем со 5G мрежата на Unifi, а ова апсолутно работи без никакво кашлање.

мислам дека не се работи за моќта хардверот ја го имам вонтар х3 со Amlogic S905X3 исти цпу и гпу како ми тв 2ген боксот.
до софтверот и синхронизација на фрејмовите со херците е проблемот. Ми боксот не сум го користел може има автоматски подесување на херци и не прави така, знам ги тестирав истите фајлови што ми правеа проблем на андорит боксот на пц и директно со хард во тв така немаа проблем. Ја следно кога би зимал замена би земал хтпц.

А како е ова решено кај „необичните“?

вајда со автоматско препознавање на фрејмовите на контентот и подесување на херците спрема истите.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
вајда со автоматско препознавање на фрејмовите на контентот и подесување на херците спрема истите.
Тоа значи дека на секое видео се менува фреквенцијата на сигналот и се враќа назад на секое појавување на интерфејсот. Не е баш комфорно, со оглед дека се губи сликата па после кратко време се појавува пак, како кога се менува извор на сигналот. И тоа под услов телевизорот да ги поддржува сите фреквенции.

Има некоја комбинација што овој премин го прави глатко?

FatCat

hello world
4 март 2022
198
122
Тоа значи дека на секое видео се менува фреквенцијата на сигналот и се враќа назад на секое појавување на интерфејсот. Не е баш комфорно, со оглед дека се губи сликата па после кратко време се појавува пак, како кога се менува извор на сигналот. И тоа под услов телевизорот да ги поддржува сите фреквенции.

можеби, но јас сепак пре би да ми скипне фрејм само кога ми се појавува интерфејс иако пуштам рецимо филм и немам потреба од интерфејс. него константно на секој 10 секунди да ми скинува фрејм.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com

Кога се дешава ова? Јас не го приметувам ни на Stremio ни на KODI.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Користам Amazon Fire TV Cube најновиот модел (3-та генерација) претежно за IPTV апликации, презадоволен сум од брзина, квалитет на слика итн.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.133
Кога ве читам се осеќам како бумер. Јас си платив Plex, на едно PC симнувам и стримам кај сакам колку сакам...

Осеќам дека нешто пропуштам во муабетов, ама ако навлезам многу време и пари ќе ме чини :D

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.387
5.531
Кога ве читам се осеќам како бумер. Јас си платив Plex, на едно PC симнувам и стримам кај сакам колку сакам...

Осеќам дека нешто пропуштам во муабетов, ама ако навлезам многу време и пари ќе ме чини :D
Ти веќе си потрошил многу повеќе пари од она за што правиме муабет :LOL:

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Vcera kupiv Xiaomi Mi Box S 2nd Gen, i zadovolen sum kako rabotu. Samo dalinskoto mi ide na zivci oti namesto dugme za back stavile xiaomi tv+ dugme a dugmeto za back e u sredina. UX = 0

Screenshot_103.png

Dali mozebi nekoj znae dali ima opcija da se reprogramira dugmevo ? :D

Bosko71

hello world
18 август 2022
103
94
Има ли некој користено Onn tv box, читам и интересни reviews? Дали може да се купи кај нас?

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
@Mao Купи си од Али и силиконска маска за далинското. Да не ти се гребе, крши.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
MKD146.65 56%OFF | 1 PC TV Box S (2nd Gen) Protective Control Cover Silicone Luminous Silicone Remote Control Case for Xiaomi

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
77

Plex server мислам дека бесплатен, но, прашањето ми е, ако плаќам за Plex Pass или Plex Premium, дали тоа значи дека ќе имам пристап до повеќе содржини или само ќе можам да стримам каде сакам и кога сакам и на мобилен, таблет итн?

Имаат на веб некои понуди за 2 усд месечно, но не знам што би можело да има!

Би замолел некој кој користи или знае да даде свое мислење!

Overbored

read-only
19 февруари 2025
33
40
Гледам дека темава е веќе не толку активна но имам прашање во однос на оваа опција за телевизија.

Заинтересиран сум за тоа да земам apple tv 4k со тоа што да го има повеќето канали плус HBO и останати популарни. Дали функционира на Apple tv со iptv или има некоја многу по добра опција.

Скрос сум нов во ова и секоја препорака е добредојдена.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно