Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Препорака апарат за заварување?

BESKO

hello world
9 јуни 2015
276
404
Ко шо кажав имам ТОТАЛ батериска брусилка и сакам за нејзе да најдам таков штитник ама не дводелен туку комплет универзален со штрафче пример. Од бош мислев ќе пасува ако го земам цел тој штитник што го линкував погоре.
пиши ми кој модел точно го имаш,па ке се потрудам да ти најдам

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.731
4.320
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
@toshex во Lidl а најблиску ти е во Врање, цените им се на 1/2 од нашите.
Screenshot 2025-08-14 004317.png

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
пиши ми кој модел точно го имаш,па ке се потрудам да ти најдам

Договорено ќе проверам утре модел и ќе ти пратам во ПП.
Мислењето е автоматски споено:

@toshex во Lidl а најблиску ти е во Врање, цените им се на 1/2 од нашите.
Погледнете го атачментот 152932

Ако некој иде натака нека ми грабне 2-3 котури жица за заварување полна.
0.8мм.

Ако не ти се чека, имаш делови во продавницата спроти џамбо. Возиш од југодрво кон судска. Доаѓаш на семафорот кај веро, и таман ќе го поминеш семафорот, пред мостот има едно дуќанче, како во дупка е. Тука имаш се и сешто за апарати. Од дизни и чаури, до склопки, итн.

Ти благодарам ова е корисно инфо!!

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Како е овој во споредба со тој што го зема?

Не знам точно нема рецензии ама рејтуван е 180А плус нели балкански квалитет. Мислам дека е сигурно солиден и малку појак.

Ама за таа цена може Варстрој 200 ампери со новите ЛЦД дисплеи да се земе.

За 40 илјади има веќе и TALWIN и Коларц.

Искрено тоа е и моето мислење/став на крај ако се купи од поскапите модели општо од било кој производител сигурно е солиден апарат.

Едино лош вајб ми оставија тие рандом кинески Борман, Кзубор итн шо звучат ко германски или руски брендови а се евтини кинески ОЕМ-и.

Последна промена:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Тоа е flux core жица, значи полнета жица за FCAW. Нема полна жица.

Кзубор итн шо звучат ко германски или руски брендови а се евтини кинески ОЕМ-и.
Кзубр наводно се ок уреди. Проблем е што денес свашта се носи со етиката Кзубр... Не дека е некој познат бренд.

Практично вакви нешто, ама со мека четка:
Погледнете го атачментот 152893

Имам во посед две вакви, една е твоја ако сакаш.

Последна промена:

alkibijad01

hello world
8 октомври 2016
365
403
Момци планирав да одам до Врање ама врзан сум за кревет. Ако некој оди и не му е тешко нека земе маска и жица 1мм како на сликава:
1755204583767.png

Се разбира дека ќе биде соодветно почастен.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Благодарам, ама мислам дека нема да ми брка работа. Ќе нарачам нешто од Али, не се брзам.
Kaко за референца да имаш: 300 динари е парче во Лидл, значи накај ~150 наши денари.

Момци планирав да одам до Врање ама врзан сум за кревет. Ако некој оди и не му е тешко нека земе маска и жица 1мм како на сликава:
Погледнете го атачментот 153016

Се разбира дека ќе биде соодветно почастен.
Касно си напишал, инаку ќе ти организирав.

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Kaко за референца да имаш: 300 динари е парче во Лидл, значи накај ~150 наши денари.

Касно си напишал, инаку ќе ти организирав.

Ја пишав пред него да не случајно земавте за мене? :D

Инаку уште чекам испорака на апаратот затоа нема апдејт.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Ја пишав пред него да не случајно земавте за мене? :D
Ако некој иде натака нека ми грабне 2-3 котури жица за заварување полна.
0.8мм.
Пишав поназад, немаат сега на понуда полна жица. Само полнета, за flux core welding.

Еве добро почетно објаснување за flux core welding.
Да одгледам па да се пробам... Си земав PIFDS 120 B2. :D

View: https://www.youtube.com/watch?v=OF5HNI5dBZs&list=PL1jBezCa9PIx38SQIjkVsK9EF8MeJycYd&index=2

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Пишав поназад, немаат сега на понуда полна жица. Само полнета, за flux core welding.

View: https://www.youtube.com/watch?v=OF5HNI5dBZs&list=PL1jBezCa9PIx38SQIjkVsK9EF8MeJycYd&index=2

Па таква сакам де хаха. Со флукс.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Биднало, нареден пат хехе. Ја идам до грција периодично така шо од таму ако начекам нешто ама не знам дали во Србија и Грција во исти периоди се исти промоции и споредливи цени...

Чек, зема парксајд апарат за со жица? НЕКА Е ЧЕСТИТО! Ти пред мене заврши работа ко шо им треба на овие 2 недели да го испорачаат варстројот хаха.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Биднало, нареден пат хехе. Ја идам до грција периодично така шо од таму ако начекам нешто ама не знам дали во Србија и Грција во исти периоди се исти промоции и споредливи цени...
Другар кога ги бркаше штрафилиците (црната серија), прво беа на продажба во Србија, па следната недела во Бугарија, и следната во Грција. Тоа тогаш за штрафилиците.

Ти прати, може исто ќе биде.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Интересно прашање: Може ли некако во домашни услови да се прави премотување на жица од голем на мал котур... Пошто продавнициве воглавно такви големи котури држат од добрите жици.

Пример:

Оваа жица ја има во Маквелд, ама скапа е. 4.5 кила коштаат ~5К денари. Од друга страна сигурен сум дека е топ жица а некогаш тоа може да вреди за парите.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Први впечатоци за варење со полнета жица (FCAW):

• од прва гледам дека со овој метод ќе биде полесно заварување тенкозидни профили
  • сеуште и вака лесно се бушат дупки во профилите, ако не се фатат брзината и аголот како што треба :)
  • треба вежбање, нешто поинаква филозофија на движење има - иако треба иако сеуште се „бега“ од згурата исто како со електрода
  • полесно е општо земено, посебно ако од старт се почне со ова
  • но така остануваш понеук пошто за некои други работи подобро е електрода, и електрода е подобра за стекнување основи и разбирање на процесот на заварување

Сѐ на сѐ ми се допаѓа, убаво е да се има во колекција на алати и ќе биде корисно.

Уфф, ова е незгодно што е од пластика... Чекај, навистина е од пластика ова во Варстрој?? :confused:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Први впечатоци за варење со полнета жица (FCAW):

• од прва гледам дека со овој метод ќе биде полесно заварување тенкозидни профили
  • сеуште и вака лесно се бушат дупки во профилите, ако не се фатат брзината и аголот како што треба :)
  • треба вежбање, нешто поинаква филозофија на движење има - иако треба иако сеуште се „бега“ од згурата исто како со електрода
  • полесно е општо земено, посебно ако од старт се почне со ова
  • но така остануваш понеук пошто за некои други работи подобро е електрода, и електрода е подобра за стекнување основи и разбирање на процесот на заварување

Сѐ на сѐ ми се допаѓа, убаво е да се има во колекција на алати и ќе биде корисно.

Уфф, ова е незгодно што е од пластика... Чекај, навистина е од пластика ова во Варстрој?? :confused:

Не не, ко шо кажав една од причините зашо земав варстрој е затоа што целиот механизам е од метал.

Овакво ми треба за жица со флукс (назабено гледаш има ко запчиња у каналите) - така кажаа на интернет.

Немав точно инфо дали доаѓа заедно со апаратот па барав да видам кај има ако ми треба. За секој случај нарачав од ТЕМУ пошо беа по 100 денари.

Иначе стигна апаратот не сум распакувал целосно само го пробав дали го збира во пластичната кутија која ја нарачав за него, и перфектна е - само ќе треба на каблите, маската, ракавиците итн да им земам втора кутија хаха.

Во секој случај првите впечатоци се дека е ептен квалитетна машина. Тежи едно 15 кила, каблите се ептен дебели и тешки, дугмиња конектори и све тоа има убав feel - и најпријатно изненадување е дека е од новите модели со апдејтнат дисплеј.

За повеќе некоја наредна недела коа ќе ја пробам прв пат дека периодов сум кнап.

Секако планирам да ја пробам со електроди прво а и ќе пишам тука дали доаѓа со повеќе сетови тркалца внатре затоа што не ја отворив вратата кај што се става жица уопште (а внатре таму треба да е кабелот за заземјување и други ствари).
IMG_7787.JPG IMG_7788.JPG IMG_7789.JPG IMG_7791.JPG

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
Не не, ко шо кажав една од причините зашо земав варстрој е затоа што целиот механизам е од метал.

Овакво ми треба за жица со флукс (назабено гледаш има ко запчиња у каналите) - така кажаа на интернет.

Немав точно инфо дали доаѓа заедно со апаратот па барав да видам кај има ако ми треба. За секој случај нарачав од ТЕМУ пошо беа по 100 денари.

Иначе стигна апаратот не сум распакувал целосно само го пробав дали го збира во пластичната кутија која ја нарачав за него, и перфектна е - само ќе треба на каблите, маската, ракавиците итн да им земам втора кутија хаха.

Во секој случај првите впечатоци се дека е ептен квалитетна машина. Тежи едно 15 кила, каблите се ептен дебели и тешки, дугмиња конектори и све тоа има убав feel - и најпријатно изненадување е дека е од новите модели со апдејтнат дисплеј.

За повеќе некоја наредна недела коа ќе ја пробам прв пат дека периодов сум кнап.

Секако планирам да ја пробам со електроди прво а и ќе пишам тука дали доаѓа со повеќе сетови тркалца внатре затоа што не ја отворив вратата кај што се става жица уопште (а внатре таму треба да е кабелот за заземјување и други ствари).
Погледнете го атачментот 153199Погледнете го атачментот 153200Погледнете го атачментот 153201Погледнете го атачментот 153202
Со зравје да си швајцуваш :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно