Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

И

Избришан член 5469

Гостин
Доколку си на 4.3 ,гледам и други имале проблем да ја рутнат таа верзија,можеш да пробаш downgrade да направиш и да пробаш пак.

Unfortunately, if the current root exploit is not working at this time then it may be that the device in itself cannot be currently rooted.

This is because, as the Android OS is updated and fixes are added, the exploits for rooting are also patched so you just have to wait for the next method to root the device to be available.

И

Избришан член 5469

Гостин
Ако неможеш downgrade,пробај update напрај му на 4.4,види со pc suite дали ке сака http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/idol_2_mini_s.html#.VK60-yvF8kA,
доколку успееш да го упдатираш.пробај пак да го рутираш,доколку несака пак ке треба да почекаш додека не искочи роот постапка за овој тел

Доколку ти требаа усб драјвери
http://androidxda.com/download-alcatel-usb-drivers

Ghost

hello world
3 декември 2010
121
14
Здраво другари,

Ајде малку помош ако може. Имам проблем со HTC M8 (4.4.4 non-root), проблемот е следен во пораките имам приметено дека сам праќа пораки на непостоечки број (129005 ) со следната содржина { STATUS::dt=5;pv=01 } и слична на оваа во различен временски интервал.
Има ли некој помош за ова дали е вирус, некоја опција активна или слично.

Благодарам,
Поздрав.

Стап

hello world
6 јули 2011
359
135
Ако неможеш downgrade,пробај update напрај му на 4.4,види со pc suite дали ке сака http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/idol_2_mini_s.html#.VK60-yvF8kA,
доколку успееш да го упдатираш.пробај пак да го рутираш,доколку несака пак ке треба да почекаш додека не искочи роот постапка за овој тел

Доколку ти требаа усб драјвери
http://androidxda.com/download-alcatel-usb-drivers
Фала.. Ама ништо нема ни апдејт на 4.4 , нема чаре..

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.864
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
@Ghost Дисејблирај говорно сандаче, апликација и све и ке се опрај.

Ghost

hello world
3 декември 2010
121
14
Немам кракувано ништо, најобични "everyday" apps ништо што ке го изремети толку. Пробав со ресет на телефонот и со креирање на друг play store акаунт.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.864
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Добро што е работата со воа апдејт софтверов од алкател. Го чекав предтоа 2 и пол часа стаса едвај до половина. Сега пак го пуштив, тргна од таму и па со 5КБ/с оди...
И тоа не правам апдејт, ми даде само да го поврзам телефонот и чита некои си фајлови од серверот. Кој знае што ке биде пак ако фанам да правам апдејт.

Untitled.png

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Кој броузер го користите?
Јас го користам Doplhin browser најмногу поради вградениот флеш плеер, но последно време како да работи со лаг, т.е има некакво задоцнување додека пишувам скролам итн... Втор проблем е што многу ми ја цица батеријата.
Некој да ми препорачате со вграден флеш плеер? Исто така кога ќе се враќам таб назад да не го вчитува табот повторно туку да биде каков што последно сум го отворил.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Нај-light weight browser, направен за тиња смартфони со 512мб рам - што би препорачале?

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
помош околу ХТЦ М7 проблемот ми е што многу (не ептен) слаб звук ми вади на стерео спикерсот значи беше прогласен тој телефон за токму таа предност кај мене едвај се слуша пуштам музика многу послабо од што претпоставувам треба да биде за споредба еден леново од 3000 вади подобар звук, кога е на слушалки си е се во ред... што би можело да биде?
дополнување не ми е рутнат,бар мислам дека не е, беше однесен кај човек да ми го направи неверлок можно ли е до тоа да е - не се разбирам многу во рутирање телефони и слично - фала однапред

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Да се исчисти прашинка или ѓубре таму кај што излегува звукот со чешкалка за уши без никакво средство и издувај малку може и со влажна марамица специјално за електроника го има во Џамбо.

kirev

senior
31 мај 2010
9.081
7.769
помош околу ХТЦ М7 проблемот ми е што многу (не ептен) слаб звук ми вади на стерео спикерсот значи беше прогласен тој телефон за токму таа предност кај мене едвај се слуша пуштам музика многу послабо од што претпоставувам треба да биде за споредба еден леново од 3000 вади подобар звук, кога е на слушалки си е се во ред... што би можело да биде?
дополнување не ми е рутнат,бар мислам дека не е, беше однесен кај човек да ми го направи неверлок можно ли е до тоа да е - не се разбирам многу во рутирање телефони и слично - фала однапред
Рутирај и Viper4Android...

eminem

hello world
26 мај 2010
89
1
Здраво имам Nokia lumia 610 да ли може да го абдејтувам во Windows 8.1 Фала однапред

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно