Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PlayStation 4 дискусија

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.525
1.032
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
@crcic ти би jailbrake да правиш и да ти стои петката да играш на четворката
според мене ако сакаш права вредност да и најдеш на четворката е да ја продадеш ша да си гупиш PS Plus за една година за почеток
а ќе можеш со средствата 3 до 4
или евентуално да го ставиш на спрат во иста мрежа па да можиш да играш remote на 5ката мислам дека имаше и таква некоја опција
се друго како jailbrake и да е можно со софтвер ја исклучува од употреба 5 ката и прашува зошто воопшто е купена???

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Не ја продавам четворката бидејки ги имам сите PS модели и си ги чувам колекционерски. Ps plus си купувам исто секоја година. Највеке jailbreak ми е за single player и VR игри. Пример ја купив the witcher, дадов некој 50тина евра, играва ама воопшто не ми се допадна. Ако имав 4ка со jailbreak ке ја пробав и немаше никогаш да ја купам, а ако ме бендисаше ке ја играв и пак немаше да ја купам. е сега добри игри како god of war, timba raider, last od us итн.. тие секако ке ги купам колекционерски. Е за тоа ми е најповеќе jailbreak.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Не ја продавам четворката бидејки ги имам сите PS модели и си ги чувам колекционерски. Ps plus си купувам исто секоја година. Највеке jailbreak ми е за single player и VR игри. Пример ја купив the witcher, дадов некој 50тина евра, играва ама воопшто не ми се допадна. Ако имав 4ка со jailbreak ке ја пробав и немаше никогаш да ја купам, а ако ме бендисаше ке ја играв и пак немаше да ја купам. е сега добри игри како god of war, timba raider, last od us итн.. тие секако ке ги купам колекционерски. Е за тоа ми е најповеќе jailbreak.
Timba Raider бе :D :D ме умре од смеење уште сабајле, фала ти :D

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
некој да каже некoј туториал или видео за jail break да направам на ps4? 10.00 има firmware. бидејки немам поима од каде што како да почнам. купувам игри, да, ама имам и ps5 и сега за него давам пари за игри а овој четворкава така ми стои, па да го jailbreak-нам си викам да поиграм на него барем гага. single player игри, на петката маам мултиплеер.

Pro tip: Голем дел од дигиталните верзии на игирите се cross-gen buy. Што значи ќе ги имаш и двете верзии.

Not so pro tip: Купувај PS4 верзии од сите игри и ќе ги играш и на PS5 и PS4.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Дечки, зошто при сменета нова батерија на контролерот (v2) повторно не се полни? Дали и новата батерија е зафркната или нешто контролерот зеза? Значи го ставам да се полни и откако ќе се наполни и го отштекам си пишува полни 3 цртички и после 2-3 минути е празен па доаѓа известување дека ќе се исклучи.
Инаку од каде порачувате батерии саглам?

kolesk

lurker
6 февруари 2016
758
1.173
Или лоша батерија, или можеби спој има, па ги празни веднаш.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.503
3.106
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Мислам дека нема намера да дупи. Заборавил регион да смени.

vladealfagv

hello world
31 јануари 2016
131
132
Гостивар
www.zagreota.com
vladealfagv's setup  
Processor & Cooler
2.3 GHz Intel Core i9
Storage
512GB SSD
RAM
16GB of 2400MHz DDR4 onboard memory
Video card
Intel UHD Graphics 630 and AMD Radeon Pro Vega 20
OS
Mac OS

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
А PS Plus од кај купувате? Нема веќе 12 месечна претплата на CDKeys, таму беше евтино, имав купено претплата за три години, ама ми истекува во март 2025.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
А PS Plus од кај купувате? Нема веќе 12 месечна претплата на CDKeys, таму беше евтино, имав купено претплата за три години, ама ми истекува во март 2025.

Јас пред некој месец едномесечна земав од една српска страна Спејс нет гејмшоп и ок беше, гледам имаат и годишни на промоција многу ефтини.
А за од денеска си земав регуларно со ставање гифт картичка

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Ми падна под рака една PS4. Сакам да направам jailbrake но firmware-то е 11.52. Во моментов не ми дава да се логирам ако не инсталирам 12.0 firmware. Дали е тоа нормално однесување? Дали тоа значи дека ако чекам jailbrake за 11.52 дека нема да можам да играм игрици на конзолата?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Ми падна под рака една PS4. Сакам да направам jailbrake но firmware-то е 11.52. Во моментов не ми дава да се логирам ако не инсталирам 12.0 firmware. Дали е тоа нормално однесување? Дали тоа значи дека ако чекам jailbrake за 11.52 дека нема да можам да играм игрици на конзолата?
Да, за жал мораш на latest firmware за да правиш било каква акција. Дури и на 5ка е мислам така (не можам да тврдам за сигурно бидејќи ми е цело време на rest mode и се апдејтира автоматски).

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Да, за жал мораш на latest firmware за да правиш било каква акција.
Ме интересира, ако земам од ebay PS4 со соодветен firmware и направам jailbreak дали потоа може да update-увам firmware (но и сега претпоставувам дека не може) и дали ќе можам да ги играм игрите издадени после jailbreak-от?

geko

hello world
30 јануари 2010
50
65
Ако земеш ps4 со jailbreak можеш да ги играш сите игри што се излезени и што ќе излезат ама само offline. Ако сакаш да играш online мора да биде update на последниот firmware и повеќе нема да може да се хакне ps4 ( до сега е хакнат до 11 firmware). Може во иднина ќе го хакнат(1,2,3 години никој не може да ти каже точно) од 9 за на 11 firmware им требаше 2 години да го хакнат.

geko

hello world
30 јануари 2010
50
65
Можеш update да им правиш. Симнуваш update од страница( dlpsgame ) или некаја друга, го ставаш update на usb или ps4 hdd и го инсталираш. Исто како што инсталираш игра од торенти.

geko

hello world
30 јануари 2010
50
65
Има страници каде можеш да го симнеш цел update ако е голем 10gb( обично се 2-3gb). Треба да побараш на интернет. Процесот е 10мин го симнуваш последниот update и инсталираш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно