Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Во минатото Русија исто бараше, и најмногу шо доби беше укинување на картицата, и сакаш неќиш мораш да префрлаш во банка, после тоа и скроз го забранија во Русија.

Исто така и во Пакистан имаше вака нешто и добија ваков одговор Линк.

Но тоа беше во минатото, сега можи се сменија некои работи.

Правилно е да се плати данок , ама некако не се даваат од после.

Најдобро е да има некој регистер и да се регистрираш како фрилансер , и да имаш некои поволности ,така да самиот ќе сакаш да платиш данок без да се осетиш како "украден".
Искрено убаво би било тоа, ама тогаш ќе треба сите што плаќаат да побараат некако да ги мотивираат со регистри за да имаат поволности. Никој не сакаме да плаќаме ама законот е тој, а од моите информации опасна акција е ова, и веќе чешлаат и странски сметки.

Tommy P

hello world
4 април 2011
91
89
Искрено убаво би било тоа, ама тогаш ќе треба сите што плаќаат да побараат некако да ги мотивираат со регистри за да имаат поволности. Никој не сакаме да плаќаме ама законот е тој, а од моите информации опасна акција е ова, и веќе чешлаат и странски сметки.
Србија, Косово и Бугарија ке дадат информации за наши граѓани што имаат сметки кај нив и имале приливи во последни 5 години, веќе одговориле позитивно. Единствено Грција има одбиено.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Ова нема врска со Payoneer, одете во темата за Е-Данок.

vibrasphere

read-only
28 декември 2025
6
1
Вчера еден пријател ми се пожали дека месецов кога отишол во Грчка да вади пари на банкомат му дало грешка дека картичката не е подржана. Пробал на различни банкомати и ја добил истата грешка, предходно вадел пари без проблем. Да не имаат направено некој измени во Грција за Payoneer картичката?

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Вчера еден пријател ми се пожали дека месецов кога отишол во Грчка да вади пари на банкомат му дало грешка дека картичката не е подржана. Пробал на различни банкомати и ја добил истата грешка, предходно вадел пари без проблем. Да не имаат направено некој измени во Грција за Payoneer картичката?
пробал на еден или на повеќе (од различна банка) ?

skydavidoff

read-only
9 јуни 2021
17
4
Skopje
Да не му е оштетен чипот на картицата. Нека се обиде нa банкоматите на Алфа Банка со NFC читач, од истиот банкомат може да се извади 4 илјади на два пати.

vibrasphere

read-only
28 декември 2025
6
1
Да не му е оштетен чипот на картицата. Нека се обиде нa банкоматите на Алфа Банка со NFC читач, од истиот банкомат може да се извади 4 илјади на два пати.

Не ми спомна многу во детали само рече дека гледал опции за вадење во други држави Предходно знам има вадено од Алфа и Пиреус банка.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Не ми спомна многу во детали само рече дека гледал опции за вадење во други држави Предходно знам има вадено од Алфа и Пиреус банка.
Која му е поентата да вади од други држави? Помалата провизија или?

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Овде имаш додатна "конверзија" од 3.5% за во денари.
Овде имаш 3.5% провизија плус атм трошок од не знам колку денари, во Грција имаш 1.8% провизија плус атм трошок, плус патарини и пат. Како и да вртиш исто ти се фаќа, провизиите им се максимално качени, за повлекување на сметка од 15$ на сума до $10000 го направија 4% плус наплаќаат $7,8 посреднички банки плус банката наплаќа за книжење.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
The text message (SMS) could not be delivered to this number. Please try again later.
Дали на некој му се има десено ова? При логирање ми рече дека истекол пасвордот и не можам да сменам нов зашто мора порака да ми стигне, а го добивам ероров.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
The text message (SMS) could not be delivered to this number. Please try again later.
Дали на некој му се има десено ова? При логирање ми рече дека истекол пасвордот и не можам да сменам нов зашто мора порака да ми стигне, а го добивам ероров.
На реддит видов доста поплаки за оваа, пробај подоцна/утре... зависи кога ќе средат

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
На реддит видов доста поплаки за оваа, пробај подоцна/утре... зависи кога ќе средат
Сабајлево го решив со тоа што кликнав на опцијата Call Me, ми се јави автомат и ми го издиктира кодот. Порака никако не добивав.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
127
71
Пред 10+ год се регистрирав за payoneer сметка и картичка и знам ми стигна бесплатно. И никогаш не ја користев. Сега направив акаунт, ми одобрија но никаде не гледам сметка, формулар или риквест за да побарам картичка... читав нешто треба 100 еу да примам за да ми се овозможат тие опции.
Некој да објасни подетално.
Инаку не ми е за да вадам пари туку за да пазарам со неа, значи и тоа ме интересира каде се може да се пазари со неа и дали земаат провизија. На пример еве во кам пазарам

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Пред 10+ год се регистрирав за payoneer сметка и картичка и знам ми стигна бесплатно. И никогаш не ја користев. Сега направив акаунт, ми одобрија но никаде не гледам сметка, формулар или риквест за да побарам картичка... читав нешто треба 100 еу да примам за да ми се овозможат тие опции.
Инаку не ми е за да вадам пари туку за да пазарам со неа, значи и тоа ме интересира каде се може да се пазари со неа и дали земаат провизија. На пример еве во кам пазарам
а пари од кај ќе пуниш на картичката?
Инаку да треба да примиш на сметка прво одредена сума (незнам колку е сега мењаат) па да ти даде опција за картичка да ти пуштат.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Како и секоја друга картичка, плаќаш кај сакаш АМА имаш 3.5-3.9% провизија + ~3.5 (EUR/USD) фиксно за секоја трансакција.. така да оваа не e исплатливо во никој случај

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Како и секоја друга картичка, плаќаш кај сакаш АМА имаш 3.5-3.9% провизија + ~3.5 (EUR/USD) фиксно за секоја трансакција.. така да оваа не e исплатливо во никој случај
тоа е за вадење пари на банкомат, не за плаќање на пос терминал, нешто си измешал

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Кога плаќаш имаш само провизија за конверзија на валута, не ми текнува колку точно проценти беше.

Иначе остана ли некој банкомат кај што уште може да се вадат пари без провизија? Од Стопанска вадев долго време ама гледам сега и они ставиле провизија 250 денари.

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89
Кога плаќаш имаш само провизија за конверзија на валута, не ми текнува колку точно проценти беше.

Иначе остана ли некој банкомат кај што уште може да се вадат пари без провизија? Од Стопанска вадев долго време ама гледам сега и они ставиле провизија 250 денари.
Централна Кооперативна банка

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
тоа е за вадење пари на банкомат, не за плаќање на пос терминал, нешто си измешал
Озбилно? Сакаш да кажеш дека немаш currency conversion fee или cross-border fee кога плаќаш во нашата држава??

Халк, СБ, НЛБ прашуваат однапред дали се согласуваш, КБ го има вметнато при конверзија (слична конверзија на крај кога ќе споредам со другите), на останатите не сум вадел.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.861
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Озбилно? Сакаш да кажеш дека немаш currency conversion fee или cross-border fee кога плаќаш во нашата држава??
Има, ама нема фиксна провизија како кога вадиш од банкомат. Еве сега проверив, вика 3.5% максимум. Или еве кај мене од последно пазарење со картицата во Стокомак:

1768314114861.png

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно