Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Може, ако имаш Пејпал што е направен преку Пајонир.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Одамна не сум ја користел картичката, а знам дека правеа некои измени па да прашам, дали е поисплатливо да се извадат парите од банкомат па да се трошат, или да се плаќа директно со картичката?

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Одамна не сум ја користел картичката, а знам дека правеа некои измени па да прашам, дали е поисплатливо да се извадат парите од банкомат па да се трошат, или да се плаќа директно со картичката?
Во делот за Fees имаш точно колку ќе те кошта да извадиш од банкомат. На тоа додај уште 1,8% конверзија, па и некој локален fee од самиот банкомат, сума сумарум ти доаѓа од 7 до 10% на сумата што сакаш да ја извадиш. Искрено, не сум споредувал колку е ако дирекно плаќаш, ама не е толку висока провизијата а богами и помалку замарање е.

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239

Последен пат извадено минатата недела од Халк банкомат на 10,000 денари ми зема 10,450 денари.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Сега проверив во плаќањата, за секоја трансакција со картица имаш околу 3,5% провизија а за вадење од банкомат (барем онаа сума шо ја вадев јас) е околу 13%. За банкоматов не е сигурна информацијава оти само една трансакција таква имам, можеби е некоја фиксна провизија па на помала сума изгледа како голем процент, ама за со картицава, пресметав на преку 30 трансакции, тој е процентот.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Сега проверив во плаќањата, за секоја трансакција со картица имаш околу 3,5% провизија а за вадење од банкомат (барем онаа сума шо ја вадев јас) е околу 13%. За банкоматов не е сигурна информацијава оти само една трансакција таква имам, можеби е некоја фиксна провизија па на помала сума изгледа како голем процент, ама за со картицава, пресметав на преку 30 трансакции, тој е процентот.
На банкомат од Стопанска ако вадиш нема додатна провизија од нивна страна, НЛБ знам додадоа нивна провизија од 300 денари. За останатото така е изгледа, провизија за конверзија на валута зимаат од околу 3,5%.

blackfen1

hello world
16 јануари 2018
88
96
Дали досега некој од вас се соочил со ова?
Клиентот ми ги испрати парите, ама Payoneer уште ги држат

Атачменти

• IMG_20220811_160826.jpg
    IMG_20220811_160826.jpg
    67,2 KB · Прегледи: 72

Professor

hello world
2 јануари 2013
67
49
Дали досега некој од вас се соочил со ова?
Клиентот ми ги испрати парите, ама Payoneer уште ги држат
Клиентот го нема платено Payment Request-от, затоа уште е Pending. Кога го плаќа, статусот се менува во "Processing" па потоа во "On Your Way" и на крај во "Deposited"

Stephania_

read-only
21 јули 2022
6
2
Сакам да прашам дали, ако имаш на 15 години извадено лична карта, може да си отвориш и пајонир сметка?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home

laserhorse15

read-only
24 јули 2022
3
2
Сакам да прашам кај се најдува IBAN кодот што ми го бара при регистрација , т.е како да го составам оти прашав во банка и ме хитнаја со „Не е легално во Македонија бла бла“

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Сакам да прашам кај се најдува IBAN кодот што ми го бара при регистрација , т.е како да го составам оти прашав во банка и ме хитнаја со „Не е легално во Македонија бла бла“

ЛОЛ , што не е легално ?? Која банка ти го кажа ова ? Речи дека сакаш да отвориш девизна сметка и да ти дадат ибан и свифт на крај.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Еве пример од НЛБ (проверете си пак пред да користите информации од подоле :D ), нема ништо не легално (како ти било тебе прашањето поточно? да не те разбрале дека бараш друго нешто?)

"Почитувани,

Потребните информации се
  • IBAN – MK07….. во продолжение се допишува бројот на Вашата трансакциска сметка (без празни места меѓу броевите)
  • SWIFT – TUTNMK22
  • Адреса на банката – str. Majka Tereza br 1, 1000 Скопје
  • Банка на примач - NLB Banka AD Skopje
За понатамошни информации Ви стоиме на располгање,

Со почит"

Rasho

hello world
29 март 2021
71
76
Дечки дали некој ставил payoneer сметка за префрлање на пари од tax free од грчка? Конкретно од Plaisio

Благодарам

Mafoza12

read-only
16 септември 2022
3
1
Здраво, од на 1ви Септември имав пари на пајонир и сакам да си ги префрлам на стопанска банка, ставив и swift i IBAN но сеуште е на пендинг еве веќе 15 дена, некој кој може да ми помогне?

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Иди во Стопанска прашај, можеби ти се стигнати во резервирани средства.
Т.е , можеби ќе треба да доставиш документ од каде ти потекнуваат парите и зошто ти праќаат(ова само првиот пат се прави)

Mafoza12

read-only
16 септември 2022
3
1
Т.е , можеби ќе треба да доставиш документ од каде ти потекнуваат парите и зошто ти праќаат(ова само првиот пат се прави)
На M-banking нема ништо во резервирани средства, останува да отидам до банката и да видам што е проблемот оти веќе 15 дена еве на пајонир ми кажува дека е Pending

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.508
3.111
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
На M-banking нема ништо во резервирани средства, останува да отидам до банката и да видам што е проблемот оти веќе 15 дена еве на пајонир ми кажува дека е Pending
А зошто да одиш? Јави се во твојата подружница.

aleksnako

hello world
10 октомври 2012
189
106
Скопје
Ова мене нон стоп ми се случуваше на времето со манибукерс, идеам у банка потпишувам документ од каде ми се парите и ги пуштаат на сметка, така да иди си у банка и нека ти ги најдат по име и презиме.

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

bojan.m

read-only
15 декември 2020
4
0
Здраво дечки, имам едно прашање молам за совет. Сакам да почнам да работам како фриленсер и поради тоа треба да отворам пејонир сметка, ама не сакам да порачувам картица. Колкави се трошоците за префрлање од пејонир сметката на мојата банкарска сметка? И дали има месечни или годишни трошоци за одржување на пејонир сметката?

Ви благодарам однапред

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Здраво дечки, имам едно прашање молам за совет. Сакам да почнам да работам како фриленсер и поради тоа треба да отворам пејонир сметка, ама не сакам да порачувам картица. Колкави се трошоците за префрлање од пејонир сметката на мојата банкарска сметка? И дали има месечни или годишни трошоци за одржување на пејонир сметката?

Ви благодарам однапред
15 евра од трансфер или 2% доколку префрлаш поголема сума. Други трошоци без картичка мислам нема.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно