Ги проверив сега на CU, со 18% данок исто ќе ти дојди колку Нексио.Браво за Нексио. Цениве машала, ама до душа и овие од BQ се малку издишани во главата...
Се надевам ке се стабилизираат ценице до крај на година.
Поквалитетни компоненти - подолготрајни .Купив 850 вати од кај Нексио за цената за 1000 вати дури со помала ефикасност од бронзените 80 ова време претходната година. Што така поефтинело 1400 денари а добива 3.0 стандард и златни 80. Сега моето се викаше "straight power" а ова е "pure power". Ако нешто значи.
Испратено од Автентикатор на ЈСП.
PC building 101Еве ви секси напојување малце мрсна цена ама кеифот се плаќа
![]()
Elektronik & mehr online kaufen | ALTERNATE Online Shop
Online einkaufen beim Testsieger: Mehrfacher Versender des Jahres, Sieger im Webshop-Test! Tolle Neuheiten & Bestseller, ausgezeichneter Service!www.alternate.de
Излезе и ова за тие што се љубители на компакт билдови
Не го бива овоа, многу лесно, ни две кила нема.Еве ви секси напојување малце мрсна цена ама кеифот се плаќа
![]()
Elektronik & mehr online kaufen | ALTERNATE Online Shop
Online einkaufen beim Testsieger: Mehrfacher Versender des Jahres, Sieger im Webshop-Test! Tolle Neuheiten & Bestseller, ausgezeichneter Service!www.alternate.de
Излезе и ова за тие што се љубители на компакт билдови
Гледам повеќе време според ова тиер листа од LTT ми падна во очи од CM 750w gold v2, би терало ова 3070/ti или rx 6700/6800? со 5800х3d?
Точно - јас сега баш читав на Оверклокерс.нет еден вика - „I am using my 12 Year old TX650W for my 5800x and 7900 XT„ и немал проблем...Добро е да, без проблем ќе тераш, јас на 750W имам 3080 и i7-12700. Би ти рекол види го и Asus ROG 750W. Разликата меѓу Асусот и Кулер Мастерот е 200 денари, со то шо Асусот има дупло поќе гаранција (1000 дена спроти 1800). А и на залиха гледам го има Асусот во моментот а го нема Кулер Мастерот, така да no brainer е.
![]()
ITD Distribucija имаат оригинални.Незнам дали е офф топик, ама ми треба напојување за Dell vostro 3580 (p75f) лаптоп
Има barrel jack конекција (али не стандардна). Пробав во неколку продавници, има универзални, али dell имале некој handshake и пишува порака ко поврзан е неоригинален полнач бла бла. Во сетек исто ме испратија дома. Ако имате искуство/препорака, а да не се чека 3 месеци (видов на али има нешто)
Ќе тера и со 2060. Ама генерално не ми се допаѓа тоа напојување, не пишува колку му е ефикасноста на прв поглед.Имам едно прашање, да не отварам нова тема.
Сакам на упгрејднам графичка од хтх рх580-4гб на ртх 2060 супер
Напојување имам gigabite ge-e470a-c4, до сега си функционираше ок со амд графичкава.
Ме буни малце што на нет вика дека минимум препорачано напојување за ртх-от е 550вати, а треба да е поекономична односно помалце троши од рх-от.
Ќе тера старово или да си барам и напојување?
Ќе тера и со 2060. Ама генерално не ми се допаѓа тоа напојување, не пишува колку му е ефикасноста на прв поглед.
2060 има TDP од 160 вати, така да потрошувачката на струја би требало да е слична со таа, да речеме 200w макс.
Зависно од тоа каков ти е остатокот од конфигурацијата имаш на располагање уште 270w за процесор, плоча кулери, минус 20% ефикасност на напојувањето. Некако си кнап. Јас би го сменил напојувањето би стаил минимум 550w Bronze или Gold
RX 580 има TDP од 185w наспроти 160w на RTX2060; така да немаш потреба од паника,
Имаш gay power и straight power, твоето е straight power.Сега моето се викаше "straight power" а ова е "pure power". Ако нешто значи.
10 години е долго време xD, ако не корегираш проблеми, нема да опстоиш како бизнис, а еве овие шибаат. xD@Rikimaru брат ова уште пред десеитна години, имам видено многу цркнати напојувања во животов, ама Термалтејк е единствено напојување кое кога цркна, зеде се со себе, цела матична, РАМ и хард дискови. Според мојот случај Термалтејк е најлошо напојување бидејќи направило многу штета. Сите други ефтини цркнати не направиле штета на други компоненти, само си цркнале.
Не тврдам дека Термалтејк не чинат, само употребив шанса да пишам бидејќи сега се сетив на случката![]()