наводно, преку НЛБ мКлик апликацијата ќе можело да се аплицира:Можете да аплицирате за нова платежна картичка преку мКлик мобилната апликација или во најблиската експозитура.Nova funkcionalnost vo NLB, digitalna karticka, samo uste da objavat na koj nacin moze da se aplicira, ako kazat vo ekspozitura a digitalna karticka dzabe im e sto e digitalna
Можете да аплицирате за нова платежна картичка преку мКлик мобилната апликација или во најблиската експозитура.
По одобрување на барањето за платежна картричка, истата веднаш ќе ви биде достапна во NLB Pay и во НЛБ мКлик мобилната апликација. Во наредните неколку работни денови ќе добиете известување и за изработена физичка картичка, која ќе можете да ја подигнете во Вашата матична експозитура.
Има во најдолниот дел од апликацијата поле со опции, со наслов:Погледнете го атачментот 156834
Пишува дека може во Мклик апликацијата но никаде не видов таква опција
не ќе да е во кредитна картичканаводно, преку НЛБ мКлик апликацијата ќе можело да се аплицира:Можете да аплицирате за нова платежна картичка преку мКлик мобилната апликација или во најблиската експозитура.
Мислењето е автоматски споено:
Има во најдолниот дел од апликацијата поле со опции, со наслов:
АПЛИЦИРАЈ ЗА ПРОДУКТ
- мКлик кредит
- Кредитна картичка/промена на лимит на постоечка (ВЕРОЈАТНО од овде?)
- дозволено пречекорување...
Моја грешка.
Јас ко што ги разбрав тука, фората е само што не чекаш да ти биде готова физичката картичка туку веднаш можеш да ја користиш дигитализирана и толку. Ништо револуционерноМене ништо не ми е јасно. Нели и физичкава што си е до сега одамна може да се дигитализира со NLB Pay/Google wallet? Пластиката не ни знам кај ми е, одамна ми е изгубена, цело време плаќам и све праам преку апликацијата. Тоа не ли е дигитална картичка?
Revolut го има тоа. А Apple Pay го прави некоја слична магија без да се замараш многу многу https://www.perplexity.ai/search/ceaa7810-335f-48f7-b388-a4aff9a0195eЈас ко што ги разбрав тука, фората е само што не чекаш да ти биде готова физичката картичка туку веднаш можеш да ја користиш дигитализирана и толку. Ништо револуционерно
Јас се залетав, се подвозбудив, си замислив свет во кој можеш да генерираш виртуелна картичка, со различен број од главната и да ја користиш за еднократни онлајн купувања...
Многу прават. Очекував нашите банки да влезат во 21век, ама ме беа измамилеRevolut го има тоа. А Apple Pay го прави некоја слична магија без да се замараш многу многу https://www.perplexity.ai/search/ceaa7810-335f-48f7-b388-a4aff9a0195e
А достапно е кај нас? Пред повеќе месеци демек се сабскрајбнав да ме известат кога ќе биде достапно кај нас...Revolut го има тоа.
Не.Картичкава од НЛБ е нешто слично како оваа од стопанска?
![]()
Мислам уште не е. Дајте сега притисок да им правиме - добивме SEPA, Apple/Google Pay… REVOLUT на тебе е редот!А достапно е кај нас? Пред повеќе месеци демек се сабскрајбнав да ме известат кога ќе биде достапно кај нас...
NLB Pay ќе си биде, ако плаќаш со телефон ја имаш веќе.Sto e finta sega, treba nova aplikacija?
Јас плаќам со телефон и не ја користам, користам Google Wallet.NLB Pay ќе си биде, ако плаќаш со телефон ја имаш веќе.
A чекај, не беше задолжително кога ја додаваш прв пат картицата да помине преку нивната апликација прво? Иначе и мене сега ми е на GWallet, Pay онака си стои инсталирана.Јас плаќам со телефон и не ја користам, користам Google Wallet.
Сериозно ќе си ја форсираат пак апликацијата нивна?
Да, само еднаш, после тоа слободно uninstall може да и мавнеш.A чекај, не беше задолжително кога ја додаваш прв пат картицата да помине преку нивната апликација прво? Иначе и мене сега ми е на GWallet, Pay онака си стои инсталирана.
Епа од 1-ви март секако ќе мора ОТП преку неа така да нека седиДа, само еднаш, после тоа слободно uninstall може да и мавнеш.
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден