Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 89 43,2%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,5%
  • Не

Гласови: 46 22,3%

• Вкупно гласале
    206

Blagojce

lurker
26 декември 2007
917
85
Прилеп
Blagojce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5-3570 3.40GHz
Storage
2 TB
RAM
8 GB
Monitor
ASUS 24" LED Full HD
OS
Windows 10
Колку должиш толку враќаш. Не се исплаќа каматата предвремето.
Зависи од типот на кредитот и банката.
Мене ми го кажаа остатокот од амортизациониот план во кој е вклучена каматата за предвремена исплата.
Во договорот за истиот кредит стои дека за предвремена исплата може да ти пресметаат и друга камата.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Дали каматата ја плаќаш целосно иако предвреме го враќаш?
Наводно, не требало дополнително да наплаќаат провизии и трошоци за предвремено...

Испратено од телефоно

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
Извадив нова лична карта и сакам да ја ажурирам во нлб, порано имам ажурирано преку сајтот, лесно и убаво искуство, сега им е тргната таа опција и нема начин да се ажурира онлајн. Преку НЛБКЛИК може да се ажурираат останати податаци, не личен документ.
Сите напредуваат и еволуираат, овие уназадуваат.

И

Избришан член 41324

Гостин
Извадив нова лична карта и сакам да ја ажурирам во нлб, порано имам ажурирано преку сајтот, лесно и убаво искуство, сега им е тргната таа опција и нема начин да се ажурира онлајн. Преку НЛБКЛИК може да се ажурираат останати податаци, не личен документ.

Пробај преку евротруст

Sent from my iPhone using Tapatalk

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

како нема начин тогаш што е ова ?
И секогаш коа имаш нова лична карта мораш да одиш во експозитура

1697021275061.png

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
како нема начин тогаш што е ова ?
И секогаш коа имаш нова лична карта мораш да одиш во експозитура

Погледнете го атачментот 130330
не дава да се врши промена на податоците на следната страна. само на податоци како очекуван прилив, работодавец и слични.

порано имаа посебна страна за ажурирање на податоци која одлично работеше без да се посетува експозитура, сега не функционира

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
не дава да се врши промена на податоците на следната страна. само на податоци како очекуван прилив, работодавец и слични.

порано имаа посебна страна за ажурирање на податоци која одлично работеше без да се посетува експозитура, сега не функционира

abe more koga odis licna karta da vadis ili pasos toa go pravis online ili odis u mvr??????????????????
za sekoja nova licna karta vo nlb moras vo banka,
eve uspesno azurirani podatoci
1697024346306.png

389mk

hello world
16 јануари 2020
280
306
abe more koga odis licna karta da vadis ili pasos toa go pravis online ili odis u mvr??????????????????
za sekoja nova licna karta vo nlb moras vo banka,
eve uspesno azurirani podatoci
Погледнете го атачментот 130331
Значи ти ја посочив страницата каде што имаа начин да се ажурираат податоците и личната карта БЕЗ да се посети експозитура. Сега повеќе не им функционира. Затоа поентата на почетокот ми беше дека е уназадување.

Еве како функционираше

View: https://www.youtube.com/watch?v=DaZras6HH18

Сега или воопшто не може да се ажурира лична карта преку сјатот, или може само ако имаш привилегии за потпишување, немам за да проверам.

Ве молиме внесете го документот за лична идентификација со кој сте евидентирани во НЛБ Банка. Доколку рокот на важност на Вашиот документ за лична идентификација е истечен, Ве молиме ажурирајте ги Вашите податоци во најблиската експозитура.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Значи ти ја посочив страницата каде што имаа начин да се ажурираат податоците и личната карта БЕЗ да се посети експозитура. Сега повеќе не им функционира. Затоа поентата на почетокот ми беше дека е уназадување.

Еве како функционираше

View: https://www.youtube.com/watch?v=DaZras6HH18

Сега или воопшто не може да се ажурира лична карта преку сјатот, или може само ако имаш привилегии за потпишување, немам за да проверам.

ова е кога беше короната,за да не се оди банка

и во стопанска лани морав да идам у банка за ажужирање податоци ,онлине неможеше

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Темава е за тутунска банка ама не најдов ссодветна тема и ќе прашам тука:
Пред една недела аплицирав за visa интернет картичка од стопанска, ја активираа наредниот ден (ebank i ibank ја прикажува) па ме интересираше колку време треба за да ја изгработат и да ја подигнам картичката. И дали ќе ме известат по смс или телефон или ќе мора да одам в банка да прашам.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Колку вреѓе треба не знам, ама знам дека известуваат по СМС. Кога правев замена на картичката, ме информираа по смс дека ми е пристигната во експозитура.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Обично е недела дена. Види си пак со банката, јас кога аплицирав за картичка во халк, поминаа 7 дена и им пишав, испадна заборавиле господата да ми се јават. Ни СМС стигна ни ништо.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Колку вреѓе треба не знам, ама знам дека известуваат по СМС. Кога правев замена на картичката, ме информираа по смс дека ми е пристигната во експозитура.

Да, за замена иде смс ама за нова картица незнам затоа прашав. Ќе ппчекам до понеделник и ќе одам в банка да прашам.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ѕвони на 15600 директ, ке добиеш инфо и од контакт центар.

Ќе одам в банка другата недела, близу ми е и подобро ќе се разберам таму :))) Секако не ми е за брзање

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Обично е недела дена. Види си пак со банката, јас кога аплицирав за картичка во халк, поминаа 7 дена и им пишав, испадна заборавиле господата да ми се јават. Ни СМС стигна ни ништо.
Во право беше, картичката беше в банка ама никој не ме обавести. Си отидов и си ја подигнав веднаш

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
А како изгледа таа картичка плус проба на Google Pay да ја стаиш?

Па скроз поинаква е од стандардните картицки, нешто како тврда хартија и да е правена дома кај некое дете ахахах..Има бројот на картицата и името и презимето од сопственикот. Еве ја задната страна...
btw За ова наплаќаат 300 ден ако се изгуби (да, ставена на гугл плеј без проблем)
Значи иста функција имаа ова картичка како другите освен што не може да се плаќа во дуќани и продавници кај нас туку стрикно на интернет (пробано со А1, Телеком...)

Атачменти

• 372318565_6715356471832793_2155775212774924976_n.jpg
    372318565_6715356471832793_2155775212774924976_n.jpg
    123 KB · Прегледи: 98
Последна промена:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Таа картичката служи само за плаќање преку интернет и е сосема непотребна во физичка форма, потребни се само бројот, датумот и кодот.
При обнова праќаат само писмо со нов код и датум на важност.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.776
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Таа картичката служи само за плаќање преку интернет и е сосема непотребна во физичка форма, потребни се само бројот, датумот и кодот.
При обнова праќаат само писмо со нов код и датум на важност.
Па така стои и во описот на стопанска бана за картичкава. Баш за такава намена ми требаше а не сакав обична картичка да отворам

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Па така стои и во описот на стопанска бана за картичкава. Баш за такава намена ми требаше а не сакав обична картичка да отворам
Во ред е, коментарот беше во насока зошто е картичката таква како што е и зошто не фукнционира со гугл плеј и слични сервиси. Во принцип и не мора да е картичка, само податоците се важни.

123456

poweruser
12 април 2013
2.071
1.596
Дали може од банка да ти ја блокираат картица за да може да работи само со вметнување на терминал и на банкомат, од вчера картицата безконтакно не работи, 6 месеци стара е картицата воопшто не е оштетена како нова, ама имав вчера конфликт со контакт центарот остана да праша како ме породила мајка ми, дал царски или спонтано, а све почна заради активирање на нов мобилен уред за мклик апп
karticata e master debit card pay pass

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.763
4.482
Неготино
Дали може од банка да ти ја блокираат картица за да може да работи само со вметнување на терминал и на банкомат, од вчера картицата безконтакно не работи, 6 месеци стара е картицата воопшто не е оштетена како нова, ама имав вчера конфликт со контакт центарот остана да праша како ме породила мајка ми, дал царски или спонтано, а све почна заради активирање на нов мобилен уред за мклик апп
karticata e master debit card pay pass
Не. Јас со нова картичка ја имав маката, бесконтактното престана да ми работи после 2 месеци, па отидов во банка и поднесоа барање за нова.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно