Enquito
On your way to fame
- 8 август 2017
- 1,485
- 902
Одлична цена на Б550 (не М плоча) од Асрок
Муабето ми беше ако не си логиран ги гледаш повисоките цени со ВАТ. Да нема забуна ко ке се прај математика
Вака испага дека не те царинеле хммПогледнете го атачментот 94212
Дали ова значи дека веќе стигнал во пошта, за да одам утре да го подигнам мониторов, да не чекам да ми пратат ливче?!
како заклучи тоа? пошто не му побарале доказ плус? ќе му дадат уплатиница, најверојатно ја прифатиле фактурата со пратката и царинеле по неа .. а може и да е пуштено така ако било гужва па да ја ослободиле. Ќе каже членот кога ќе подигне вака само гаѓамеВака испага дека не те царинеле хмм
Во пошта е, ама не е во достава. Почекај да смени статус, па оди.Погледнете го атачментот 94212
Дали ова значи дека веќе стигнал во пошта, за да одам утре да го подигнам мониторов, да не чекам да ми пратат ливче?!
Еуростандард банка.еуроинвест банка
Eurosomething, doesn’t matter...Еуростандард банка.![]()
Не баш, накај 3 часот отидов да прашам во пошта, и видов дека пратката е стигнато заедно со уплатница од царина, каде ми пресметале некаде 620ден Ддв, но затоа што неможев да уплатам во пошта, морав во банка.Вака испага дека не те царинеле хмм
Да точно купувачот не си ги познава своите права. Но дали треба да ги знаеме сите правила и закони, или пак тој што е обврзан (продавачот) да ги спроведува тие правила да му каже на купувачот кој му се опциите. (пари назад, замена, сервисирање....). Треба продавачот да ви каже, ама не му одговара тоа, па сака да го наведе купувачот да постапи исклучиво во интересот на продавачот.Во рок од 10 дена МОРААТ да го заменат производот или да вратат пари без никакви дополнителни прашања. Се разбира ако не е отстранета заштитната налепница.
Овде веќе купувачот не си ги познава своите права.
Во кратки црти, ако се може. Нормално дека дел од нив ќе пробаат, меѓутоа не сите. Поради слични споделени искуства ќе им се зголеми или намали продажбата пропорционално.Да точно купувачот не си ги познава своите права. Но дали треба да ги знаеме сите правила и закони, или пак тој што е обврзан (продавачот) да ги спроведува тие правила да му каже на купувачот кој му се опциите. (пари назад, замена, сервисирање....). Треба продавачот да ви каже, ама не му одговара тоа, па сака да го наведе купувачот да постапи исклучиво во интересот на продавачот.
Знам дека досаѓам али... Anyone било што околу ова? xDДали му се има случено некој да треба да врати некој продукт со дефект назад до нив и како иде процедурата? Нешто читав дека ако поминале помалце од 6 месеци, за продукт купен над 40 евра, тие плаќале за шипинг од Мкд-Deustchland и назад.![]()
Дали после цели десет дена во царина ти наплатија лежарина или само ДДВ?Погледнете го атачментот 94212
Претходно не, сега стојат подолго време.Дали после цели десет дена во царина ти наплатија лежарина или само ДДВ?
Имам две пратки кои се веќе петти ден кај нив. Претходно сум немал сличен случај, секогаш траело два до три дена.
Не ми наплатија ништо за лежарина, само ДДВ.Дали после цели десет дена во царина ти наплатија лежарина или само ДДВ?
Имам две пратки кои се веќе петти ден кај нив. Претходно сум немал сличен случај, секогаш траело два до три дена.
Испратено од ONEPLUS A5010 преку IT.mk форум апликација
Лапајте 5800x за 500 евра со сите давачки.
Алчноста на малопродажниците на виделина.
Како бе нема графички, 3ца другари купивме последна генерација од анхоч, @gOJDO донесе/носи еден куп! Само за тебе не се најде!Како што нема графички за купување можеби ќе го земам.
https://www.computeruniverse.net/en...0-gaming-oc-10-gb-oc-enthusiast-graphics-card лапај сиStrix 3080 во земјава се уште никој не донел. Слободно контактирај го @gOJDO да се увериш во тоа. Ако купувам скап продукт за повеќе години, не правам компромис.