Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Најдобар начин за префрлање пари од странство?

12 април 2017
1.918
1.259

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола
Не се нервирај, TransferWise / Paysend имаат најниски трошоци.

Paysend ти го праќа директно на картичка.

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација
Која од двете е подобра за Македонец којшто треба да добива средства од странство? Исто така, како што гледам, ја врзувам мојата банкарска сметка за transferwise што значи парите ќе ми стигнат на сметка претпоставувам? УЈП има увид во тоа валјда. Да не направат проблем за подарок... не знам како оди сето тоа.

Последна промена:

Praline

read-only
15 март 2020
1
0
Како може да се префрли поголема сума од физичко лице на друго физичко лице во странство зошто лимитот е 2500 ЕУР месечно, некој искуство

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Како може да се префрли поголема сума од физичко лице на друго физичко лице во странство зошто лимитот е 2500 ЕУР месечно, некој искуство
Можам јас да ти префрлам, пиши ПП.

Saroo

read-only
25 август 2018
2
0
Drugar mi ima isprateno preku Remetly (aplikacija za prefrlanje na pari od stranatvo) pari na moe ime, parite bi trebalo da stignat vo bilo koja makedonska posta bidejki aplikacijata e edinstven partner so makedonska posta. No edna od postite vikaat deka ne se zappznaeni so toa. Dali nekoj znae sto da pravam??

Атачменти

• Screenshot_20210322-143455_Chrome.jpg
    Screenshot_20210322-143455_Chrome.jpg
    402,3 KB · Прегледи: 74

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647

Било која од овие локации ќе ти завршат работа.
Ако е поголема сума, некаде може ќе треба да се најавеш пред време за да можат да ги „спремаат“ парите.
Ако ти се пуштени во евра - барај си ги да те исплатат во евра. Во некои локаци ти нудат да ти ги дадат во денари, но не по баш најповолен ЕУР-МКД курс.

Bobo87

read-only
14 февруари 2017
13
12
Другар ако бараш долгорочно решение тогаш само payoneer , ти испракаат картица која можеш да ја користиш.на секој банкомат во мк. Башка ујп нема увид во ова и нема да платиш данок.
Работам веќе 4 години и секој месец добивам приливи, нема боље од payoneer

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.340
Не знам дали некој имал искуство до сега но бидејќи никој ги нема можам да споделам Авторска агенција. Досега за клиенти што сум работел најчесто преку овие, изработка на софтвер/сајт и сл. Они ти изготвуваат договор/фактура и ти истата ја праќаш до клентот кој треба да те исплати. Парите првично стигаат на нивна сметка, односно фактурата е со нивна сметка. Потоа истите ти ги префрлаат на било која денарска сметка во било која банка кај нас. Истите се оданочени (околу 10-11%), односно откако ќе ти ги префрлат немаш никаква обврска кон УЈП, бидејќи данокот тие ти го одбиваат. Се на се откако ќе им стигнат парите нив, за 2-3 ги имаш кај тебе на сметка.

12 април 2017
1.918
1.259
Извини, морав...
Не знам дали некој имал искуство до сега но бидејќи никој ги нема можам да споделам Авторска агенција. Досега за клиенти што сум работел најчесто преку овие, изработка на софтвер/сајт и сл. Они ти изготвуваат договор/фактура и ти истата ја праќаш до клентот кој треба да те исплати. Парите првично стигаат на нивна сметка, односно фактурата е со нивна сметка. Потоа истите ти ги префрлаат на било која денарска сметка во било која банка кај нас. Истите се оданочени (околу 10-11%), односно откако ќе ти ги префрлат немаш никаква обврска кон УЈП, бидејќи данокот тие ти го одбиваат. Се на се откако ќе им стигнат парите нив, за 2-3 ги имаш кај тебе на сметка.
Screenshot_20210323-002339.jpeg

Испратено од HD1910 преку IT.mk форум апликација

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Немаш потреба од авторски аганции, можеш фирмата за која работиш директно да те плаќаат како физичко лице со договор на дело.
Со авторска аганција беспотребно клиентот го ставаш во дополнителни трошоци за провизии.

Filipovski

read-only
8 април 2018
43
46
Релативно безболен начин за праќање пари во странство, со ниска провизија, е преку банка. Во банка земаа фиксна провизија ~500-550ден., а на примачот изгледа земаат процентуална сума (можеби е фиксна и тука, ама не разбрав) околу 0.6%. Ова е за суми под 5000$. Потребна е само девизна сметка и информации за примачот, кои се релативно добро објаснети на сајтовите од банките со назнаки "Платен промет со странство" (KB, NLB). Средствата стигаат за околу еден ден.

Процесот за примање пари е ист, само во обратна насока.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дали некој има користено Paysend со картичка од Комерцијална банка во скоро време. И дали може да ми каже конкретно која е процедурата за примање пари од физичко на физичко лице од странство?
Изгледа не може, откако внесов картичка, пробувам да стиснам New Request и ми дава Something went wrong...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно