Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Мал пазар сме ние за да отворат официјална продавница. Не очекувајте во наредните 2 години дека ке има такво нешто кај нас.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Нема. Сега за сега. Можеби набргу, ако се адаптира ос-от.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
На Геарбест се продава англиска верзија, ако можиш да ми набавиш кажи цена и да правиме нарачка :) Не можам на тренинг да се мафтам со 6 инчен телефон ми треба нешто компактно. До скоро го имав нексусот за таа намена ама после скоро 5 години го ебав екранот

7 февруари 2013
948
1.086
А прашање што им фали на тие што биле направени за кинескиот пазар, со такви кутии? Имам 3 Редми, 2 Ноте4Х и се со кинески кутии и еден Редми 5 што е со за европски. Од трите сум еднакво задоволен, и во квалитет и во софтвер и функциии и негледам никакви разлики.
Ноте4Х се купени од Сетек, Редми 5 од нептун.

ПС би купил од мејкерот нормално за подршка на мали бизниси спрема големиве, али 5ката друг го купи од домашните, а Ноте4Х беше на многу добра акција, 8000 2/16 и 9500 за 3/32, додека на другите места беше за 3000 поскап, и на старо гледав овде се продаваа за истиве цени како во сетек нови.

Последна промена:

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
А прашање што им фали на тие што биле направени за кинескиот пазар, со такви кутии? Имам 3 Редми, 2 Ноте4Х и се со кинески кутии и еден Редми 5 што е со за европски. Од трите сум еднакво задоволен, и во квалитет и во софтвер и функциии и негледам никакви разлики.

ПС би купил од мејкерот нормално за подршка на мали бизниси спрема големиве, али 5ката друг го купи од домашните, а Ноте4Х беше на многу добра акција, 8000 2/16 и 9500 за 3/32, додека на другите места беше за 3000 поскап, и на старо гледав овде се продаваа за истиве цени како во сетек нови.
Не чинат тие,побрзо ке се расипат,а овие што се прават во Европа,за наш пазар повеќе трајност имаат(се шалам наравно),све се прави во кина,така да исти ку*ац друго паковање.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје

Во Нептун се од кај мејкер-от иначе :mario:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Само знам дека за РМН5 про што го викаме, се разликува од Индискиот. Тој е про, нашиот и кинескиот се АИ. Разликата е во камерите.

Е сега има разлика од некои кинези што го сјебале бутлоадерот со нивни софтвер и таков телефон неможе да се отклучи преку MIUI Unlocker, а бог знае (и кинезот) што се прави во позадина.

Нормално не се сите телефони на али вакви, ама има. Треба да се пази.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Не чинат тие,побрзо ке се расипат,а овие што се прават во Европа,за наш пазар повеќе трајност имаат(се шалам наравно),све се прави во кина,така да исти ку*ац друго паковање.
Ахахахха буквално! :)

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620

Тие со кинески кутии излегле од фабрика за да се продадат во Кина без плејстор, кинезите трговци што имаат намера да препродадат во друг дел од светот на тие телефони им инсталираат модифицирани ромови со плејстор а често и со други непосакувани апликации од кои крајните корисници може да претрпат и финансиска или друга штета. Затоа Шаоми - преминал на процедури за заштита на својот производ заклучување на бутлоадер (15 дена чекање и сл...), Антиролбек итн итн...
Е сега или досега тие кинески кутии тебе не ти претставувале проблем но со новите и тоа како може да имаш... Затоа и постот беше да го прочитате а не да се исмејувате дека е исти к***ц а друго пакување.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Предложете добар custom ром за РН5 Про. Моментално сум на 9.6.4.0 глобал, и не ми прави кеиф.
99a91a934c72d35977adda84c2b12bae.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.609
1.767
Тие со кинески кутии излегле од фабрика за да се продадат во Кина без плејстор, кинезите трговци што имаат намера да препродадат во друг дел од светот на тие телефони им инсталираат модифицирани ромови со плејстор а често и со други непосакувани апликации од кои крајните корисници може да претрпат и финансиска или друга штета. Затоа Шаоми - преминал на процедури за заштита на својот производ заклучување на бутлоадер (15 дена чекање и сл...), Антиролбек итн итн...
Е сега или досега тие кинески кутии тебе не ти претставувале проблем но со новите и тоа како може да имаш... Затоа и постот беше да го прочитате а не да се исмејувате дека е исти к***ц а друго пакување.
Досега не сум имал проблем со HK Goldway - rip :( секогаш се биле ОК софтверски и излегувале во пресрет, никаков модифициран ром или нешто друго злонамерно. Супер комуникација.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Предложете добар custom ром за РН5 Про. Моментално сум на 9.6.4.0 глобал, и не ми прави кеиф.
99a91a934c72d35977adda84c2b12bae.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Секогаш моја препорака е xiaomi.eu бета ромот за ентузијасти или стабилниот за корисници кои сакаат set it and forget it.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно