Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Преинсталирани гугл апликации :D . Абе дај од кога гугл апликации се bloatware? Па нивни е Андроидот...
Тебе @The Geek Boy ти предлагам да читаш повеќе и да не брзаш со постови....и најбитно да мислиш повеќе.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Можеш со рут да ги тргнеш.
Јас лично се од тоа користам. Филозофијата е иста кај секој производител на Андроид. Самсунг и хардвер блоатвер бутаат ако гледаш така.

Кај мене не гледам реклами.

045753976474dd647356a4dada7f8e7e.jpg

Рекламите можеш да ги исклучиш од апликацијата, најверојатно си ги исклучил ти

Како и да е... Никогаш не би земал МИУИ за почетник или некој што не сака да се замара со телефони. Ретко кој сака, знае, или може да рутира телефон.

Еве и за наједноставни глупи работи - некои апликации не ни работат како што треба ако не чепкаш во пермисиите/autostart. Не се ни сеќавам веќе кои апликации беа точно во мојот случај, мислам дека една беше Endomondo. За да работи апликацијата додека е заклучен телефонот мораше да чепкам во сетингс. Исто е и за многу апликации и нотификации.

Јас барем сакам телефонот да е „пали вози“ а не да треба да се замарам за ситници што треба да работат уште од почеток. Тотален промашај МИУИ. Можеби е ОК за луѓе што им е интересно или имаат време да го подесуваат телефонот

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Напротив. Миуи е совршен за такви корисници.

Сум ги опремил постариве и наместено како што треба. И и да инсталираат нешто неможе да го укака телефонот и да му цеди батерија и да му копа у позадина ствари.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com

Како и да е... Никогаш не би земал МИУИ за почетник или некој што не сака да се замара со телефони. Ретко кој сака, знае, или може да рутира телефон.

Еве и за наједноставни глупи работи - некои апликации не ни работат како што треба ако не чепкаш во пермисиите/autostart. Не се ни сеќавам веќе кои апликации беа точно во мојот случај, мислам дека една беше Endomondo. За да работи апликацијата додека е заклучен телефонот мораше да чепкам во сетингс. Исто е и за многу апликации и нотификации.

Јас барем сакам телефонот да е „пали вози“ а не да треба да се замарам за ситници што треба да работат уште од почеток. Тотален промашај МИУИ. Можеби е ОК за луѓе што им е интересно или имаат време да го подесуваат телефонот

Не сум чепкал ништо, нов ми е телефонот. МИУИ 9,6,4 сток, не рутиран само бутлоадер отклучен ама сток рикавери. Во случај да се решам на Lineage да преминам.

Ако не сака некој нешто нека несака, никој не ти става пиштол на глава да го купиш. Со апликации во позадина сум немал проблем. МИУИ обично сите апликации за комуникација автоматски ги става на аутостарт. Со некоја од бога заборавена можда може да утне незнам. Вибер, оутлук, гмаил, ватсап, скајп сите се автоматски на аутостарт.

Једино што јас користам Nova Launcher на секој телефон, независно ама тоа не мења ништо. Софтверот е прекрасно испеглан, особено во мултитаскинг сегментот во комбинација со doze off работи прекрасно, за разлика од порано кога гасеше све комплет да заштеди батерија.

Кој е тој индијанецот што зе жали на 3rd party apps нека земе сони да види што доаѓа во нив. Или стварно било кој друг производител. Ете ви сега имате Android One зимајте такви.

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
За тебе само ајфон, тој е пали , вози и ќути. Што има има

Sent from my MI 5X using Tapatalk

dejanm

hello world
15 јануари 2014
121
61
Добро бе другари која цена треба да биде Поко која ви одговара? Ваљда на просечен македонец добра ќе му биде само нешто околу 280$ :eek:h:

9 август 2018
1.172
477
Преинсталирани гугл апликации :D . Абе дај од кога гугл апликации се bloatware? Па нивни е Андроидот...
Тебе @The Geek Boy ти предлагам да читаш повеќе и да не брзаш со постови....и најбитно да мислиш повеќе.
Правиш разлика помеѓу пре - инсталирани и bloatware апликации?
Да и обете се пре - инсталирани, ама bloatware ти се апликации кој не си ги сретнал у опште, кои што нема ни да ги користиш, кои што се пуни со реклами, кои што се во повеќето од случаевите бескорисни, додека пре - инсталираните апликации се апликации кои што сигурно ги знаеш, кои што повеќето ќе ги користиш, и кои што сигурно повеќето се без реклами.
Еве кај мене преинсталирани апликации има од Гугл. Една од нив е Google Newsstand која што ја користам.
Имам и bloatware апликација, која што се вика papergarden. Таа не ни ја користам, нит знам за што е, нит знам од кој е, а сигурно и реклами има.
Се надевам дека свати.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Правиш разлика помеѓу пре - инсталирани и bloatware апликации?
Да и обете се пре - инсталирани, ама bloatware ти се апликации кој не си ги сретнал у опште, кои што нема ни да ги користиш, кои што се пуни со реклами, кои што се во повеќето од случаевите бескорисни, додека пре - инсталираните апликации се апликации кои што сигурно ги знаеш, кои што повеќето ќе ги користиш, и кои што сигурно повеќето се без реклами.
Еве кај мене преинсталирани апликации има од Гугл. Една од нив е Google Newsstand која што ја користам.
Имам и bloatware апликација, која што се вика papergarden. Таа не ни ја користам, нит знам за што е, нит знам од кој е, а сигурно и реклами има.
Се надевам дека свати.
Тотална утка...дефиницијата за bloatware ти е многу погрешна. И ќе ти објаснам зошто. Samsung Notes според тебе не е bloatware бидејќи апликацијата е корисна, нема реклами и знам за што служи. Тотално погрешно...bloatware се сите апликации кои доаѓаат преинсталирани (и често неможат да се избришат) од самиот производител на телефонот, без разлика на нивната продуктивност.

9 август 2018
1.172
477
Тотална утка...дефиницијата за bloatware ти е многу погрешна. И ќе ти објаснам зошто. Samsung Notes според тебе не е bloatware бидејќи апликацијата е корисна, нема реклами и знам за што служи. Тотално погрешно...bloatware се сите апликации кои доаѓаат преинсталирани (и често неможат да се избришат) од самиот производител на телефонот, без разлика на нивната продуктивност.
Така е, ама јас си имам мои терминологии.
Bloatware како што кажа е се што е пре - инсталирано на телефонот.

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
Дали некој знае дали feature телефонот на Xiaomi - qin 1s ке работи на Македонска мрежа. Имам потреба од обичен телефон ама овој има ви фи и ептен би ми одговарал со Kai Os

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Дали некој знае дали feature телефонот на Xiaomi - qin 1s ке работи на Македонска мрежа. Имам потреба од обичен телефон ама овој има ви фи и ептен би ми одговарал со Kai Os
Нема. Сега за сега. Можеби набргу, ако се адаптира ос-от.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Значи мејкерот најдобра цена даде за F1, браос.
Побарај си во анхоч попуст ако плаќаш кеш, 4-5% ќе ти даат, и ќе ти излези исто ко во хај. Со дилерски, уште поевтино ќе излези.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.639
Цената за Покото е стварно предобра во Хај, да не се лажеме.
Брао, изненади мејкерот со ценава, изглеа сега стварно има дилерски цени :)
Само кажи ми, ги имаш веќе на залиха, да се ѕирнат шо се, какви се?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Цената за Покото е стварно предобра во Хај, да не се лажеме.
Брао, изненади мејкерот со ценава, изглеа сега стварно има дилерски цени :)
Само кажи ми, ги имаш веќе на залиха, да се ѕирнат шо се, какви се?
Од понеделник ќе има да се видат.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв