Се мислев за нив, ама ми кажаа дека се прилично гласни. Мене ми треба тишина, да не будам луѓе навечер.Planiram posle da zemam, so banana switchovi.
Се мислев за нив, ама ми кажаа дека се прилично гласни. Мене ми треба тишина, да не будам луѓе навечер.Planiram posle da zemam, so banana switchovi.
Стигнаа капачињата
Погледнете го атачментот 158778
Погледнете го атачментот 158779
Погледнете го атачментот 158780
Дабл шот, по текстура и по допир изгледа дека немаат излажано дека се PBT, не ги пишува кој профил се али вака од око ми изгледаат како XDA.
Споредено со оригиналните OEM капачиња, се негде 3-4мм пониски споредено со највисоката точка кај оригиналните, или отприлика иста висина како најниската точка кај закосените OEM капачиња.
Поширока површина кај легендите, мислам дека пошироко од ова нема, и се малтене единствена опција(можда цела недела барав и не најдов други) со широка површна и плус провидни. Поудобно ми е куцањето кај овие и со помалку грешки.
Покрај тоа што веќе користам тивки свичеви, копчињава дополнително и прилично приметно ја стишаа тастатурава. Ем пошто се PBT и 1.4мм(Споредено со оригиналните ABS и 1мм), ем пошто се кратки што веројатно го намалува ехото.
Мене не ми е проблем, али за RGB перфекционисти веројатно би мањкала црнава верзија каква што земав. Наиме споредено со оригиналните бели капачиња каде осветлувањето на секое копче е скоро перфектно, овде е приметно нерамномерно. Плус пропуштаат многу помалку светлина црниве, споредено со тие нелколку бели капачиња што дојдоа во сетот. Истиве белите на 1/4 светат исто како црните на 4/4, и бар на тие неколку што ги оставив бели(Esc, Backspace, enter, Strelki) светлото е перфектно рамномерно. Така да доколку некој сака да оди со ваква варијанта на капачиња и сака подобро RGB, мислам дека подобро би било да се земат во бела варијанта.
Пошто се со низок профил а кај мене инсталирани на тастатура/свичеви со нормален профил, покрај тоа што долниот дел им е скоро рамен со пластиката на тастатурата, сепак се добива некој минимален ефект(зависи и од аголот на тастатурата) како кај татстатуриве што се со floating конфигурација на свичеви(ефектот се гледа на долниот ред и на F редот).
Друго не ми иде на ум што да спомнам, ако има некој прашања бујрум.
Читав за ова, али па за чудо белите што се во сетот, исто PBT нели, светат перфектно и се рамномерно осветлени.Најчесто ABS пластика има подобро осветлени легенди наспроти PBT заради тоа што полесно се обликува.
Читав за ова, али па за чудо белите што се во сетот, исто PBT нели, светат перфектно и се рамномерно осветлени.
Како и да е ќе се најде варијанта да се подобри малку, ќе си поиграм со боите на ново, ќе се стави веројатно спектар на бои кои црната помалку ги апсорбира.
Фабричките на Genesis се ABS. На Thor 404 се PBT и веднаш се забележува разлика колку сјаат легендите. Јас ја имав на кратко 404 белата.
Погледнете го атачментот 158782
Десната стрелка е оригиналното бело ABS капаче од тор 230, а останатите се од сетов, бели PBT.
Можеби игра нешто улога тоа што е различна легендата, али вака ако правиме споредба, ни во живо ни на сликата, и јачината и рамномерноста на осветлувањето не се приметно полоши кај беливе PBT.
За жал нема од тие бели па да споредам, али и ентерот и бекспејс кои се со големи стрелки, се исто перфектни, а и ESC исто.А па тогаш се одлично сработени. Добри ти се погодиле.
Обично кинезот кај калапите има отстапувања. И генерално кај ABS успева полесно да дефинира добри легенди. Многу често провидни легенди кај PBT имаат зарези кои се видливи на „О“, „9“, „P", „PgDwn" и слични.
младичу, секоја чест на ентузијазмот инаку 108-цата изгледа предобро.Aula F108 Pro
Погледнете го атачментот 158781
Пријатно сум изненаден од звукот на толку голема површина (споредено со Aula F75). Со Leobog Reaper свичеви звучат идентично. Со тоа што за некоја мала и јас би рекол нечујна нијанса звукот на поголемата е помек кај најоштрите тонови при ботом аут. Скоро незабележливо.
Екранчето е добредојдено од аспект на промена на RGB. Доаѓа со верзија на софтвер која има подобар интерфејс и повеќе можности за RGB контрола кои треба дополнително да ги истражам.
Споредено со Aula F75 ледовите се значајно послаби на макс осветлување и е нешто слично како и кај F87 Pro. За споредба F75 дозволува 9 нивоа на јачина на осветлување. F87 Pro има 4 а додека F108 Pro има 5 нивоа.
Моето мислење е дека кинезот со овој модел на тастатури успеа звукот да го донесе до најдобро можно ниво во овој ценовен ранг. Едноставно нема тастатура која звучи толку добро за тие пари.
И за крај, најновите Aula F75 доаѓаат со помазни капачиња на кои се исправени печатни ситни грешки кај Shift, Enter и уште две три функциски копчиња. И легендите се малку задебелени. F108 Pro доаѓа со претходниот сет на капачиња со малку порапава површина.
Со здравје да те служат. Битно е тебе да ти прават мерак.
Црни капачиња и сјајно RGB не одат рака под рака. За блескав RGB само бело. И тоа ако прошаруваш со друга боја на капачиња на некои од тастерите обавезно некоја светла нијанса.
Најчесто ABS пластика има подобро осветлени легенди наспроти PBT заради тоа што полесно се обликува.
младичу, секоја чест на ентузијазмот инаку 108-цата изгледа предобро.
Ја добив и јас пред малку C3 Pro. Претивко и предобро нешто, може да спиеш пред неа, ништо не се слуша.Keychron c3 pro - За цената е одлична, прилично е лесна(фул е пластика), банана свичовите за мене се одлични тактилни но не се гласни. Ргб светлото не е нападно, лично јас сакам ргб. Обликот е класика.
Ќе се користи на работа, price to performance on point.
И кај мене е исто вака, ама треба стварно да употребиш сила за да почне да пропаѓа. И кажете финта како да се направи update на firmware, бидејќи јас не му ја најдов цаката. Иначе за цената е одлична тастатурата.Ја добив и јас пред малку C3 Pro. Претивко и предобро нешто, може да спиеш пред неа, ништо не се слуша.
НО! Кога ќе стиснеш посилно, целите копчиња пропаѓаат внатре. Дали е и кај тебе така?
Погледнете го атачментот 158851
Тури и пепел. Дава дека новиот фајл е испаднат во март 2024, додека 1.0.0 е 2025 септември.И кај мене е исто вака, ама треба стварно да употребиш сила за да почне да пропаѓа. И кажете финта како да се направи update на firmware, бидејќи јас не му ја најдов цаката. Иначе за цената е одлична тастатурата.
Значи ова е intentional.Копчиња пропаѓаат зашто е гаскет маунт односно плочата и PCB се поставени на силиконски држачи.
ajazzbrand.com
ajazzbrand.com
Kako shto objasni i Gokica, gasket mount tastatura. Normalno e da ima takva suspenzija.Ја добив и јас пред малку C3 Pro. Претивко и предобро нешто, може да спиеш пред неа, ништо не се слуша.
НО! Кога ќе стиснеш посилно, целите копчиња пропаѓаат внатре. Дали е и кај тебе така?
Погледнете го атачментот 158851
Да, уште кога ја поврзуваш на сајтот, пишува:Кај вас е со тенок ентер така? Ако е така тогаш е ANSI верзија.
Ти пишува горе дека тоа со сајтот е за мек.Да, уште кога ја поврзуваш на сајтот, пишува:
Погледнете го атачментот 158857
Firmware на сајтот пишува, 1.0.1 верзија:
Погледнете го атачментот 158858
Пишува да се држи Esc копчето и да се стави кабелот, ама ако се направи тоа, не ја препознава воопшто тастатурата на сајтот.
Како и да е, за мала верзија не вреди да се замарам до толку.
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
MB 1700 B760M D3HP DDR4 GIGABYTE, 4xDDR4 5333MHz(OC), 2xM.2, VGA, HDMI, PCIex16, 2xPCIex1, 4xSATAIII, 5xUSB3.2Gen1,2xUSB 2.0,1xType-C,2.5Gb LAN
6.380,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Digital Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
36.990,00 ден
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F2A SS-IPS, 1ms, 240Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
7.490,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден