Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Апдејт: Денес поштарот ми донесе 5/6 пратки со тракинг број UA-SK стари 30ина дена од моментот на купување. Истите не беа пратени према 1006 Царина туку директно во пошта и на достава. Го прашав што се дешава не ми кажа ништо посебно само дека од денес почнале да доставуваат пратки (не го разбрав баш за ова ама тоа ми го кажа).
Која вредност беа пратките отприлика?

Manis

hello world
14 јануари 2026
147
58
Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking
Од Алиекспрес пратка од 4 долара доставена денес со македонски пошти. Ова е UA*******SK код. Што ќе биде со тие RR*******HU преку ундарски пошто што ги носеше приватната пошта виа пост? Повеќе од 55 денови поминаа, дремат на последен статус Shipment is being prepared for international delivery-Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés...Страшна работа...Само изгубено време ако ги вратат. Уште 18 дена и истекува рокот на испорака од алискрепс...Сега да отворам dispute не ми дава опција.

Australien natürliche Schaffell Einlegesohlen Winter Echtpelz Wolle Einlegesohlen Männer Frauen warm weich dick warm Kaschmir Schneeschuhe - AliExpress 322 Ова што денес ми го донесе поштарот беше 4 долара, сега гледам магично дигнала се цената на 7-8 долара. Бре каков цените растат. Чудо...А транспортот исто споро иде и згорем на тоа сега сите скапи пратки на царина по цел месец...Немат опција како Temu за однапред да се плати данок.

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Интересно денес се појави на тракингот пошта 1003, една пратка од пред 30тина дена, порачана 20 декември со број UA-SK, со никаква вредност од околу 200 денари, а поскапите пратки со LK-SK и RE-NL ги нема, а тие се порачани многу одамна во ноември не мрднуваат со статус.

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
Од пред некој ден алиекспрес почнаа со вакви кодови
MK000015256R
Иде преку некоја Speedaf од кина. Дали се новите бавни UB или замена за LK-SK ќе видиме. Ако има некој некаква информација, нека сподели.
Се надевам дека ќе идат пак преку приватниве пошти и дека алиекспрес си бара чаре за целава ситуација.
Периодов околу празнициве секогаш бил бавен во пошта ама ова со секоја пратка идење во 1006, зезнато.
100 кинези да вработат нема да можат да испроцесираат колку што македончето може да нарача во еден ден од Алиекспрес а особено сега Тему.
Во добри денови пакети ми носеле до дома со по 30-40 пратки одеднаш, а сигурно не сум единствен.
Пратка со ваков број за следење денеска се појави во системот на ELS. Ако ме контактираат во скоро време, ќе ве известам дали наплаќаат ДДВ. Via Post изгледа прекина со достава на пратки од Aliexpress засега.
Мислењето е автоматски споено:

Не патува 63 дена, но нашите тогаш стасале да ја отворат пратката, исто и кај мене уште е на излез, а за влез ќе добие кога ќе ја отворат на царина, мојата има излез на 12 декември, па така очекувам влез наредната недела или после тоа.
Без разлика, никој не штеди да праќа по обична пошта пратка од над 800 евра, едноставно не е осигурена на таа сума по обична пошта.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.314
11.867
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Сега само што се вратив од државна институција која што исто штрајкуваше пред некое време кадешто чекав 3 часа за да сфатам дека вработениот не го ни однел документот каде што треба, а грицка лажичка од кафе и сељачки ми се обраќа на ти и ме тера да чекам да биде готов. Не треба да им се даваат плати, нека си одат дома. Нека се затворат сите институции, и онака не функционираат. Од 30 вработени, само двајца си ја вршат работата совесно и исправно.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898

Ова беше брзо

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.520
2.977

Ова беше брзо
Само што, брзо и Македонски пошти - не одат заедно :)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.564
3.202
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Ова беше брзо
Значи од утре продолжуваат со турбо работа како до сега.

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
Јас го преслушав ова и можам да кажам дека не штрајкувале 4 месеци без плати. Не штрајкувале воопшто. Доцнела последната плата и денес излегле на протест. Значи, нема врска со доцнењето на пратките. Да, бавни се ама и досега беа бавни па немаше ваков застој.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Јас го преслушав ова и можам да кажам дека не штрајкувале 4 месеци без плати. Не штрајкувале воопшто. Доцнела последната плата и денес излегле на протест. Значи, нема врска со доцнењето на пратките. Да, бавни се ама и досега беа бавни па немаше ваков застој.
Ама нема врска пошта, тоа царина си работи, прво се отвара секоја пратка, се прави проверка, се пишува писмо со недостасува фактура, и се потоа предава на пошта, досега тоа не се правеше со исклучок на брзите пратки и оние од ЕУ земји, се од Кина се пушташе така директно до пошта, со исклучок на некоја пратка кога ќе имаат желба за повеќе работа. Па еве и сега има отстапки тие евтините пратки со UA-SK пак се без ддв, денеска ми стаса една, веќе пишав. А со новите броеви MK-R што не ги регистрира никаде на ниеден тракинг сервис ќе видиме што и како, важно е овие што се RE-NL и LK-SK да ги исчистат, тие се важни.

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
Ама нема врска пошта, тоа царина си работи, прво се отвара секоја пратка, се прави проверка, се пишува писмо со недостасува фактура, и се потоа предава на пошта, досега тоа не се правеше со исклучок на брзите пратки и оние од ЕУ земји, се од Кина се пушташе така директно до пошта, со исклучок на некоја пратка кога ќе имаат желба за повеќе работа. Па еве и сега има отстапки тие евтините пратки со UA-SK пак се без ддв, денеска ми стаса една, веќе пишав. А со новите броеви MK-R што не ги регистрира никаде на ниеден тракинг сервис ќе видиме што и како, важно е овие што се RE-NL и LK-SK да ги исчистат, тие се важни.
Новите броеви MK-R одат преку Speeduf, таму можеш да ги следиш. Може не ме прочита погоре, вчера една и денеска уште една со ваков тракинг број се појавија во карго ELS. Изгледа Via Post престана да доставува пратки од Aliexpress, веројатно заради измените со ДДВ.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Не ја ни заслужуваат. Плата за што?
(Секако зборувам за цела пошта, нормално дека и таму има по некој кој е Ок, но во целина, не заслужува да постои)

Сега само што се вратив од државна институција која што исто штрајкуваше пред некое време кадешто чекав 3 часа за да сфатам дека вработениот не го ни однел документот каде што треба, а грицка лажичка од кафе и сељачки ми се обраќа на ти и ме тера да чекам да биде готов. Не треба да им се даваат плати, нека си одат дома. Нека се затворат сите институции, и онака не функционираат. Од 30 вработени, само двајца си ја вршат работата совесно и исправно.
За да се случи тоа, ние треба да кренеме глас и глава
И да речеме доста беше.
Не само за пошта, за се....
Пошта не добила плата? Па демек ја заслужиле, исто како и другите “институции“ - мизерии
Над 60 деца изгореа во Кочани. Некој се загрижи или побуни?
Да беше ова народ, пола власт ќе беше на клоци...
Се е вака како што е затоа што ние сме тиња....
Се сакаме некој друг да ни среди, а ние да се правиме на три и пол
А самобендисани, леле мори мајко

Сакаш да кажеш тоа царина НЕ РАБОТИ, исто како и пошта?
Затоа што тие се платени да НЕ РАБОТАТ
Јас имам две пратки од европски сајт, едната стои од 25.12 во Царина во пошта. Документи им се испратени одамна. Пред тоа месец патуваше од Литванија (нормално, патуваше една недела, а 3 лежеше некаде во овие мизерни “служби“ без да биде регистрирана). Еве 2 месеци од нарачка, абер нема да ја добијам.
Сигурен сум дека во Африка имаат подобри служби. Ние и нив ги поминавме
Не не примала Европа?
Кај сме ние за примање, ние сме за в река

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Сакаш да кажеш тоа царина НЕ РАБОТИ, исто како и пошта?
Затоа што тие се платени да НЕ РАБОТАТ
Па сега, знаеме како се вработува во државни институции, мора да се виси по штабови, да се лепат плакати, да се оди на митинзи по Охрид, Струмица, Битола итн. Да се врбуваат гласачи со списоци, закани итн. Да не мислиш дека некој би го правел сето тоа за да Работи во државна администрација. Секако го прават тоа за да не работат, зошто некој би се замарал да трча по партијата за да се вработи во администрација. За да не види бел ден од отварање пратки како некој црнец. Секако дека не, на нас тоа не работење ни одговараше кога вредни пратки не добиваа ни ДДВ, ни царина, јас лично минатата година сум нарачувал и скапи телефони, матични плочи, патики, облека и никогаш не сум платил ништо.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Па сега, знаеме како се вработува во државни институции, мора да се виси по штабови, да се лепат плакати, да се оди на митинзи по Охрид, Струмица, Битола итн. Да се врбуваат гласачи со списоци, закани итн. Да не мислиш дека некој би го правел сето тоа за да Работи во државна администрација. Секако го прават тоа за да не работат, зошто некој би се замарал да трча по партијата за да се вработи во администрација. За да не види бел ден од отварање пратки како некој црнец. Секако дека не, на нас тоа не работење ни одговараше кога вредни пратки не добиваа ни ДДВ, ни царина, јас лично минатата година сум нарачувал и скапи телефони, матични плочи, патики, облека и никогаш не сум платил ништо.
Ако добро те разбрав, ти сметаш дека сето ова е нормално и дека така треба да биде?
Лепиш плакати и потоа ништо не работиш цел живот?
Кажав јас претходно, малку ни е нас ова
Ти си жив доказ за тоа
За тебе е и за други како тебе сето ова е нормално, да порачаш нешто и чекаш пола година ако евентуално некој од лепачите се смилува да ти го испорача. Иако си согласен да платиш се што говедата измислиле дека треба да се плати?
Тоа е
Најверојатно вие и не знаете дека може да биде поинаку, нормално
Како во нормални земји
Резил, но и дијагноза на нашата болест
За која мислам дека нема лек

RumDumDum

read-only
23 декември 2023
13
3
Здраво имам пратка која е заглавена уште од 25.12.2025. Дали е потребно да пратам документи до царина , или да чекам да пристигне писмо од нив? Screenshot 2026-01-26 221417.png

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Здраво имам пратка која е заглавена уште од 25.12.2025. Дали е потребно да пратам документи до царина , или да чекам да пристигне писмо од нив?Погледнете го атачментот 158049
Ако си од Скопје оди директно таму со тракинг бројот на шалтер и ќе ги прашаш.Се наоѓаат во истиот влез со пакетското одделение испод железничка.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Здраво имам пратка која е заглавена уште од 25.12.2025. Дали е потребно да пратам документи до царина , или да чекам да пристигне писмо од нив?Погледнете го атачментот 158049
Испрати им податоци на мејл, не чекај писмо.
Кога белким еден ден ќе им дојде под рака ќе можат веднаш да ги проверат документите...

bonsmk

read-only
23 јануари 2026
32
10
И јас сум со пратка од 25.12.2025 заглавена на царина, пуштено документи по маил уште пред нова година... али не мрдааа... страшно

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно