тоа е само царината плус данок нели (можно е тоа да беше повеќе не памтам ..) .. инаку наредно треба да ти смени статус на тракинг-от. Или да продолжи према твоја реонска (тогаш не треба да правиш ништо) или да смени во нешто како - недостасува фактура - тогаш пушташ мејл или идеш на железничка со доказ како и колку си платил.Истово го најдов јас, ама не ми беше јасно, некако многу мал процент. Се надевам дека стварно е 6.5%
Треба да чекам меил од царина, или писмо дома за царинење? Одамна не ми имаат царинето нешто, (и тоа повредни работи поминувале), сум заборавил како иде процедурата.
Царинска управа (најдоле имаш мејл и сл инфо) .. пдф или слика инаку друго не отвараат. Кога ќе смени статус дека недостасува фактура уствари ти праќаат и писмо дома со упатство ко на линкот што треба да пратиш и сл (со тоа што и писмото може да му треба недела дена да стигне хаха).
Така да чим (ако ) ти смени статус прати си одма на мејлот инфо што треба.
а во двата случаи си плаќаш при испорака ил на шалтер во твојата реонска ил на рука со поштарот (што ќе ти покаже уплатници спремни за увид и пресметката од царина).