Супер е.
Супер е.
Едит Ама чекај..
Ако мислиш на овие два модела - топло ти ги препорачувам - понови модели се на Г2У
![]()
![]()
Кој и да е модел - гледај да не земеш ВА. Да биде ИПС строго ..
Абе тој АОЦ 1440п одлично изгледа понудата и Се .. Ама ако си спремен ВА да користиш - земи го .![]()
Monitor - Curved Gaming Monitor - MAG241C | MSI Global
We are honored to introduce our new MAG series gaming Monitor. It features 144Hz refresh rate and 1ms response time to make the gameplay more smooth, a curved display and MSI Mystic Light to give you more game immersion.www.msi.com
Сега за сега овој, ама сакам да земам некој 27-инчен 1440 VA. Ретко се наоѓаат вакви гледам.
Абе тој АОЦ 1440п одлично изгледа понудата и Се .. Ама ако си спремен ВА да користиш - земи го .
Ваљда знаеш кои се предностите и маните на ВА - да не разглабаме - ако не знаеш - погледни некое видео .
Воглавном заради „smearing„ не се зима ВА. Само што ќе скролаш текст бело на црно - ќе размачкува и ќе биде нечитливо . Во игри исто .. Брзо кога ќе се завртиш лево-десно - магла екранот - па се смирува. Иако е 144 или 165 хц (дури и 240хзц да е ) - ќе замачкува (слаб пиксел риспонс)
Јас 1440п земав овој само нема на лагер .
Многу е добар .. Грешка нема !
Имаше мислам во огласи убав 1440п монитор скоро - види ...
Овој мислам го продаваа
Што е дури и подобар од Самсунгот мој..
Мислењето е автоматски споено:
Ааа еве го ... Monitor 27" BenQ EX2710Q MOBIUZ Gaming IPS 1ms, 165Hz, QHD, HDRi
Зимај го !
Да ми треба не би се мислел. 3 месеци само стар - Без размисливање !
Знаеш колку е подобар и поквалитетен од АОЦот и од МСИто што го гледаш ? Плус осветленост има 450нитса - АОЦот и МСито 250 едвам и немаат ХДР . И HDR има и најдобри звучници од сите монитори до сега произведени ..
Мене ми беше тој прв избор - имаше само еден во Гостивар 21 000ден -ама не ми се малтретираше и чекаше па земав Самсунк за 18 500ден
Веќе го имам овој од MSI. Зборам за каков нов сакам да земам. Сакам VA бидејќи поголем контраст на бои ми е побитен.Абе тој АОЦ 1440п одлично изгледа понудата и Се .. Ама ако си спремен ВА да користиш - земи го .
Ваљда знаеш кои се предностите и маните на ВА - да не разглабаме - ако не знаеш - погледни некое видео .
Воглавном заради „smearing„ не се зима ВА. Само што ќе скролаш текст бело на црно - ќе размачкува и ќе биде нечитливо . Во игри исто .. Брзо кога ќе се завртиш лево-десно - магла екранот - па се смирува. Иако е 144 или 165 хц (дури и 240хзц да е ) - ќе замачкува (слаб пиксел риспонс)
Јас 1440п земав овој само нема на лагер .
Многу е добар .. Грешка нема !
Имаше мислам во огласи убав 1440п монитор скоро - види ...
Овој мислам го продаваа
Што е дури и подобар од Самсунгот мој..
Мислењето е автоматски споено:
Ааа еве го ... Monitor 27" BenQ EX2710Q MOBIUZ Gaming IPS 1ms, 165Hz, QHD, HDRi
Зимај го !
Да ми треба не би се мислел. 3 месеци само стар - Без размисливање !
Знаеш колку е подобар и поквалитетен од АОЦот и од МСИто што го гледаш ? Плус осветленост има 450нитса - АОЦот и МСито 250 едвам и немаат ХДР . И HDR има и најдобри звучници од сите монитори до сега произведени ..
Мене ми беше тој прв избор - имаше само еден во Гостивар 21 000ден -ама не ми се малтретираше и чекаше па земав Самсунк за 18 500ден
Исто и за тебе - 14к за аоцот (ВА без ХДР ) немој да даваш кога за 16к го имаш овој Monitor 27" BenQ EX2710Q MOBIUZ Gaming IPS 1ms, 165Hz, QHD, HDRi
Да одличен е ама гуд лак да го најдеш у наши продавници. И над 20К е .27 inch, 170-Hz, SS IPS QHD, 0.5ms![]()
M27Q Gaming Monitor (rev. 1.0) Key Features | Monitor - GIGABYTE Global
Features Multi-Platform built-in KVM SS IPS panel with 0.5ms & 170Hz 8-bit color with FreeSync & HDR Black Equalizer & Aim Stabilizer GameAssist & OSD Sidekick Auto-Update & P...www.gigabyte.com
Ефтин , 2020 производство , не изгледаат лошо спецификациите ... Ако ти треба - земи гоМислење за мониторот ?
Линк
2021 летото го зедов од ддсторе 22к бешеДа одличен е ама гуд лак да го најдеш у наши продавници. И над 20К е .
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден