Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Info traffic - македонска мобилна апликација за информации во реално време за сообраќајот

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Не е моја апликацијава ниту на некој мој од фамилија или познаник туку сакам да ја споделам со вас возачите кој верувам ќе ви биде од корист.

Info Traffic е македонска мобилна апликација со информации во реално време за сообраќај. Засега е само за користење во Македонија.
Главни функции:
  • Пријави за полиција, радари и контроли
  • Известувања за несреќи, застои и затворени патишта
  • Safe City / статични камери
  • Чет и community пријавување од корисници
  • Следење на брзина
  • МТАГ проверка и надополнување
  • Информации за гранични премини и горива (во понови верзии)
  • Агрегатор блог за информации, вести од светот на автомобилите
  • Интересно е тоа што е направено и дел како наградување со собирање километри при возење и има ранг листа а со тоа може да се земе награда, во моментов има ваучери од Ananas.mk за автомобилска опрема.

Достапна е за Google Play и App Storе. Во Македонија е на некој начин алтернатива на Waze. Според описите, се потпира многу на заедницата за брзи и локални информации. Исто така подржува и Android Auto a наскоро ќе имала и за iOS CarPlay за да може да се користи и во автомобилите кој имаат екран/таблет со овие можности.

7191.jpg

Ова доколку тие што ја изработиле апликацијава најдат партнери за соработка со кој ќе се развива многу подобр за повеќе држави во светот со поголем буџет и можности може да се покаже како стварно добра алтернатива на Google maps, Waze и останати апликации со мапи.

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15
Имав можност директно да бидам вклучен во развојот на апликацијата, а и понатаму сум дел од тимот што стои зад неа. Искрено, ми беше навистина големо задоволство кога конечно ја пуштивме да биде достапна за симнување – особено затоа што кај нас сè уште има релативно мал број вакви апликации :giggle:.

Се надевам дека имате позитивно искуство со неа. Секако, секогаш сме отворени за добронамерни критики и предлози – тие многу ни значат за да ги подобриме функционалностите и целокупното корисничко искуство за сите.

Доколку имате нешто што би сакале да споделите, слободно пишете ми во ПП или одговорете на темава.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Имав можност директно да бидам вклучен во развојот на апликацијата, а и понатаму сум дел од тимот што стои зад неа. Искрено, ми беше навистина големо задоволство кога конечно ја пуштивме да биде достапна за симнување – особено затоа што кај нас сè уште има релативно мал број вакви апликации :giggle:.

Се надевам дека имате позитивно искуство со неа. Секако, секогаш сме отворени за добронамерни критики и предлози – тие многу ни значат за да ги подобриме функционалностите и целокупното корисничко искуство за сите.

Доколку имате нешто што би сакале да споделите, слободно пишете ми во ПП или одговорете на темава.
Јас не сум возач, немам ни возачка од повеќе причини но ми е мило што постои ваква апликација. Ова стварно е од многу голема корист и што цело време ти дава нотификации. Не знам дали воопшто функционираат нотификации во кола кога ќе го поврзеш на екранот да ти се гледа.

Имам неколку предлози кој сметам дека апликацијава би била уште подобра.

Да се направи да може и офлајн да се користи мапата.

Да може да се користи и за останатите држави. За почеток ете регионот Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна а понатака и Грција, Германија и други држави во светот.

Да се додаде пример да може да се рекламираат многу компании така што би се обележале на мапата каде се. Компании како пример АМСМ, PSS, осигурителни компании, бензински пумпи, молови, ресторани, супермаркети и многу друго.. Кога си на пат ако сакаш негде да одиш да може да ја обележиш некоја компанија за полесно да стигнеш.

Да се обележи каде на пат има одморалишта, јавни тоалети, паркинзи.
Да се додаде опција покрај автомобили да има и мотори, автобус, велосипед,

Доколку може да се додаде гласовно известување како на Google maps ама покрај англиски да има и на македонски јазик, српски, хрватски и други јазици..Колку е изводливо ова стварно не знам но доколку е можно би ја направила аликацијата комплетно добра.

Да се додаде да покажува колку е загаден воздухот, какво е времето..

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.281
11.759
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Јас не сум возач, немам ни возачка од повеќе причини но ми е мило што постои ваква апликација. Ова стварно е од многу голема корист и што цело време ти дава нотификации. Не знам дали воопшто функционираат нотификации во кола кога ќе го поврзеш на екранот да ти се гледа.

Да може да се користи и за останатите држави. За почеток ете регионот Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна а понатака и Грција, Германија и други држави во светот.

Да се додаде пример да може да се рекламираат многу компании така што би се обележале на мапата каде се. Компании како пример АМСМ, PSS, осигурителни компании, бензински пумпи, молови, ресторани, супермаркети и многу друго.. Кога си на пат ако сакаш негде да одиш да може да ја обележиш некоја компанија за полесно да стигнеш.

Доколку може да се додаде гласовно известување како на Google maps ама покрај англиски да има и на македонски јазик, српски, хрватски и други јазици..Колку е изводливо ова стварно не знам но доколку е можно би ја направила аликацијата комплетно добра.

Кечап и мајонез со тоа?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Кечап и мајонез со тоа?
И сенф ако може :D

Не стварно некој работи од овие што ги набројав би било добро да се воведат ете тоа со рекламирањето компании, ресторани, бенсински, супермаркети е стварно корисно. Може за таа услуга да се наплаќа а со тоа дел од парите собрани инвестирање во апликацијата.

danen_

read-only
26 јануари 2026
13
15

Фала ти предлозите, пренесени се :D

joe_te

hello world
18 ноември 2015
52
50
зашо не можам да ставам локација каде сакам да одам ? па да ми даде и навигација и слично. користам iOS инаку

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
232
131
За истото се прашував и јас, користам Андроид.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Кај мене на почеток кога треба да одберам град , не можам да кликнам - Продолжи

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.703
In other news (ова е од RadarBot)

Радари моментално: Македонија 156, Србија 409, Хрватска 1.387 ...

1778055878264.png

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.281
11.759
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Screenshot_20260507_092152_Info Traffic.jpg
Screenshot_20260507_092212_Weather.jpg

Одлична прецизност. :D

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Пријави за полиција, радари и контроли
"Супер", сега дивјаците со коли ќе знаат каде да успорат, па потоа да го пуштат нитрото

Известувања за несреќи, застои и затворени патишта
Зборуваме за.... вести ? Бидејќи google maps веќе го покажува тоа.

Safe City / статични камери
Се вози 50 низ град, освен онаму каде е изрично наведено помалку. Од ова корист имаат само тие што сакаат да глумат F1 низ град ама кукавички да поминат околу камерите.

Чет и community пријавување од корисници
Одлична реклама за погребно претпријатие, "Text and drive, you can do it !"

Следење на брзина
Google maps....

МТАГ проверка и надополнување
ОК.

Информации за гранични премини и горива (во понови верзии)
Веќе ги имаме, со видео во живо: https://roads.org.mk/patna-mreza/video-kameri/
За горивата, не е дека имаш избор да не наполниш ако си на пат а ти снемува гориво. А ако си дома, имаш инфо директно од РКЕ РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА ЗА ЕНЕРГЕТИКА, ВОДНИ УСЛУГИ И УСЛУГИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КОМУНАЛЕН ОТПАД НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Агрегатор блог за информации, вести од светот на автомобилите
Возачи сме за да стигнеме од точка А до Б, немаме фетиш за коли. Тие што имаат не би користеле ваква апликација за да добијат последни информации/вести од тој свет.

Интересно е тоа што е направено и дел како наградување со собирање километри при возење и има ранг листа а со тоа може да се земе награда, во моментов има ваучери од Ananas.mk за автомобилска опрема.
Изреката вели, ако е продуктот бесплатен - ти си продуктот. Инаку, се надевам авторите си го почитуваат Законот околу "наградната игра".

...

Од мене, нула за апликацијата.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно