Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Huawei optic Ruter Telekom user and password

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.787
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Еве сеа биди на линија

Веќе сум...
Cocaine.gif

K3nPa4i

read-only
2 декември 2015
38
48
Еве сеа биди на линија
АХАХАХА...

eternity.jpeg
Мислењето е автоматски споено:

Еве во метафора ви ја кажувам и споделувам долго очекуваната лозинка кој ќе разбери ќе го отвори патот кон Администраторот :ROFLMAO:
И после рекле од телеком - Нека биде се исто, но на крајот како и секој крај што се користи да го додадеме знакот тоа што треба и така се комплетира новата лозинка.

А, за тие кои ја чуваа досега нека седнат малку подалеку од компјутерот.

Каков изванвременски ултимативен ЦАР! Секоја чест.

Последна промена:

manovj

hello world
15 ноември 2014
72
73
Скопје
manovj's setup  
Processor & Cooler
i7 3770K, Hyper212 Evo
Motherboard
ASUS Z77-A
PSU
550W
RAM
16GB
Video card
RX 570 4GB
Case
Deepcool Dukase V2
Mouse
G403
Keyboard
QuickFireTK Cherry MX Blue
Audio
Siberia V2
Monitor
VG249Q
OS
Windows 10
Ако некој уште бара, пасвордот е MD5 и може да се врати во текст.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@manovj ако го знаеш администраторскиот пасвор пиши ми го во пп ако нејќе тука но ако ги знаеш обичните и воедно сите други кои ги знаат тие веќе не функционираат затоа што телеком ги смени поради тоа што корисниците сами си ги блокираа рутерите пипкајки од кога го дознаа администратоскиот пасворд да може да рчкаш секаде во рутерот.

Воедно ако го ставиш главниот администратоски тука на форум ти гарантирам во рок од 1 недела пак ќе биде сменет бидејќи има телеком и тука шпиуни.

manovj

hello world
15 ноември 2014
72
73
Скопје
manovj's setup  
Processor & Cooler
i7 3770K, Hyper212 Evo
Motherboard
ASUS Z77-A
PSU
550W
RAM
16GB
Video card
RX 570 4GB
Case
Deepcool Dukase V2
Mouse
G403
Keyboard
QuickFireTK Cherry MX Blue
Audio
Siberia V2
Monitor
VG249Q
OS
Windows 10
Корекција: PPPoE пасвордот во полето кај WAN менито е MD5 хеширан и може да се врати во текст. Ова ти треба за бриџ мод.

Супер ултра мега администраторскиот е истиот од лани (барем кај мене), од пред 10ина постови го има низ темава.

Приметив дека РРРоЕ пасвордот е истиот како што ми беше пред ~15 години кога имав АДСЛ.

janeku

read-only
4 декември 2010
29
1
Dobro utro.
Ja citam temava i rekov ajde probam. Ako ubavo razbrav passot za superuser e ist samo se dodava eden znak na krajot. Megjutoa izgleda ne e taka.
Imam potreba bidejki se prefrliv na A1 paket kade koristam linija od telekom i mi staviva Huawei HG8245H ruter. e sega momcive neli kako po navika porta 3 i 4 ja stavile za TV, kako za nivno setiranje televizija. E sega mene iskreno ovie dve porti mi trebaat za lokalnata mreza (znam, svich e polesno) i me fati nekoj inaet da si ja sredam po moj terk. Probav so prilozenite user i pass no ne se prifateni. Dali nekoj ima informacija dali se promeneti user i pass od ovie ruteri za superuser nivoto ?
Ako imate nekoja informacija kje ve molam vo pvt da mi spodelite. Mozebi jas i pogresno ja vnesuvam postoeckata kombinacija :(

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Dobro utro.
Ja citam temava i rekov ajde probam. Ako ubavo razbrav passot za superuser e ist samo se dodava eden znak na krajot. Megjutoa izgleda ne e taka.
Imam potreba bidejki se prefrliv na A1 paket kade koristam linija od telekom i mi staviva Huawei HG8245H ruter. e sega momcive neli kako po navika porta 3 i 4 ja stavile za TV, kako za nivno setiranje televizija. E sega mene iskreno ovie dve porti mi trebaat za lokalnata mreza (znam, svich e polesno) i me fati nekoj inaet da si ja sredam po moj terk. Probav so prilozenite user i pass no ne se prifateni. Dali nekoj ima informacija dali se promeneti user i pass od ovie ruteri za superuser nivoto ?
Ako imate nekoja informacija kje ve molam vo pvt da mi spodelite. Mozebi jas i pogresno ja vnesuvam postoeckata kombinacija :(
Јави си се во А1 ќе си средат и да не се замараш.
Нема да го дознаеш новиот суперусер како и да е.
Сменет е одамна и не е тој и не е само знакот.
Џабе се замараш со глупости и ситници.
Јави си се во А1 прашај си ги и ќе си средат се и ќе ти наместат и ти предложувам да не го пипкаш рутерот многу многу да не останеш без интернет.
Сетинзите ги праќа А1 до телеком за да бидат внесени така да една грешка на рутерот треба потоа од почеток да се внесуваат сетинзи за да добиеш интернет.

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
255
243
Некој да не знае кој се креденцијали за најаување на Техниколор рутерот од Телеком. Мислам овие им се нов модел.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Некој да ги знае податоците за логирање во Huawei HG8245H?

Следниве не работат:
root/admin
root/adminHW
telecomadmin/MKTuserGPON
telecomadmin/MKTuserGPON.
telecomadmin/MKTuserGPON!
telecomadmin/admintelecom

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.734
Некој да ги знае податоците за логирање во Huawei HG8245H?

Следниве не работат:
root/admin
root/adminHW
telecomadmin/MKTuserGPON
telecomadmin/MKTuserGPON.
telecomadmin/MKTuserGPON!
telecomadmin/admintelecom
да не е сменет? можеби треба да му фркнеш еден хард ресет па пак може ќе биде некој од овие ;)

godovic

hello world
5 септември 2007
340
394
Скопје
Корекција: PPPoE пасвордот во полето кај WAN менито е MD5 хеширан и може да се врати во текст. Ова ти треба за бриџ мод.

Супер ултра мега администраторскиот е истиот од лани (барем кај мене), од пред 10ина постови го има низ темава.

Приметив дека РРРоЕ пасвордот е истиот како што ми беше пред ~15 години кога имав АДСЛ.
Освен brutеforce кој е другиот начин да се „види“ PPPoE passwordot?

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.787
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Освен brutеforce кој е другиот начин да се „види“ PPPoE passwordot?
Ако имаш пристап до полето каде што го пишува пасвордот, лесно е да го видиш :)
Кај мене локалниве Инел во модем не го пишаа, него во мојот рутер. Си го запишав сеа настрана, 3 рутери сменив од тогаш.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно