ги нема на фт од каде ги купувашАбе секој си има свој фаворит...
![]()
Првите два премногу добро ми влечат (исто како рејонот), многу трошам течност и од тоа ме боли грло. Третиот е таман за мене.
Испратено Од Централна Македонија
ги нема на фт од каде ги купувашАбе секој си има свој фаворит...
![]()
Првите два премногу добро ми влечат (исто како рејонот), многу трошам течност и од тоа ме боли грло. Третиот е таман за мене.
ги нема на фт од каде ги купуваш
Јас немав никаков проблем со аеродромот во Скопје/Турците/Америте кога пренесов 3 мода по 3 батерии и 3 резервни батерии (вкупно 12 батерии) со мене во carry on bag, исто и скоро литар течност долу во багажниот простор.Постов и те како ми требаше! Со таа разлика што ја треба да ги посетам америте, меЏутим чим проаѓа кај европјаните, таман си е...
@Chicco69Памукот сепак го доби заслуженото внимание ... уххх, ми олесна.
@MikickoHC ти баш се закатарчи за органскиот памук од Танзанија?Немам докази, ама сомнителна ми е таа работа.
Афричкиот континент долги години добива помош од UN и USA во семенски материјали, ѓубрива и пестициди, а тоа се најчесто производи од Монсанто (100% GMO). Истото важи и за земјите на Индискиот полуостров, како и скоро цела Јужна Америка, со тоа што тие плаќаат. Не ми текнува во кој документарец гледав (можеби на Мајкл Мур), после бербата на памук земјооделците ги пуштале домашните животни да ги пасат памучните стебла. По неколку дена скоро цели стада крави/кози (што ли беа) угинувале...
Е сега што е полошо (или подобро): дали ГМО афрички памук или јапонски фокушимосан, ај биди паметен. :suprised:
Јас во моментов користам LTQ и Koh Gen Do. Почнав со оние памукчиња што доаѓаат со Eleaf ECR греачите за iJust2.
Со LTQ осетив огромна разлика во однос на Eleaf памукот: подобрено викување, недостаток на нус мириси и сл. Еденствен мирис/ вкус што се чувствува кај LTQ е тој на памук, што изчезнува после пола тенк. Со Koh Gen Do и тој "мирис на памук" го нема. Буквално ништо, веќе со првото повлелување...
Тука е и практичниот момент: КГД е со димензија 60x80, сечам 7 ленти во должина, а потоа сите на пола. Добивам 14 парченца 8.5x40 мм (одокативно, се разбира), што ми се идеални за работа.
Muji, LTQ и Puff се 50x60 и се премногу кратки ако се сечат на пола. Значи од секое парче памук излегуваат 6 ленти + многу вишок, наместо 14 "тамам" викчиња ...
КГД "овозможува" почесто менување памук, за вкупно пониска цена.
Темите за сите компоненти поврзани со вајпањето и нивниот квалитет и импакт врз здравјето треба почесто да се отвораат. Секоја информација е добредојдена и секогаш може да научиме нешто ново.
Некако многу удривме на бркање попусти во последно време (а нив секогаш ќе ги има).
Кога сме кај попусти :hay:, чекам да добијат Samsung 30Q во НКОН скоро цела недела.
Во меѓувреме пуштија екстра попуст на Sony VTC6 - за 9 ком. 3.65 евра, ама се појави нов проблем. Поштарината рипа на 7.5 евра. За 9 самсунзи останува 4.5 евра. Единствено логично објаснување што ми текнува е разликата од 1 грам меѓу нив, 9 грама вкупно, па ако е на граница пакетот ... ни ова нема логика, ама ајде.
24.05 се шипувани денеска стигнаа а од фт имам од 16-17 шипувано оште нема ништо
На мене ордед дејт беше 23.05 а шипед беше на 24.05 така да другата недела мислам оти треба да ги имашOrder Date: May 28, 2017 4 парчиња втц5 од нконот
Стискам палци да стигнат БАР другата недела xD
Се е на тепкаполна корпа од нкон испаѓа 22.80 можно ли е да влезе на царина или ддв и штознам
Ич не му се замарај,све е рандом кај нас.полна корпа од нкон испаѓа 22.80 можно ли е да влезе на царина или ддв и штознам
@Bambuca вака стојат работите.полна корпа од нкон испаѓа 22.80 можно ли е да влезе на царина или ддв и штознам
Грешка,поштарината не влегува во вредноста за царинење
Точно, гледам моиве фактури се превиткани на пола па пак на пола (А4 лист). Ако имаш само 1 продукт, само првата сума на продуктите се гледа, ако имаш повеќе, ни сумата не се гледа, само на првите 3 ставки цените.... молин и инавера. Случајно или намерно, фактурата што ја стават во најлонското кесе кое е залепено однадвор на кутијата е така превиткано да само се гледа сумата на производите што се внатре, додека шипингот и тоталот остануваат на задната страна кај што не се гледа...
Гледам горе лево Uwell Crown, тој ми е следниот за пињау.Кајфун в5 и Вика фантази![]()