Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@VapeS

Истото ми се случува и мене првите 2-3.милилитри коа користам SS316L - 28awg.
"Metalic"-вкус.

Најверојатно го осеќам пошто користам Kanthal A1,
а Кантал-от си има свој вкус/мирис,
додека SS е доста почиста жица од Кантал и го осеќам само Металниот вкус дур не се "испрља" малку греачот.
После еден тенк/2.мл,се намалува металниот ефект.

(дали е ствар укуса, навика или нешто друго, не би знаел точно.
Некој осеќа "metalic taste", некој не.

Ради тој метален ефект/вкус/мирис, користам Кантал А1)

BTW
SS316L сум пробал само од
UD/Youde-Technology

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
@Gajche-X: На почеток кога искочи влезе у "тренд" SS го осеќав и јас тој вкус,ама незначително и многу кратко. Сега дали користам SS или кантал исто ми е,тие 2-3 први повлекувања кога се осекја и памук...
Сега пред 10мин. Правев нов билд, со Алиен кој внатре е кантал а надвор мотан со SS и Cotton Bacon.Се осеќа само убавината на течноста...

Sent from my C6603 using Tapatalk

R

Roncic

Гостин
Дали може да ми препорачате течност која најмногу потсеќа на цигара , благодарам однапред.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Поздрав другари, пред некоја година пробав да се префрлам на електронскиве цигари, ама испадна прекомплицирано тоа менување на жици, памук итн..
Ми треба некое plug and play решение, сакам доколу постои таква можност да не мотам жици па памуци туку да ја менувам цела ,,глава''.
како и да е веќе имам
iStick30W
Kayfun Bell Cap Kit w/ 510 Drip Tip
Replacement Base for 22mm Kayfun Lite Plus V2
Дали овие компоненти можам да ги искористам со некоја од следниве
Coil heads.
И дали истите Coil heads доаѓаат со веќе поставен памук ?

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Дали овие компоненти можам да ги искористам со некоја од следниве Coil heads.
Не можеш. Компонентите не работат со готови глави.

Ми треба некое plug and play решение, сакам доколу постои таква можност да не мотам жици па памуци туку да ја менувам цела ,,глава''.
Јас би ти го предложил:
$23.32 Authentic Eleaf iJust 2 2600mAh Rechargeable Starter Kit - 5.5ml / 0.3ohm / stainless stee + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping
+ истите глави како преинсталираната:
$7.85 Authentic Eleaf iJust 2 EC Dual Coil Sub Ohm Replacement Coil Head (5-Pack) 5-pack - 0.3ohm(30-80W) at FastTech - Worldwide Free Shipping

Мотам уште од старт и сакав баш да пробам каков вкус вадат овие со глави, го порачав и не згрешив. Добар баланс на вкус и облаци, дури првите 3-4 денови бев изненаден од вкусот што го дава овој стартер кит. Батеријата трае околу два дена со негово умерено користење. Главата е веќе 10 дена и мислам дека треба да се смени пошо вкусот почна да бледнее, мада можам уште да ја користам.
Со овој сетап си обезбеден за околу два месеци, кога ќе треба да порачаш пак од главите. Ти останува само трошок за течност. (течност препорачувам да е максимум 3-4мг никотин, 70вг30пг и надоле)
Фотки тука.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Дали може да ми препорачате течност која најмногу потсеќа на цигара , благодарам однапред.
Не постои таква течност.
Бар јас таква течност за Година и 7. Месеци секој ден парење, не најдов.

(среќа брзо сфатив дека согорување на хартија и тутун и испарување течност се две различни работи и дека димот си има вкус/мирис плус карбон моноксид,
Додека пареата нема никаков вкус мирис СЕ додека не се додаде арома.

Арома што е аналог и потсеќа на традиционална цигара не сум нашол за жал или среќа)

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Не можеш. Компонентите не работат со готови глави.

Јас би ти го предложил:
$23.32 Authentic Eleaf iJust 2 2600mAh Rechargeable Starter Kit - 5.5ml / 0.3ohm / stainless stee + glass at FastTech - Worldwide Free Shipping
+ истите глави како преинсталираната:
$7.85 Authentic Eleaf iJust 2 EC Dual Coil Sub Ohm Replacement Coil Head (5-Pack) 5-pack - 0.3ohm(30-80W) at FastTech - Worldwide Free Shipping

Мотам уште од старт и сакав баш да пробам каков вкус вадат овие со глави, го порачав и не згрешив. Добар баланс на вкус и облаци, дури првите 3-4 денови бев изненаден од вкусот што го дава овој стартер кит. Батеријата трае околу два дена со негово умерено користење. Главата е веќе 10 дена и мислам дека треба да се смени пошо вкусот почна да бледнее, мада можам уште да ја користам.
Со овој сетап си обезбеден за околу два месеци, кога ќе треба да порачаш пак од главите. Ти останува само трошок за течност. (течност препорачувам да е максимум 3-4мг никотин, 70вг30пг и надоле)
Фотки тука.
А нешто помоќно, налик на iStikot или овде такви опции менување на темпретатура, моќност итн.. не е можно ?

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
шо да зеам жити се? отидов и таму на фастеч и ми се шекна паметот од тоа шо има преголем избор. ај некоја препорака, колку да почнам, па ако сака и 100% утка нека е. моментално тегнам од оваа со 18% никотин ама ја мешам со оваа која што е со 0% никотин и добивам вкус кој што ми е топ. така да ако ова ви значи нешто како репер за да ми препорачате што да нарачам како почетник бујрум. али и не мора да бидат баш овие, 100% сум отворен за нови сугестии, совети и препораки.

Моеш у AIO да користиш и 70/30 vg/pg без проблем. Ќе си земеш од @kjosmofon течност, пример Unicorn топ го праи. А други течности моеш да земеш од Vapordna, има доста избор.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Поздрав другари, пред некоја година пробав да се префрлам на електронскиве цигари, ама испадна прекомплицирано тоа менување на жици, памук итн..
како и да е веќе имам
iStick30W
Kayfun Bell Cap Kit w/ 510 Drip Tip
Replacement Base for 22mm Kayfun Lite Plus V2
Дали овие компоненти можам да ги искористам со некоја од следниве
Coil heads.
И дали истите Coil heads доаѓаат со веќе поставен памук ?
Полесно од мењање грејач и памук на Кајфун за мене лично нема, али сеоак сите сме различни.

Можеш да го пробаш Melo 3 Nano
Мал компактен, има готови греачи и за усно и за директ-дробно парење.

$12.32 Free Shipping Authentic Eleaf MELO 3 Nano Tank Clearomizer (MELO 3 Nano, 2ml, 0.75ohm, Silver + Translucent) at m.FastTech.com

Ако планираш да париш Усно-м2л-mouth to lung
(како цигара)
Тогаш Aspire Nautilus или Kabuki или Vika Fantacy
Сите 3/4 ги користат истите греачи од Aspire такозвани Aspire BVC Coils.

Nautilus 1

$19.73 Free Shipping Authentic Aspire Nautilus BVC Clearomizer (5ml) (Nautilus, SS + Glass, Silver) at m.FastTech.com

Nautilus 2

$17.93 Free Shipping Authentic Aspire Nautilus 2 Sub Ohm Tank Clearomizer (Nautilus 2, Aluminium + Glass, Grey) at m.FastTech.com

Kabuki

$11.13 Free Shipping Kabuki Styled BCC Bottom Coil Clearomizer (316 SS + Glass, 1.6ohm - B) at m.FastTech.com

VIKA Fantacy

$8.98 Free Shipping Vika Fantasy Styled Tank Clearomizer (316 SS + Glass, Silver) at m.FastTech.com

Греачи

$7.74 Free Shipping Authentic Aspire Nautilus 2 Clearomizer Replacement Coil Head (5-Pack) (Nautilus 2, Coil Head, 1.8ohm, 5-Pack) at m.FastTech.com

Рачунај дека греачи ќе треба да си купуваш и редовно да ги менуваш, бар еднаш во 10.дена.за да имаш максимум перформанси.

Ако бараш опрема за повеќе "облаци" повеќе "магла", и ако планираш да париш д2л/директ/дробно,
препораката од колегата Astraion е одлична.

Последна промена:

VapeS

hello world
12 август 2016
218
263
Прилеп
@Astraion @MikickoHC @Gajche-X оваа ја користам, на 2 х 11 обртаи 3мм дијаметар (ако е битно тоа). Чудното ми е што на вати не се чувствува, а на температурна да. На вати после 3-4 секунда прај многу ситно спитбек, а на температурна не прави ама таа нијанса на металичен вкус ме нервира...

(EDIT) Вчера Ви пишав, еден ден ја терам на вати, сега додека го пишував пробав на температурна, чисто да видам @Gajche-X шо вика од кога ќе се завалка, не се чувствува, во право си, сега го нема тој вкус..

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
вади памук загреј убаво не многу исплакни со вода назат нов памук и вози нема веќе да го имаш тој вкус бар така е кајмене од истата фирма само потанка е

Испратено од Централна Македонија

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
шо да зеам жити се? отидов и таму на фастеч и ми се шекна паметот од тоа шо има преголем избор. ај некоја препорака, колку да почнам, па ако сака и 100% утка нека е. моментално тегнам од оваа со 18% никотин ама ја мешам со оваа која што е со 0% никотин и добивам вкус кој што ми е топ. така да ако ова ви значи нешто како репер за да ми препорачате што да нарачам како почетник бујрум. али и не мора да бидат баш овие, 100% сум отворен за нови сугестии, совети и препораки.
Најверојатно ги користиш тие плавите шишенца од FA а не кафејавиве што си ги линкнал пошо овие се ароми, а овие се e-liquid: cigar passion и cuban supreme. Доколку ти се свиѓаат вакви тобако вкусови еве ти линк од VaporDNA на такви вкусови. Моеш да прочиташ некое review за течностиве или на youtube шо зборат. Колку што знам пред година дена многу го фураа Halo - Tribeca како многу добар вкус на тутун, и сеа нешо Naked 100 Tobacco - American Cowboy - 60ml е како хит, али не сум ги пробал така да неможам да коментирам, ако има некој пробано нека каже. Преку VaporDNA има shipping fee околу 29 USD, а бараа и конфирмација на картица (плаќаш два долари па ти враќаат две суми, па треба да каеш по колку ти вратиле, си ебало векот, малце го дрват) али ја лично неам порачано од други сајтови течност, само од овој, и од Солун шо сум зимал (и таму више нема ништо ради законот на EU). Али ако се решиш да порачуеш од сајтов кажи да праиме заедно нарачка да делиме fee.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Полесно од мењање грејач и памук на Кајфун за мене лично нема, али сеоак сите сме различни.

Можеш да го пробаш Melo 3 Nano
Мал компактен, има готови греачи и за усно и за директ-дробно парење.

$12.32 Free Shipping Authentic Eleaf MELO 3 Nano Tank Clearomizer (MELO 3 Nano, 2ml, 0.75ohm, Silver + Translucent) at m.FastTech.com

Ако планираш да париш Усно-м2л-mouth to lung
(како цигара)
Тогаш Aspire Nautilus или Kabuki или Vika Fantacy
Сите 3/4 ги користат истите греачи од Aspire такозвани Aspire BVC Coils.

Nautilus 1

$19.73 Free Shipping Authentic Aspire Nautilus BVC Clearomizer (5ml) (Nautilus, SS + Glass, Silver) at m.FastTech.com

Nautilus 2

$17.93 Free Shipping Authentic Aspire Nautilus 2 Sub Ohm Tank Clearomizer (Nautilus 2, Aluminium + Glass, Grey) at m.FastTech.com

Kabuki

$11.13 Free Shipping Kabuki Styled BCC Bottom Coil Clearomizer (316 SS + Glass, 1.6ohm - B) at m.FastTech.com

VIKA Fantacy

$8.98 Free Shipping Vika Fantasy Styled Tank Clearomizer (316 SS + Glass, Silver) at m.FastTech.com

Греачи

$7.74 Free Shipping Authentic Aspire Nautilus 2 Clearomizer Replacement Coil Head (5-Pack) (Nautilus 2, Coil Head, 1.8ohm, 5-Pack) at m.FastTech.com

Рачунај дека греачи ќе треба да си купуваш и редовно да ги менуваш, бар еднаш во 10.дена.за да имаш максимум перформанси.

Ако бараш опрема за повеќе "облаци" повеќе "магла", и ако планираш да париш д2л/директ/дробно,
препораката од колегата Astraion е одлична.

@Astraion , @Gajche-X Фала за препораките,
За овие Kabuki и VIKA Fantacy има греачи посебно да се купат?
Претпоставувам дека за овие не ми треба ,,батерија,, односно можам да го користам Istick.
Сори за нубизам ама кога човек незнае доволно... најарно да си праша.

Nocturni

read-only
21 март 2016
27
49
Околу жициве,веќе подолго време користам клептони-алиен,и сега Troll го користам со Обична SS 316L 24G и се е во ред,освен што никогаш не користам температурна заштита.

Од каде ги зимаш овие клептони алиен и трол? Сеа од фастек порачав Authentic MKWS Kanthal A1 Half Staggered Fused Clapton и Kanthal A1 Alien Clapton али незнам дали е тоа тоа. Да не има случајно некој кај нас да плете жици :)

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Дечки најдов од кај нас батерија 18650 за евтина цена но незнам дали се добри бидејки го чекам модот. Имаа направено грешка изгледа а гледам дека е оригинал. Добра ли е?

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@goce03
ко што пишав у минатиот пост
сите 4 атомизери користат исти греачи(вклучувајќи ги и кабуки и вајка фентаси)
односно ги користат BVC грачите од Aspire(имаш и линк од греачите во постот,прочитај убаво)

Греачи ЛИНК
можеш било кој од овие атомизери да го користиш на iStick 30
греачите што ги препорачувам од aspire(BVC) се 1.6ohm и 1.8ohm.
така да на iStick 30 од 10 до 15 вати ќе работат одлично.

и пак да напоменам,ова се mouth to lung атомизери/греачи
(усно парење,како цигара...вовлекуваш во уста па у бел дроб)

@Todor91
ако батеријата што си ја нашол кај нас е жолта LG HE4,
тогаш немаш гајле-добра е-ќе ти врши работа.
Мислам дека некој спомна дека у Амбрела имало LG HE4-жолтите.

Последна промена:

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
@goce03
ко што пишав у минатиот пост
сите 4 атомизери користат исти греачи(вклучувајќи ги и кабуки и вајка фентаси)
односно ги користат BVC грачите од Aspire(имаш и линк од греачите во постот,прочитај убаво)

@Todor91
ако батеријата што си ја нашол кај нас е жолта LG HE4,
тогаш немаш гајле-добра е-ќе ти врши работа.
Мислам дека некој спомна дека у Амбрела имало LG HE4-жолтите.
Да од жолтите е. :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Од каде ги зимаш овие клептони алиен и трол? Сеа од фастек порачав Authentic MKWS Kanthal A1 Half Staggered Fused Clapton и Kanthal A1 Alien Clapton али незнам дали е тоа тоа. Да не има случајно некој кај нас да плете жици :)

Не се исплати да плетеш. Време губиш,нервоза и не е тоа што треба. Си нарачувам. Во последно време и готови зимам,само ставаш на танк, памук и вози Мишко

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Astraion @MikickoHC @Gajche-X оваа ја користам, на 2 х 11 обртаи 3мм дијаметар (ако е битно тоа). Чудното ми е што на вати не се чувствува, а на температурна да. На вати после 3-4 секунда прај многу ситно спитбек, а на температурна не прави ама таа нијанса на металичен вкус ме нервира...

(EDIT) Вчера Ви пишав, еден ден ја терам на вати, сега додека го пишував пробав на температурна, чисто да видам @Gajche-X шо вика од кога ќе се завалка, не се чувствува, во право си, сега го нема тој вкус..
VapeS: од истата користам само без температурна заштита и се е во ред после првите неколку повлекувања додека се осеќа и новиот памук. После е се како што треба.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Руски Еднорог
Русиве кинат исто и французите,ептен солидни клон рецепти
и ептен јака DIY "сцена"
Unicorn Milk-
Strawberries and Cream
рецепта
наводно добра
(малце ми е висок процентов на Graham Cracker од Capella
мада треба да се проба па да се искуси :) )

Untitled.jpg

Едит
И да
За мене и мое непце
најдобрата Јагода - Крем -Ванила течност
(клонов е многу слилен на оригиналот,
мада ја го преферирам клонот со Capella Cake bater)

a6f7097898f35c6b.jpg

Последна промена:

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
јаааа значи има разлика помегу e-liquid и арома? знам дека ке го дрвам ама шо е разликата? претпоставувам e-liquid е тоа што ми треба, стварта со никотин, а арома е само ако сакаш да го појачаш вкусот и сл....? нешто ко у стил има e-liquid без никаква арома и вкус, само со никотин, па ако земеш такво после можеш да ја мешаш со било каква арома и да го добиеш посакуваниот custom вкус....? или не сум у право....?

Најверојатно ги користиш тие плавите шишенца од FA а не кафејавиве што си ги линкнал пошо овие се ароми, а овие се e-liquid: cigar passion и cuban supreme. Доколку ти се свиѓаат вакви тобако вкусови еве ти линк од VaporDNA на такви вкусови. Моеш да прочиташ некое review за течностиве или на youtube шо зборат. Колку што знам пред година дена многу го фураа Halo - Tribeca како многу добар вкус на тутун, и сеа нешо Naked 100 Tobacco - American Cowboy - 60ml е како хит, али не сум ги пробал така да неможам да коментирам, ако има некој пробано нека каже. Преку VaporDNA има shipping fee околу 29 USD, а бараа и конфирмација на картица (плаќаш два долари па ти враќаат две суми, па треба да каеш по колку ти вратиле, си ебало векот, малце го дрват) али ја лично неам порачано од други сајтови течност, само од овој, и од Солун шо сум зимал (и таму више нема ништо ради законот на EU). Али ако се решиш да порачуеш од сајтов кажи да праиме заедно нарачка да делиме fee.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
PG + VG + никотин + арома = e-liquid (готова течност, тоа што го париш)

Може да фали една или повеќе работи од левата страна на равенката.

Арома е концентрат, како сок за растворање, прехранбена арома (некои од нив и можат да се користат за правење течност).

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
сега се е јасно и веке добивам по јасна слика што да нарачам. верувам дека сето ова се разликува квалитет и сл. само од фирма до фирма, на пр. нема што ти го знам, растителен никотин кој што е по добар и по здрав од животинскиот и сл. (ова последново го дадов само како пример) :))

PG + VG + никотин + арома = e-liquid (готова течност, тоа што го париш)

Може да фали една или повеќе работи од левата страна на равенката.

Арома е концентрат, како сок за растворање, прехранбена арома (некои од нив и можат да се користат за правење течност).

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Засега нема што да мислиш, бараш готова течност со јачина 9-ка никотин, 50/50, вкус кој ти одговара (веројатно тутунски).

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
ок сенсеи, а после колку време ке созреам за да почнам да експериментирам? p.s. еве после на пауза идам у капитол си купувам уше 5-6 различни течности, мада мислам дека и 9-ка ми е јака ама ке земам и неутрал па ке мешам. него прашањето ми беше бидејки флејворарт не пишуваат колку пг/вг има, дали има некоја фирма на која што пишува и што ке ми ја препорачаш па таква да барам? или да си терам сеа за сеа со флејворарт да не се занесувам многу?

Засега нема што да мислиш, бараш готова течност со јачина 9-ка никотин, 50/50, вкус кој ти одговара (веројатно тутунски).

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно