И јас се мислев да го препорачам TFV4 mini, но не знам многу за него.
И тие батерии се добар избор, чоколадните не ги нарачав, а розовките :inlove: стигнаа од Гиарбест и моментално им мерам капацитет по едно празнење:
![]()
(блицот ја изгоре сликата)
Но имаат добар капацитет, веројатно според декларираното, по моја мерка = пар ми траеше по два дена на Сигелеј Стовати = не можам да барам повеќе од тоа.
На белкин адаптерот, која му е волтажата? 5 или 5.1?Чим сите се мерени на исто, важна ми е меѓусебната споредба. А сега со адаптерот на @Gajche-X бетон е вецето четворка :hay:, не трепка.
Да не знае некој финта како да ги испразнам до исто ниво (да речеме 3,1 V), а да не купувам Опус полнач?
Може и да измериш ако сакаш, јас имав предвид колку пишува на лепенката.Не можам сега да мерам, ќе ги изгубам mAh-овите, подоцна ќе измерам.
На кик од 15ките цедни ги , ги празни до 2.8 под напон.После одмор баш до таму негде се враќаат 3.1 .Да не знае некој финта како да ги испразнам до исто ниво (да речеме 3,1 V), а да не купувам Опус полнач?
Може и да измериш ако сакаш, јас имав предвид колку пишува на лепенката.
На кик од 15ките цедни ги , ги празни до 2.8 под напон.После одмор баш до таму негде се враќаат 3.1 .
Ех, таман работа да не позајмамПишува Output DC 5V 2.1 A
Немам више кик, а ни каде да го ставам. Ќе позајмиш? :hay:
Може и да измериш ако сакаш, јас имав предвид колку пишува на лепенката.
Карбонот го нарачав на метража/сантим-метража од Алиекспрес.хмм убаво изгледа... од каде го нарача карбонот?
Малку нелогично , на празно треба да е поголема волтажата отколку под напон .На празно е 5,04 волти. Сега полнам 4 ААА батерии и троши 0,23 ампери (а на него пишува дека е 0,5 А), на 5,17 волти. Ај најди му го крајот. :hay:
Ако има доволна волтажа вц4 не треба да смали прикажана ампеража. Тие 5.2 треба да се превише, али изгледа неко меџу нама није наш .Имаше некои коментари дека со тие мерачите за усб исто им се дешавало на дечки, им смалувал прикажана ампеража.Сега, пред крај на полнењето, мерачот покажува 5,20V и 0,47 ампери, а VC4-то покажува 0,2А. Овде дефинитивно некој лаже.
Добар е вц4 и брз за ракување, брцаш батерија и тера (dumb smart charger@Metuzalem
@DeJaVu
Момци дали да го нарачувам
Xtar VC4
Или ќе препорачате нешто друго
(Моментално сум на Nitecore D2
,немам потреба од полнење друго освен 18650 и евентуално 26650 ,многу ретко АА и ААА)
Фала и поздрав![]()
Како прво добро дојде во клубот. Кажи која дебелина на кантал ти треба да знаеме дали можеме да ти помогнеме а за ајстикот немај гајле и јас го имам веке цела година и ништо не му фали.Здраво екипо. Овде Томе. Глеам одлична темелна дискусија, комплименти! Инаку мојава прича скоро иста ко од сите. И да не го тупам. Моментално возам ајстик 50w и сабтенк. Па сеа сум малку во тесно. Останав без кантал и памук. Ако некој се пријавит доброволно да ми продајт или пак позајмит дури не стигнит пратката шо патуват мислам со коњска кола. И да. Пошо читав за фрки со пеескава па малце ми е страв да не останам без неа, дали некој имат вишок модче за продавање, колку за бек ап. Поздрав екипо и ваљда се дружиме!

Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR E10/E12
1.140,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower