Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Абе секој си има свој фаворит...

UBiK8cg.png

Првите два премногу добро ми влечат (исто како рејонот), многу трошам течност и од тоа ме боли грло. Третиот е таман за мене.
ги нема на фт од каде ги купуваш

Испратено Од Централна Македонија

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
ги нема на фт од каде ги купуваш

Првите два ми се од порано (нели, не ги трошам многу), а третиот го нарачав по веста дека затвориле. Долго време имаше уште по европски продавници, можеби уште има.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Bambuca
Ги имаше на 3fvape 2 врсти што ги има Метузалем.
(има и друга што не е ко кај метузалем а може и да е ист само друго паковање)
Моментално се sold out на 3fvape.

Fiber Freaks 01 White 4 PCS 50mm x 70mm Cotton Blend Wicks

Бусардо ги фалеше Flash Wicks
Овие ги има на 3fvape

Authentic FLASHWICKS Flash Wicks Pima Cotton for RBA / RDA / RTA

На PinkMule имаш ФајбрФрикс
Денсити 1 и 2.

Fiber Freaks Cellulose Fibre - Density 1

Fiber Freaks Cellulose Fiber - Pre Cut Wicks - Density 2 - 20 pcs

На е-Бај има еден куп ФајбрФрикс, цена од патос до плафон ;)

Fiber freaks | eBay

Edit:
За типовиве памук како CottonBacon/Kendo/FiberFreaks итн итн...

VapinFagan го фали CottonCandyCollection како лесен за работа, долготраен, брзо викува и добар вкус вадел.
(за кајфун мислам дека ќе праи поплава и гргорење било кој од овие памуци, бар јас така мисла и такво искуство сум имал со Cotton Bacon V2 и Kendo Gold)

The Cotton Candy Collection

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Да се пребројам со батериЈки за Јуни 2017, и оп,
гледам сум стасал до 30.комада.
28 х 18650
2х 26650

Плавите Samsung 25R се од Септември 2015 и сеуште држат топ(на Xtar VC4 ги мери 2200-2300.mAh)
(Ваљда дека ги ротирам сите батерии и не ги "утепувам" брзински)

2c2d3561108202d069f3e5e83634bf87.jpg

Фалбаџија невиден :(

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Постов и те како ми требаше! Со таа разлика што ја треба да ги посетам америте, меЏутим чим проаѓа кај европјаните, таман си е...
Јас немав никаков проблем со аеродромот во Скопје/Турците/Америте кога пренесов 3 мода по 3 батерии и 3 резервни батерии (вкупно 12 батерии) со мене во carry on bag, исто и скоро литар течност долу во багажниот простор.
Напомена: Батерии и уреди кои користат батерии ОБАВЕЗНО со тебе (не долу во багаж)!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Metuzalem

И така ја сабајлечки си се дружам со Нектар-чо, пијам чај, влечам, пијам чај, влечам и третиот пат гр-гр-гр :)
Си викам, изглеа успеав да го поплавам :)
Гргори сиротиот :)
Изглеа сум влечел многу алчно сабајлечки :)

b7ed993ae64ecf2e3a3e6ae2cca3baf2.jpg

И во top-cap-от собрано доста конденз а Бога-ми и течност :)

541f145a9c562f3bb89f3807163a3f29.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ И мене ми се собира во капата, ама е многу поцрно. :hay:

-----

Португалец оди на саем во Лондон Бирмингем :hay: :

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Памукот сепак го доби заслуженото внимание ... уххх, ми олесна. :)

@MikickoHC ти баш се закатарчи за органскиот памук од Танзанија? :) Немам докази, ама сомнителна ми е таа работа.
Афричкиот континент долги години добива помош од UN и USA во семенски материјали, ѓубрива и пестициди, а тоа се најчесто производи од Монсанто (100% GMO). Истото важи и за земјите на Индискиот полуостров, како и скоро цела Јужна Америка, со тоа што тие плаќаат. Не ми текнува во кој документарец гледав (можеби на Мајкл Мур), после бербата на памук земјооделците ги пуштале домашните животни да ги пасат памучните стебла. По неколку дена скоро цели стада крави/кози (што ли беа) угинувале...

Е сега што е полошо (или подобро): дали ГМО афрички памук или јапонски фокушимосан, ај биди паметен. :suprised:

Јас во моментов користам LTQ и Koh Gen Do. Почнав со оние памукчиња што доаѓаат со Eleaf ECR греачите за iJust2.
Со LTQ осетив огромна разлика во однос на Eleaf памукот: подобрено викување, недостаток на нус мириси и сл. Еденствен мирис/ вкус што се чувствува кај LTQ е тој на памук, што изчезнува после пола тенк. Со Koh Gen Do и тој "мирис на памук" го нема. Буквално ништо, веќе со првото повлелување...

Тука е и практичниот момент: КГД е со димензија 60x80, сечам 7 ленти во должина, а потоа сите на пола. Добивам 14 парченца 8.5x40 мм (одокативно, се разбира :)), што ми се идеални за работа.
Muji, LTQ и Puff се 50x60 и се премногу кратки ако се сечат на пола. Значи од секое парче памук излегуваат 6 ленти + многу вишок, наместо 14 "тамам" викчиња ...
КГД "овозможува" почесто менување памук, за вкупно пониска цена. ;)

Темите за сите компоненти поврзани со вајпањето и нивниот квалитет и импакт врз здравјето треба почесто да се отвораат. Секоја информација е добредојдена и секогаш може да научиме нешто ново.
Некако многу удривме на бркање попусти во последно време (а нив секогаш ќе ги има).

Кога сме кај попусти :hay:, чекам да добијат Samsung 30Q во НКОН скоро цела недела.
Во меѓувреме пуштија екстра попуст на Sony VTC6 - за 9 ком. 3.65 евра, ама се појави нов проблем. Поштарината рипа на 7.5 евра. За 9 самсунзи останува 4.5 евра. Единствено логично објаснување што ми текнува е разликата од 1 грам меѓу нив, 9 грама вкупно, па ако е на граница пакетот ... ни ова нема логика, ама ајде.
@Chicco69
Не е мое мислењево,ама пар луѓе кажаа дека потекнувал од Африка.
Колку е точно ни сам незнам. А инаку од ова мали кесиња,поскапи cotton bacon,kendo... Си зимам почесто последно време,ама му ји е дупло подебел од кох ген до и по пуфкаст е, затоа највеке ми е легнат и е 50мм на 60мм

Sent from my C6603 using Tapatalk

Колице

hello world
30 ноември 2015
89
74
Order Date: May 28, 2017 4 парчиња втц5 од нконот
Стискам палци да стигнат БАР другата недела xD
На мене ордед дејт беше 23.05 а шипед беше на 24.05 така да другата недела мислам оти треба да ги имаш :)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Што убаво си се пофаливте со батериите, а јас сеуште не сум нарачал. :silentsry:

За среќа последното пакетче од Fasttech уште крие тајни во себе:
Ladies and gentlemen, the real star of the show!
sxk 1.jpg
Designed in Russia, Made in Germany ... my ass. :hay:
SXK Kayfun V5 стигна читав, се е на број и многу важно, сите дупки што треба, се избушени.
sxk 2.jpg
Комплет расклопен и спремен за бањаре. Металниот тенк и кесето со резервни делови се надевам нема да ми требаат сега за сега.
sxk3.jpg
На прв поглед изработката е топ, навоите "клизаат", не сретнав ни една гребаница... но за таа цена и не очекував ништо помалку. Вреди да се нагласи дека нема ни М од машинско масло.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
полна корпа од нкон испаѓа 22.80 можно ли е да влезе на царина или ддв и штознам

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
полна корпа од нкон испаѓа 22.80 можно ли е да влезе на царина или ддв и штознам

Ич не му се замарај,све е рандом кај нас.
Пуцни "мушка" нарачка и свиркај :)

Мојата последна пратка беше, тотал 55.60.еуро.
dc5bcf50064e8cb53ee1b3be856e7326.jpg

Нарачај дур има :)
Па дури и да платиш ддв+царина пак испаѓаат поефтини од уМрела.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080

@Bambuca вака стојат работите.

До 22 евра си ослободен од се и значајно е тоа што поштарината не влегува во вредноста за царинење.
До 45 евра плаќаш само царина, а над 45е плаќаш и царина и данок.

Ова се информации што ми ги дале неколку различни службеници кога сум прашувал на царина.

Во пракса, со лесни и мали по габарит пратки воопшто не се замараат. Ако пакетот е тежок и габаритен, може и да го задржат на контрола. Батериите се сепак лесни и мали (бар во тие количини што ние ги нарачуваме).

На крајот се се сведува на тоа што ти одговори @krema.
Чиста лотарија. :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
поштарината не влегува во вредноста за царинење
Грешка,
Поштарината секако влегува во оданочување и евентуално царинење.
Царина ја гледа тоталната сума!
Ќе го земам примерот од @Gajche-X
Они ја гледаат цифрата 55,60, а не таа што е 48,10. Така да пак ќе си останеме на тоа да молеме бога кај поголеми суми да ни пројде „така“ паќетчето :)
Puff:cool:

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
Не можам да го едитирам постот на мене па ќе пишам овде.

Мислам дека имам напишано и понапред за искуство со молин и инавера. Случајно или намерно, фактурата што ја стават во најлонското кесе кое е залепено однадвор на кутијата е така превиткано да само се гледа сумата на производите што се внатре, додека шипингот и тоталот остануваат на задната страна кај што не се гледа, е сега ако сакат да ја видат тоталната сумо со шипинг ќе мора да раскинат најлончето и да ја извадат фактурата, а тоа би им одземало повеќе време. Замислете само колку стотици или незнам илјадници паќети, писма и какви ли се` нарачки мора да поминат во едно работно време низ нивните раце. (се надевам дека не не читат овде) :D
Ова го приметив во последните неколку пратки од кај нив, е сега, молин имаат нова продавница за нас а инавера незнам дали ја имаат променето политиката со новите регулативи или си терат по старо.

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
... молин и инавера. Случајно или намерно, фактурата што ја стават во најлонското кесе кое е залепено однадвор на кутијата е така превиткано да само се гледа сумата на производите што се внатре, додека шипингот и тоталот остануваат на задната страна кај што не се гледа...
Точно, гледам моиве фактури се превиткани на пола па пак на пола (А4 лист). Ако имаш само 1 продукт, само првата сума на продуктите се гледа, ако имаш повеќе, ни сумата не се гледа, само на првите 3 ставки цените.

Ајде да искористам постов, убави дроперчиња за дозирање од ДМ, ефтини (неможам да ги најдам на сметкава)
DSC_0122.JPG

Инаку барав амбалажа за мучкање, па ми пукна филм и земав води за бебиња во пластика од 250мл, исто од ДМ.
Засега ми се ОК за манџи, малку големки... ;)

Едит: Стаклени шишенца со убав затворач имаат, ама пустото некој ги напунил со масло од кантарион и чинат 90 денари комад. Бидејки ми требаат десетина, баталив, скапо...

Едит2: Кога сме кај амбалажата, во Веро Џамбо имаат пластични шишенца преубави „травел пак“ да ги полниш со сапун, парфем или шампон. Разни врсти, големини и релативно ефтини, но пластиката е гарант отровна кинеска, да не се зезне некој да користи. Другар што се разбира ме убеди дека е отров. Инаку позади им пишува PET.

Исто така не чинат ни оние за наливни парфеми 100мл што ќе ти ги дадат во било која наливна парфимерија беспари. Поради истата причина, не се за чување храна, камоли за дишење.

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@M.Marlon внимателно со пластиката.
Лесно може да се најдат препораки за тоа која пластика е "здрава", а која не, според стандардните ознаки (бројка во триаголник) најчесто на дното од пластичниот сад/шише.

Со краток search во Google, еве на што налетав од Dr. Mercola:
sumirano.PNG
Наивно е да мислиме дека пластичните шишиња со ознаки 2, 4 и 5 се здрави. Во светот на пластиката тоа е тешко остварливо...
2.PNG

4, 5.PNG
Еве и линк до комплетниот текст: Getting to Know Your Plastics: What the 7 Numbers Mean

Bottom line: стакло си е стакло. Пред некое време промовирав интересни стаклени шишенца од 100 мл. Незнам како да го линкувам тој пост.
Утре ќе се обидам да представам друго интересно решение. Сега сум преморен, а морам и некоја фотка да направам. Моево скапано телефонче вади колку толку пристојна фотографија само на дневна светлина и тоа ако има сонце. :)

Edit:
@krema, @M.Marlon за Молин:
Молин не само што случајно или не ја превиткуваа фактурата, туку и лажеа: пишуваа (и тоа со големи букви) дека содржината е глицерин или "sample". Пишував за тоа, еве пак фото:
IMG_20170513_175452.jpg
Мада јас немав ништо против за нивниот срамен и неморален чин. :cool:

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Ако ви требаат стаклени садчиња/флашички /теглички а не ви е неопходна капалка,
може да користите од стаклените од кашички за бебешка храна 40-тина денара со се бебешка храна нормално :)

c5debe99c2f4043fb0c6aff79a526c88.jpg

или од сокчиња у стакло по кафиЌи што ги има.

e7efcbea17c84f7a7cd5b9926301eed5.jpg

Капачињата се дискутабилни, не сум сигурен колку добро дихтуваат и дали би пренеле некаков мирис/вкус од бебешката храна/сок (колку и убаво/квалитетно да се исперат, можно е да има мал трансфер на мирис и вкус ако не се лажам, али не е страшно поготово за тутунски ароми)
, али вршат работа поготово за зреење, па откако ќе созрее може да се преточи од друга флашичка, unicorn и било која друга форма со капалка.

На крај краева, кај Inawera имате стаклени флашички од 10/20/30/50.мл со капалка.

5 комада 50.мл нарачав пред извесно време, ептен солидни се покажуваат а и не се нешто ВАУ скапи.

BUTELKI I PIPETY - GLASS,BOTTLE,SZKLANE,BUTELKI,INAWERA,E-CIGARETTE,E-PAPIEROS, - UE

080e93e99c5272aee68f757c680ed39b.jpg

Последна промена:

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Целта ми е, а мислам и на сите тука, да бараме, промовираме и буткаме се што ни треба да може да се набави локално. За амбалаживе конкретно се оди во добар правец според луѓево со кои што зборував.
За стакленцава на пример, сакаме малопродажба, едно две, да си отиде човек (или нарача), да си одбере по мерак, и плати чесно и фер. Во комшии има колку сакаш, еве Србија пример: Plastika za Kucu i Industriju - Prakticno,potrebno,dugotrajno,lako za transport
Тука за жал, изгледа останува стакленцава за прополис, млеч и медни производи. Кој е од Битола, врти кај Шиме: Амбалажа
Во Скопје пак има 3 продавници за опрема за медари, во Маџари, позади централен регистар и до Грчка амбасада, изгледа само онаа до Грчка можеби ја има амбалажава (не сум дома не можам да проверам)

Ова на сликава не е решение, туку крпена работа, ама еве чисто да не се арчи постов:
DSC_0123.JPG
Веро Џамбо, 10мл со пипета, капаче убаво затвора, демек медицинска е амбалажата (според двајца стручњаци поднапиени у кафана). 49 денари. Има некоја арома внатре кузнае за што (ептен слаба).

Последна промена:
Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи