Ондак ќе си тераш со силимарин и ленено масло секој ден без престан. Нема несакани ефекти а и нутиционисти го препорачуваат ова.@Chiller
И ко ќе престанеш да ги пиеш за 20.дена пак ќе ти се врати у првобитна "замастена" состојба
Мора промена на "стил" на живот + плус Силимарин + Есенцијал Форте + течности + лежење на грб/мирување.
Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Ок фала...Ќе проверам...Само ме чудеше тоа што, работи, па престанува некоја секунда 0 ом, па си продолжува, се враќа у нормала ...А со рингов веднаш се среди...Ќе оди на расклопување и перење...ПоздравВнатре во базата, кај што е централниот столб, иѓа еден изолатор, ако тој допира + со - ќе ти дава short или 0.ohms или no atomizer.
Мислам дека е изолаторов на сликава у прашање.
(а успат можеш и да го расклопиш, испереш, провериш о-рингови и да го затегнеш на крај 510 штрафот малку појако али не пресилно па да пукне)
![]()
@GoCe_
Не, Кајфун мини в3 е кај Цацко.
Кај кајфун в5, мислам дека сега за сега никој нема пријавено на форумов пукнат централен столб или нешто слично.
Со ленено масло и семе сум веќе еден месец и плус уште некои од чиа или слично е името,просо и за прочистување на цревата(ресите) во млеко 4 супени лажици Трици(смешно звучи) и една Ленено семе. За есенцијал форте ми дадоа нешто поефикасно,нормално поскапо и кој може да најде ЛИВ 52 ги има кај нас а во бугарија секаде се наогјаат. Таблети од алги за прочистување на крвта и нормално за регенерација на црниот дроб,и сокче у кафана.Ондак ќе си тераш со силимарин и ленено масло секој ден без престан. Нема несакани ефекти а и нутиционисти го препорачуваат ова.
А да НЕ се пие Алкохол,Ондак ќе си тераш со силимарин и ленено масло секој ден без престан. Нема несакани ефекти а и нутиционисти го препорачуваат ова.
И ова обавезно го има во зегин Silymarin kapsule | Nemec PharmaciaСо ленено масло и семе сум веќе еден месец и плус уште некои од чиа или слично е името,просо и за прочистување на цревата(ресите) во млеко 4 супени лажици Трици(смешно звучи) и една Ленено семе. За есенцијал форте ми дадоа нешто поефикасно,нормално поскапо и кој може да најде ЛИВ 52 ги има кај нас а во бугарија секаде се наогјаат. Таблети од алги за прочистување на крвта и нормално за регенерација на црниот дроб,и сокче у кафана.
Sent from my C6603 using Tapatalk
Да тој прстен е...А и штрафот е стегнат..Уште појако да го стегнам?Да не пукне??Ќе пробам..@Alex M Не ми е јасно кој прстен, овој на третата слика првиот од лево?
Ако е тој, тогаш долната плочка веројатно се клати (а прстенот ја стабилизира), само застегни го шрафот на 510 конекторот од надвор, тие треба кај кајфучиња мини3 и 5 да се стегаат јако. Нема да пукне, стеинлес е (би требало да биде :hay.
Тоа го кажа и @Gajche-X , а јас ти викам веднаш да го застегнеш (на нерасклопен), а кога ќе можеш да го бањаш.
Каков е тој непријателски став кон алкохолот?А да НЕ се пие Алкохол,
и да НЕ се јаде месо и мрснотии секој ден или секој втор ден,и да се смени "стил" на живеење, тоа никако
Ах бре Македонче, ќе пиеме Силимарин сабајле а за ручек и вечера ракија и ќебапи и пола кило шопска, пршута и мрсно сирење
Тоа е,
Кај нас не праиме:
"Боље спречити него лечити"
Туку
"зашто спречити кад се може лечити"
На 3FVape го имаат на лагер според мене, еден од најдобрите Кајфун Лајт клонови.
(единствено подобар според мене е EhPro клонот)
SXK Kayfun Lite V2 Plus
SXK Има нијанса по-отворен ерфлоу од EhPro KFL v2 Plus.
SXK Kayfun Lite Plus V2 Style RTA Silver 22mm Rebuildable Atomizer
Јесааа за алкохол се зборува
Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
Ако париш м2л и ако ти е битна арома/вкус и бараш атомизер кој е лесен за билд, тоа е тоа.За мене е.Пињауу...
Ееее и ја започнав мојата посериозна вејперска кариера со еден ваков а завршив со автошмајзери и облакофрлачиАко париш м2л и ако ти е битна арома/вкус и бараш атомизер кој е лесен за билд, тоа е тоа.
Плус ептен е штедлив,
Парење интензивно цел ден,
2.мл.-2.5.мл дневно отприлика троши со 1.2-.1.5.ohm греач на 10-11.вати.
(Единствена маана,нема топ-фил традиционален, мада може со финта и одозгора да се полни,
стандардно се полни одоздола со флашичка која има тенко "носе", може и со пипета ама ептен полека треба да се точи. )
Јас сум искрено "болен" по овој атомизер, најверојатно дека со него почнав.
Веќе и изгубив евиденција колку KFL имам, отприлика 10-12![]()
, знам дека имам 3 комада од SXK и сите 3 шљакаат/работат како првиот ден.
но морам да признам дека ми е жал што го дадов зошто навистина даваше арома за душа.Ако париш м2л и ако ти е битна арома/вкус и бараш атомизер кој е лесен за билд, тоа е тоа.
Плус ептен е штедлив,
Парење интензивно цел ден,
2.мл.-2.5.мл дневно отприлика троши со 1.2-.1.5.ohm греач на 10-11.вати....
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, White, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001531
6.610,00 ден
CE SMART EXTRALINK HOME C1 COFFEE SCALE, LED Display, Timer up to 100min, 0.1g precision, Max 3kg, Black, EX.32266
1.130,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
PHONE CAR HOLDER XTROBB 20384
420,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден