Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.171
3.223
Струмица
Е сега, најбитниот момент за мене е да те прашам дали твоите ваги ги регистрираат првите капки?
Оти, еве и покрај тоа што го купив тегот од 500 грама, пред тоа вагата не ми ги регистрираше првите капки кога е на нула, а кога го ставив тегот денес си покажа 500,05 грама.
Најбитниот момент за нас тука со вагиве е да биде осетлива на првите 2-3 капки, оти секогаш прво се мерат аромите па после тешката артилерија.
Чудното е што кога ставам ПГ или ВГ, вагата си мери прецизно, ама со капкиве од аромите ми се зезнува мерката, и почнав со капки да ги мерам аромите.
Чаре?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Најчесто мери (досега само големата сум ја користел). Ако не регистрира една капка, ќе капнам уште една и ќе ја регистрира. Често и не можам да ги дочекам тие 5-6 (или повеќе) секунди и избрзано дотурам уште.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Само да се дообјаснам, за аромата, никогаш не капам кога мерам со вага, туку го стискам шишенцето (ја третирам како течност). Ако погодам во рамките на половина грам, тоа е огромен успех и завршена мисија. А секогаш погодувам (не дека сум многу прецизен).

Сакам да кажам, ич не се секирам за капка (ако не мрдне вагата од неа), а ретко се погодува да ми треба капка и секогаш ми мрдала.

Јас ја ставам аромата на крај, така ми доаѓа. Веројатно помага и тоа што користам само една арома, па поголеми се количествата.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Интересно, но само еден производител. Овде има белешки за повеќе, со објаснување, не само за хемикалии туку и за други (штетни или само непријатни) карактеристики.

Ми се чини дека овие објавувања на состави се од пред неколку месеци или години, кога се крена галама за хемикалиите (диацетил, па акролеин, па...). Имаше тогаш свашта, некои не објавуваа или лажеа (Five Pawns), па се тужеа... Мислам дека тоа беше некоја како мода во моментот (односно многумина се загрижија, па вршеа притисок на производителите, но подоцна тоа замре). Затоа на пример и го сменија Vanila Custard со V2 и неколку други ароми.

Јас не обрнувам многу внимание на тоа затоа што не лупам по 15% арома како Американците. :hay:

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Америка се крена за џабе голема прашина, сега никој не користат повеќе аромо со диацетил, затоа и многу течности ги променаа рецептите, мада јас зеам од кај нив скоро година дена и не ги фатив првите верзи кога наводно во тие вкусови со пинац и кекси навоидно имало диацетил

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
не знам, ова горе што го објавив гледам е апдејтувано редовно, па ќе размислам повторно да користам течности со вкус на путери и кремови.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
^
Немаш гајле, ич не се секирај.

Студијата кажува:
дека од над 10000 луѓе што работеле у фабрика за пуканки каде што има огромни испарувања на диацетил,
во текот на годините само
8 вработени
развиле акутен pop-corn lungs.
(хроничен не е пријавен наводно никогаш)

Фамата е дигната 2011-2012.год
Од FDA и Тобако лобисти.

До ден денес никој што секојдневно пари кастрди (capella v1 vanilla custard е еден од најкористените со диацетил)
нема пријавено здравствен пулмонарен проблем.
(јас парам скоро 11-12.месеци секој ден кастрд со диацетилуќ, у 90% од рецептите/течноатите што ги парам има capella vanilla custard v1)
, ако нешто имам лично проблем со плуќа ОБАВЕЗНО ќе пријавам :)

За ацетоин-от исто нема гајле,
одамна е отстранет од сите популарни ароми.

Мене лично, повеќе ме плаши кондензација на ВОДА у плуќа од пареата
отколку диацетил или ацетоин од аромите.

Недај БОЖЕ пулмонарен едем или слично, за среќа ниеден вејпер нема пријавено ваков хроничен проблем.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Ај кој има искуство!
После долго време ми откажува базата на сабтенк мини, пробав да ја отворам но безуспешно, прашањето ми е дали стандардно се одвртува базата или е контра.
Погледнав некој клип на YT ми изгледа како стандардно одвртување, но јас не успеав.

Прстенот за ерфлоу почна многу лабаво да се врти, го нема она прескокнување, ми изгледа како лагерчето внатре да е сронето.

Ако не го оправам ќе си земам нова база :D LoL

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Ај кој има искуство!
После долго време ми откажува базата на сабтенк мини, пробав да ја отворам но безуспешно, прашањето ми е дали стандардно се одвртува базата или е контра.
Погледнав некој клип на YT ми изгледа како стандардно одвртување, но јас не успеав.

Прстенот за ерфлоу почна многу лабаво да се врти, го нема она прескокнување, ми изгледа како лагерчето внатре да е сронето.

Ако не го оправам ќе си земам нова база :D LoL
Друже не е обратно нормален навој е само ептен е стегната пробај со двапара клешти и мене ми се деси исто ама се заинатив и ја отворив.

Sent from my Z520 using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Кај мене е истата ситуација, одеднаш прстенот стана лабав, почна да игра омажата како лудо, пробав да ја одвртам ама не бива.
Е сега незнам дали кај клоновите може да се одврти базата или може и кај оригиналот.
Кај мене е оригинал база.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Кај мене е истата ситуација, одеднаш прстенот стана лабав, почна да игра омажата како лудо, пробав да ја одвртам ама не бива.
Е сега незнам дали кај клоновите може да се одврти базата или може и кај оригиналот.
Кај мене е оригинал база.
Нема врска сите се отштрафуваат

Sent from my Z520 using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Значи го средив проблемот,
Ја отворив базата со малку мака и претпазливост за да не се оштети.

Проблемот беше во федерчето кое што е во ситниот канал под миниатурното лагерче и има задача да го бутка лагерчето накај прстенот.

Прво мислев дека е скршено, но кога го извадив истото беше набиено.
Го растргнав малку, го вратив на место, го ставив лагерчето и ја склопив базата.

Сега базата си е како нова, убаво си клика прстенчето кога се подесува ерфлоу-от :)

Фала за помошта.
Puff:cool:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па кога не ти тече Сабтенкот, не се подмачкува, ќе рѓоса федерчето. Многу јасно, професоре. :hay:

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Од nkon батериите мои нема да стигнат изгледа до денеска 1 месец . Што да правам?
А од фт тргна пикото
2bd27121ea62fbab83b08c230ad685e0.jpg

Испратено Од Централна Македонија

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.171
3.223
Струмица
Што е работава со нкон?
Сакав да порачам ама гледам на @Bambuca го масираат.. првпат да видам толку чекање од нивна страна.
Зашо одиш со Singapore Post од ФТ? Нели кажавме дека од ФТ се иде исклучиво со HK Post..

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Што е работава со нкон?
Сакав да порачам ама гледам на @Bambuca го масираат.. првпат да видам толку чекање од нивна страна.
Јас нарачав во петокот. Ова со @Bambuca e исклучок.Еве пример на @AceLud му стигаа за 10тина дена,исто да не набројувам личности, стигале за две недели. Ама се преку Холандска пошта и имаат премногу пратки. Други солуции има,ама батерија е од 8€ нагоре.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Од nkon батериите мои нема да стигнат изгледа до денеска 1 месец . Што да правам?
А од фт тргна пикото
2bd27121ea62fbab83b08c230ad685e0.jpg

Ќе ти стасаат 100% батериите.

Знам дека ептен време е поминато, али ќе стасаат, речиси 100% сум сигурен.

(негде е заглавена,
затурена пратката,
Не е исклучок да е стигната кај нас и да е стаена на "полица".
Мое мислење е дека е стигната кај нас пред 3-4.дена и пошто е free shipping не е баш приоритет кај "нашиве" да ја пратат накај тебе побрзо...
Можда и грешам)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Не е кајнас во сабтата на 22ри во 15 часот е тргната . А батериите не е проблем и со пикото во исто време да стигнат, само да стигнат да не чекам со опрема враце батерии :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
Мене првата нарачка од нкон никогаш не ми стигна, таа ми беше и последна од кај нив!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно