Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

(ecig) Купони, кодови, попусти, промоции ... поволни прилики

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Од кај шефот, повторно ми налета, повторно непроверено, но досега секогаш било точно од овој извор. Трае до полноќ.

Chef напиша:
Use '40OFF' to get 40% off all Single Flavourings (Minimum Spend £10)

Use '20OFF' to get 20% off all Oneshots, Shortills, Shots, and Midfills (Minimum spend £15)

Codes can be combined if you want to buy a bit of both

Ends Friday 11th November at Midnight and cannot be used with any other offer and is only valid on retail orders

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Поволна прилика: Hadron Pro DNA250C директно од сајтот на производителот, бесплатен шипинг (има некои долар и нешто осигурување, да ти вратат пари или пратат нов ако му се случи нешто во транспорт). Ова е некоја промоција што одбројуваше од 30 еднаш дневно (тогаш го фатив и еве го, денеска стигна, на 16-ка). Пишува дека праќаат со Хонгконшка пошта, ама мене ми стигна со Сингапурска, со тракинг.

Од сабајле го малтретирам и нема гајле, ова е најдобриот чипсет за електронски цигари што постои. Само плочката е 80 долари од производителот, а каде е шипинг од Америка и каде се другите делови на модот, од кои не најмалку важна е батеријата (ем скапа ем нема шипинг до кај нас). На Али можат да се најдат некои вакви батерии (LiPo 4 комада во серија), ама којзнае каков е квалитетот и дали ќе стигнат до кај нас. Од аспект на безбедност, со овие батерии се ракува исто како со 18650-ки, само што плус треба да се пази да не се дупнат. Батеријата доаѓа откачена внатре во модот и треба да се поврзе со два конектора. Многу е лесно, дури и тетка Венди го направи тоа без напор:

View: https://www.youtube.com/watch?v=zSNba1AzjaE

1600 mAh не се малку, затоа што се однесуваат на 14,8 волти. Сосема чиста директна замена за четири 18650-ки, а DNA чипсетот оригинално е замислен за LiPo батерии.

Има и гаќа за него, јас не ја зедов, ми се виде скапа (затоа што се сомневав дали е вистинска кожа).

Едит: едната вратичка се клати, но мислам дека тоа е затоа што не ја залепив батеријата за ѕидот и не ги наместив ептен добро жиците. И друга маана би му била што е висок, а тесен во една димензија (како домино), па веројатно ќе биде склон на паѓање. Но тежок е, па се надевам дека нема така лесно да се превртува. Но многу ми се допаѓа што сè е отворено и достапно за визуелен преглед и евентуално забришување ако влезе течност.

7.png

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.058
14.141
Поволна прилика: Hadron Pro DNA250C директно од сајтот на производителот, бесплатен шипинг (има некои долар и нешто осигурување, да ти вратат пари или пратат нов ако му се случи нешто во транспорт). Ова е некоја промоција што одбројуваше од 30 еднаш дневно (тогаш го фатив и еве го, денеска стигна, на 16-ка). Пишува дека праќаат со Хонгконшка пошта, ама мене ми стигна со Сингапурска, со тракинг.

Од сабајле го малтретирам и нема гајле, ова е најдобриот чипсет за електронски цигари што постои. Само плочката е 80 долари од производителот, а каде е шипинг од Америка и каде се другите делови на модот, од кои не најмалку важна е батеријата (ем скапа ем нема шипинг до кај нас). На Али можат да се најдат некои вакви батерии (LiPo 4 комада во серија), ама којзнае каков е квалитетот и дали ќе стигнат до кај нас. Од аспект на безбедност, со овие батерии се ракува исто како со 18650-ки, само што плус треба да се пази да не се дупнат. Батеријата доаѓа откачена внатре во модот и треба да се поврзе со два конектора. Многу е лесно, дури и тетка Венди го направи тоа без напор:

View: https://www.youtube.com/watch?v=zSNba1AzjaE

1600 mAh не се малку, затоа што се однесуваат на 14,8 волти. Сосема чиста директна замена за четири 18650-ки, а DNA чипсетот оригинално е замислен за LiPo батерии.

Има и гаќа за него, јас не ја зедов, ми се виде скапа (затоа што се сомневав дали е вистинска кожа).

Едит: едната вратичка се клати, но мислам дека тоа е затоа што не ја залепив батеријата за ѕидот и не ги наместив ептен добро жиците. И друга маана би му била што е висок, а тесен во една димензија (како домино), па веројатно ќе биде склон на паѓање. Но тежок е, па се надевам дека нема така лесно да се превртува. Но многу ми се допаѓа што сè е отворено и достапно за визуелен преглед и евентуално забришување ако влезе течност.

Погледнете го атачментот 119470

Со здравје да те служи. Ај да прашам за да не читам по сајтови. Прво каков полнач може да се користи? Дали може било кој од телефониве или треба нешто специјално? Ако не се лажам батеријата е еквивалент на 6,400 mah. Односно повеќе од istick power 80W. Дали сум во право?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Прво каков полнач може да се користи? Дали може било кој од телефониве или треба нешто специјално?

Може од телефоните, не треба ништо специјално. Ни Quick Charge ни било која варијанта од тоа. Треба да биде 1 ампер, но другиов ДНА 400 ми влечеше повеќе од 1, а тоа УСБ мерачот, како и полначот ми се декларирани на 1 ампер, па не сум сигурен дали е 2 ампера или повеќе (не би требало). Може случајно повлекол малку над 1 ампер, но за секој случај си нарачав појак од Али (уште не ми е стигнат). Со тој мерачот (т.н. УСБ доктор) го ограничувам полнењето на 1 ампер и веќе долго време (со месеци) го полнам така стариот ДНА 400.

Ако не се лажам батеријата е еквивалент на 6,400 mah. Односно повеќе од istick power 80W. Дали сум во право?

Сосема проста математика, во Ајстикот има две ќелии, во овој четири. Би било дупли капацитет. Е сега ако едните или другите подлажнуваат малку, можеби не би било дупло, но сигурен сум дека е најмалку за третина покапацитетно.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.058
14.141
Благодарам. Ќе си земам тогаш едно парче да се најде. Би земал и две ама да не зезаат на царина. Ионака две пратки со месеци ги чекам. Се е заглавено со поштава наша. Барем моите нарачки.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Прво каков полнач може да се користи? Дали може било кој од телефониве или треба нешто специјално?
Било кој стандарден квалитетен полнач што ги исполнува спецификациите ќе си брка работа. ;)

Ако не се лажам батеријата е еквивалент на 6,400 mah. Односно повеќе од istick power 80W. Дали сум во право?
Генерално да. Или нешто повеќе од LG HG2, Samsung 30Q, Sony VTC6...

Сосема проста математика, во Ајстикот има две ќелии, во овој четири. Би било дупли капацитет.
Во Eleaf iPower 80W има 3 LiPo батерии. Декларирани на 1500, но 1700 mAh
во пракса. ;)
5 batt_4500m_A.jpg

Не е примерно да го споредуваме новиов ДНК мод со нашите Ај-Паури, особено што електрониката и совтверот се на различно ниво.

Сепак да не заборавиме, во сериски врзани батерии ако едната штуца или рикне, целиот мод е капут. Тоа е проклетството на сериски врзаните батерии.

Најтенката карика го руши севкупното задоволство. :)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Шефовите пак отворија и по тој повод даваат 25% попуст. Колку што гледам, не треба купон (а не гледав многу). :sneaky:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Колеги,
Ако некој од вас порано нарачувал RY4 Whore од кај Шефот,
и ако нарачува од новиов Шеф, една молба,ако може да спореди јачина и вкус.
Фала унапред

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно