GOG е DRM free еднаш штом ја инсталираш и активираш играта можеш да ја играш без рестрикцииДа не си заклучен на некој CIS region после?
Испратено од ONEPLUS A5010 преку IT.mk форум апликација
Ноуп. После можеш од каде сакаш да играш. ГОГ се лабави со правилата. Не го гледаат ко прекршок. Имам веќе купувано вака, само не го пробувај истото на други места освен ГОГ. И да DRM-free e. Ама и еве следната година излегува cyberpunk 2077 online, без проблем ќе можеш и тоа да го играш од кој било регион.Да не си заклучен на некој CIS region после?
Испратено од ONEPLUS A5010 преку IT.mk форум апликација
Супер идеја.Гледам многумина ја купиле. Нека направи некој Cyberpunk MK Discord Server, таму ќе споделуваме искуства, решенија за проблеми, прогресс. итн.
Јас имам желба искуство немам. Се приклучив инаку.Супер идеја.
Нека се јави некој поискусен да му дадам админ, да го среди серверчето.![]()
Discord - Group Chat That’s All Fun & Games
Discord is great for playing games and chilling with friends, or even building a worldwide community. Customize your own space to talk, play, and hang out.discord.gg
Држави ко Русија, Индија, Ерменија... имаат далеку пониски цени, некој ден да е така и кај нас за видео игрите.
Гревота сме бе. Ни таму ни ваму. Плаќаме за застарен хардвер поголем дел од времето по ОРИГИНАЛНИ цени. Цените на софтверот и хардверот се западњачки, а стандардот само фракција од нивниот. Додека на запад некој со 10 пати повисока плата добива хардвер на попуст и тоа со брзи испораки, ние тука се молиме да добиеме графичка карта или што и да е по напумпани цени. Бај си животот македонски, само ајварот ме држи да не се дадам.Нема никогаш да е така.
Русија и Индија се држави со голем број на жители. Плус, не заборавај дека поголем (ако не и најголемиот) дел од пиратеријата доаѓа од Русија. Поаѓајќ. Па аналогно на тоа би требало до негде да се намали пиратеријата во таа држава со локализирање на игрите и формирање засебни ценовни стратегии. До некаде тоа функционира.
Македонија е мала држава, и по некоја проценка да земеме дека има 100.000 гејмери. Од тие гејмери, можеби само 10-15.000 имаат конфигурација која без никакови проблеми би ги терала најновите игри. Колкав е процентот од тие 15.000 луѓе што ќе купат игра? Сигурно е помалку од 50%.
Стави се во улога на business developer во некоја издавачка куќа за игри. Што мислиш, дали ќе ти се исплати да локализираш и да правиш зазебни ценовни стратегии за во Македонија ако имаш толку мал пазар? Русија е сосема друга приказна.![]()
За впн може да се користи hideme.ru 1 ден има бесплатно
Бај си животот македонски, само ајварот ме држи да не се дадам.
Логично. Подобри сме од Бразил, барем. Они плаќаат 80-90 евра со исти примања како нас. Маливе CIS држави профитираат од Русија со поефтини цени, за нас па ГОГ се спасот.Нема никогаш да е така.
Русија и Индија се држави со голем број на жители. Плус, не заборавај дека поголем (ако не и најголемиот) дел од пиратеријата доаѓа од Русија. Па аналогно на тоа издавачките кужи сметаат дека ќе влијаат на намалување на пиратеријата преку локализирање на игрите и формирање засебни ценовни стратегии за тие држави. До некаде тоа функционира.
Македонија е мала држава, и по некоја проценка да земеме дека има 100.000 гејмери. Од тие гејмери, можеби само 10-15.000 имаат конфигурација која без никакови проблеми би ги терала најновите игри. Колкав е процентот од тие 15.000 луѓе што ќе купат игра? Сигурно е помалку од 50%.
Стави се во улога на business developer во некоја издавачка куќа за игри. Што мислиш, дали ќе ти се исплати да локализираш и да правиш зазебни ценовни стратегии за во Македонија ако имаш толку мал пазар? Русија е сосема друга приказна.
А ете, за во Македонија, не те банираат и ти дозволуваат да користиш VPN за да купуваш игри по тие цени.
Логично. Подобри сме од Бразил, барем. Они плаќаат 80-90 евра со исти примања како нас. ГОГ се спасот.
Никогаш не сум користел GOG, ама за понудава дефинитивно вреди. Патем, дали има начин да се активира кодот на Steam или некако да се поврзат игрите меѓу двата launcher-и па да можам преку Steam да ја играм?За впн може да се користи hideme.ru 1 ден има бесплатно
Погледнете го атачментот 94418
60 gigabytes за вака огромна игра. Сумливо ми е. Call of Duty најновата бара над 250 гигабајти. Cyberpunk коллку знам има огромен број на текстури во висока резолуција и светот е далеку поголем од се што излегло досега во историјата на игрите. Ме занима што прават во позадина при интеграција и компресија на текстурите за да е толку мала инсталацијата. Можеби real-time ќе ги стримаат по потреба.
Сигурно е доколку купуваш преку проверени и легитимни сервиси. Со такви екстензии не би ризикувал. Кажа членот Marko дека може да се користи hideme.ru со еден ден пробен период. Доволно колку да ја купиш играта. И не е ограничена никако зошто е DRM free gaming. Еве цитат од нивната страница:Знам дека можда ке ви биде глупо прашањево на повеќето..Дали е сигурно купувањето вака со VPN, како што беше наведен пример горе, на gog.com со Руско VPN активирано? 1300 денари, наспроти 4000 денари, голема разлика е
Да не е лимитирано на Руска верзија после тоа само? Дали може слободно да се игра и онлајн ? Да не постои ризик некаков за крадење детали од картичка кога се користи VPN вака (знам звучи глупо, ама не би сакал да се најдам у ситуација утре да се разбудам и сите пари од картичка да ми ги нема) ? Најдов на Chrome Store една екстензија, бесплатна е, за VPN (има над 350к reviews и 8+ мил. симнувања), па би требало да е безбедна за користење?
Немам купувано вака претходно, само од g2a.com имам, ама сепак некако предобро ми звучи можноста да ја земам за 1300 играва, што иначе кошта 3500-4000 денари...![]()
We don't believe in controlling you and your games. Here, you won't be locked out of titles you paid for, or constantly asked to prove you own them - this is DRM-free gaming.
на фб оди кај CD Red ставија мапа пред неколку дена за точно во колку саат каде ќе се пушта по локално времеДали има некој инфо точно во колку може да се игра?
Дали има некој инфо точно во колку може да се игра?
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, BLACK, ACFAN00323A
1.350,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден