разгорува страсти и создава негативна енергија. Администрацијата не е должна да модерира теми кои не се поврзани со суштината на форумов.
Супер, најди го миленко.Повеќето од фан страните кои ги избришаа беа од македонија но споделуваа вести на англиски. Додека пак македонскиве фан страни гледам имаат добар reach на постовите.
Вистината ретко излегува на виделина. Речиси никогаш.Целта е да се отстранат овие организации и личности од мејнстрим медиумите. Генерално тоа е лошо, но и тоа што го прават некои од нив не е во ред. Често има манипулации (убеден сум свесни манипулации) од нивна страна. Секако и од другата страна има големи манипулации. Ќе почекаме изгледа вистината да излезе на виделина![]()
Чуму наводнициве? За поглаварот и сам знајш дека немат врска со самата религија туку е политички поставен. Без предрасуди ве молам.... "религијата на мирот"...
Ах, има врска и те како со религијата, човекот е олицетворение на истата, не се предрасуди тоа се факти, неможе ти да ми кажуваш што јас сам знам, примерот со рејсот го дадов во контекст на темава како пример каде се употребуваат двојни стандарди за она што е а што не е говор на омраза.Чуму наводнициве? За поглаварот и сам знајш дека немат врска со самата религија туку е политички поставен. Без предрасуди ве молам.
Се извинувам за офтопик.
Па всушност и не е. Тоа е Повикување на насилство, што реално е вистинско кривично дело. За разлика од „говор на омраза“ што е измислена глупост за контрола на луѓето и медиумите... Но да не ти дигресирам од поентата, на место си е.овде пред неколку дена поглаварот на "религијата на мирот" на пресконференција повика на смрт за одреден судија и доби овации и аплаузи од присутните.... Ама тоа не е говор на омраза
Дел од модерниот социјален инжинеринг. Лагата е Вистина. Вистината е Лага. Војната е Мир. Мирот е војна... Нема врска што не разбираме, они си го тераат филмот.Антифа усвари се најголеми фашисти.
Искача и Миленко да беше некој Владика, сега немаше да го судат по судови за пишување недоветни глупости на нет.
Убаво кажано, посебно подвлеченото.Што е до мене конфликт=напредок бидејки со тоа се докажуваат стварите и на крај ке се види кој бил во право
Искрено живееме во многу лигаво опшество
Брат ја лично ама ич не се согласувам со денешниве лигави стандарди Искрено едвај чекам да најдам некој таков кој пробува да ми соли памет само за да му/и го спопикам...овај мислам да им ги отворам очите/хоризонтитеУбаво кажано, посебно подвлеченото.
На жалост денешниве „стандарди“ наложуваат климање со глава и тапшање по рамења, додека и најмало несогласување се доживува како објавување на војна.
Ах, има врска и те како со религијата, човекот е олицетворение на истата, не се предрасуди тоа се факти, неможе ти да ми кажуваш што јас сам знам, примерот со рејсот го дадов во контекст на темава како пример каде се употребуваат двојни стандарди за она што е а што не е говор на омраза.
И да не идеме офтопик, ова е ит форум, а темава е за цензура на социјалните мрежи и говор на омраза.
Бре: Donald J. Trump
Бидејќи гледам дека алудираш на мојот пост, само да ти кажам дека повеќе од волку не можеше да ја промашиш поентата. Алал да ти е. Ај да "нацртам".П.С. Тек ќе се појавуваат „борците за социјална правда“ и за политичка коректност (без предрасуди ве молам, дечкото муфтија може да повикува на насилство пошто „политички е поставен“ и затоа е во ред). Предвидувам и притисоци да се затвори дискусијава. Религијата демек значи имунитет од законите. Па уште треба и да се самоцензурираме и да не критикуваме, пошто ликови поврзани со религија никако не смее да се дираат. Искача и Миленко да беше некој Владика, сега немаше да го судат по судови за пишување недоветни глупости на нет.
На жалост изборот е бинарен, или си против цензура или си за цензура.Јас сум против цензура на се и сешто, но истотака сум против тоа да им се гледа низ прсти на луѓе кои пропагираат насилство, неморални вредности, убиство, тероризам, повикувања на линч, итн.
Не можеш да ги поистоветуваш. Реисот повикува на насилство, на убиство. Кривично дело.Поглаварот, не може да повикува или посакува смрт јавно а за тоа да не е сакнциониран. Истото го правеше Миленко, и нему сличните. Нас треба да ни пречат двојните аршини кога е во прашање цензурата на ваквите работи, а не да ни пречи Цензурата како средство за борба против штетните појави(читај Миленко, Реисот).
На жалост реалноста е поинаква.- Поглаварот е поставен на таа функција од страна на политички сили
- Поглаварот и тие ракоплескачи околу него дејствуваат по сопствени убедувања и во согласност со нивните интелектуални капацитети, а не според верските учења.
- Поглаварот не е амнестиран за неговите глупости затоа што е "претставник" на муслиманите, туку затоа што е политички поставен и заштитен. Религијата не може и не смее да претставува имунитет пред законите.
На жалост изборот е бинарен, или си против цензура или си за цензура.
Помеѓу не може да има ништо, затоа што границата е како жилет оштра. Штом отидеш од „против цензура“ во „ама добро само во одредени случаи“ во тој случај сакал или не, ти веќе си ЗА цензура.
Понатаму да разграничиме:
- „Пропагирање неморални вредности“ не е криминал (освен во Саудијска Арабија и други држави каде државна религија/уредување е Вахабизам).
- Повикување на насилство Е криминал, кривично дело е.
Не можеш да ги поистоветуваш. Реисот повикува на насилство, на убиство. Кривично дело.
Миленко лупа недоветни глупости, никаде не повикува на насилство. Не е кривично дело, освен според измишљотината „говор на омраза“.
На жалост реалноста е поинаква.
- Реисот (поглаварот) сеедно како дошол на позиција, сеедно е пошто тој Е претставник на религијата и на верските учења.
- Реисот и неговата религија се надвор од законите, докази има многу ете на пример секојдневното долгогодишно кршење на Законот за Ред и Мир. Освен ако за тебе не е кршење на законот, гласно (лошо) пеење на арапски песни од 7-ми век, на озвучење од миљон децибели од десетици разни џамии. И освен ако не спориш дека тоа кршење на законот за ред и мир всушност е „религиско право“ пошто нели и Мухамед во Мека и Медина пеел на појачало од илјадници вати.
Е, и после, а и пред,Благодарам. Peace.
Фала богу и фејсбук да направат некоја добра работа. Не знам што чекаа толку долго.Побарајте го Миленко Неделковски на фб.
Дали го почитувате, дали е лажов, дали е каков и да е... го избришаа.
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден