Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

beyerdynamic DT770 Pro 80ohm за гејминг

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
80 омските имаат и поразличен low-end response од 32 омската верзија би рекол. 250 омските ги немам чуено. Ама минимална е разликата. За entry level секогаш би ги препорачал 32-омските, затоа што стварно на што и да ги ставиш вадат супер звук.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Си го нарачав дакчето веќе, нема менување
Мислењето е автоматски споено:

На макс кај мене поврзани на матична, на Батлфилд каде што си буквално во војна со тенкови, авиони, хелихоптери воопшто не е хаотично и да ме вади од памет.. баш затоа и пишав тука. Тие си звучат супер ама за оваа намена се тивки, чекори слушам едвај..
@Baltatzar од кај го нарача дакчето ако не е тајна може и мене ќе ми притреба интересно изгледа..

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Јас со моите 70 омски Зенхајзер немам проблем на компјутер да ги приклучам, пошто драјверот/софтверот за звучната автоматски препознава дека слушалките се со поголема јачина и автомаски ги појачува.

Screenshot_237.png

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
Ентузијаст ако се зачита на нет ќе пропаѓа во зајачки дупки и ќе наоѓа милион разлики во 770 про со различна омажа. Во реалност станува збор за микро разлики кои гејмер нема никогаш да ги забележи.

Бејердајнамик и самите кажуваат дека разликите помеѓу 32, 80 и 250 омските се во кабелот и јачината на излезите за слушалки кај студиската опрема на која ќе се користат.

За гејминг не гледам никаква причина да не се земат 32 омските. Се разбира ако кабелот е доволно долг (иако и тоа не е некоја пречка која не може да се заобиколи). Не купувајте 80 или 250 омски за гејминг и кежуал употреба за музика и мултимедија.
Еве јас ќе бидам тупаџија, ги имам слушнато 3те верзии, многу различни слушалки се. :)

Gappo

hello world
20 јануари 2016
180
250
Јас имав земено 250 омски и не им беше доволно Topping L30 појачалцето што го имам. Ги заменив со 80 омски и солидно звучат на појачало. Не сум ги пробал директно во матична.

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
Ентузијаст ако се зачита на нет ќе пропаѓа во зајачки дупки и ќе наоѓа милион разлики во 770 про со различна омажа. Во реалност станува збор за микро разлики кои гејмер нема никогаш да ги забележи.

Бејердајнамик и самите кажуваат дека разликите помеѓу 32, 80 и 250 омските се во кабелот и јачината на излезите за слушалки кај студиската опрема на која ќе се користат.

За гејминг не гледам никаква причина да не се земат 32 омските. Се разбира ако кабелот е доволно долг (иако и тоа не е некоја пречка која не може да се заобиколи). Не купувајте 80 или 250 омски за гејминг и кежуал употреба за музика и мултимедија.
Бидна тоа веќе, нема назад
Мислењето е автоматски споено:

@Baltatzar од кај го нарача дакчето ако не е тајна може и мене ќе ми притреба интересно изгледа..
Алиекспрес
ХиФиГо

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Јас со моите 70 омски Зенхајзер немам проблем на компјутер да ги приклучам, пошто драјверот/софтверот за звучната автоматски препознава дека слушалките се со поголема јачина и автомаски ги појачува.

Погледнете го атачментот 137397

Асус матичните генерално имаат солидени ESS дакови, и како за матични плочи имаат и океј појачало. Ама да знаеш дека не е перфектно - и асус софтверот додава и некој post-processing глупости. :D

На пример DT770 32-ohm имаат многу повеќе "bass" на onboard headphone out, во споредба со JDS Atom AMP.

Јас имав земено 250 омски и не им беше доволно Topping L30 појачалцето што го имам. Ги заменив со 80 омски и солидно звучат на појачало. Не сум ги пробал директно во матична.

L30 би требало добро да ги вози 250 омските.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
На пример DT770 32-ohm имаат многу повеќе "bass" на onboard headphone out, во споредба со JDS Atom AMP.
Веројатно излезната импеданса на онборд звучната е превисока за 32 омски слушалки, имам видено мерења на матични со резултат од 10 ома на излез.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Веројатно излезната импеданса на онборд звучната е превисока за 32 омски слушалки, имам видено мерења на матични со резултат од 10 ома на излез.

Претпоставувам и јас дека е до тоа.

И претпоставувам дека line-out што е директно на матичната, најверојатно исто е "засилен", а не е чист линиски излез. На почетокот додека немав DAC, првите неколку месеци студиските монитори ми беа поврзани директно на onboard излезот. Distortion kicked in very fast.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Асус матичните генерално имаат солидени ESS дакови, и како за матични плочи имаат и океј појачало. Ама да знаеш дека не е перфектно - и асус софтверот додава и некој post-processing глупости. :D

L30 би требало добро да ги вози 250 омските.

Prethodno gi koristev slusalkite so NI Audio 4 DJ kartica i iskreno ne zabelezav nekoja razlika. Verojatno zatoa sto sum gi koristel za sekojdnevni potrebi. A ne sum siguren i deka karticava ima soodveten izlez za da ispolni 70 omski slusalki, na lineout imaat 82 oma jacina ama ne pisuva za headphones izlezot kolku ima.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.193
1.645
Скопје
na lineout imaat 82 oma jacina ama ne pisuva za headphones izlezot kolku ima.
Јачина имаат во волти. Импедансата на излезот за слушалки е препорачано да биде максимум 1/8 од импедансата на слушалките(пример ако се 32 ома, треба да е максимум 4 ома). Во спротивно се менува фреквентниот опсег на слушалките и најчесто влијае на ниските фреквенции, но може и на другите во зависност од конфигурацијата на слушалките(каков тип и комбинација на драјвери/звучници користат).

A ne sum siguren i deka karticava ima soodveten izlez za da ispolni 70 omski slusalki
Не зависи само од омажа, многу битен фактор е чувствителноста на слушалките. 250 омски може да бидат погласни од 32 омски со ниска чувствителност, на исто појачало/онборд звук/аудио интерфејс.
При иста чувствителност, поголема омажа си бара поголема волтажа за да има исто ниво на гласност. Онборд звучни се генерално 1 волт, а овие што се со ESS дакови 1 или 2 волти(ако го користат интегрираното појачало во ESS чипот). Дифолт или нормал гејн им е 1в, а ако детектира слушалка со поголема импеданса автоматски ти шалта на хај гејн или такоречи 2в.
Иначе професионални аудио интерфејси знаат да имаат ептен тапа излез за слушалки, мала моќност и висока излезна импеданса. Пример RME Baby Face Pro, што е околу 1000че во странски пари, на 6.3 mm излезот за слушалки имаат 10 ома што повлеквит минимум 80 ома слушалки за да немаш промена во звук.

Едит:
Еве една корисна алатка на која што ги има најпопуларните модели на фул сајз слушалки со параметри на чувствителност и омажа(може и рачно да се внесе ако го нема моделот а ги знаете параметрите). Со неа може да се искалкулира колкава моќност/волтажа е потребна за одредени слушалки да звучат ко што треба.

Последна промена:

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
Апдејт: Стигна Fiio KA11, ден-ноќ е разликата на слушалкиве.. неам зборови.. Предобра ствар за само 1200ден

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Апдејт: Стигна Fiio KA11, ден-ноќ е разликата на слушалкиве.. неам зборови.. Предобра ствар за само 1200ден
може линк? јас користам студиски слушалки поврзани директ у ПЦ дали би помогнало во квалитет на звук се работи за Presonus HD9

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно