Пошто аудио интерфејс е баш за работите за кои што нема да го користиш, подобро да си земеш ДАК. За исти пари ќе добиеш повеќе музика, пошто не доплаќаш за функционалноста што ја има аудио интерфејсот.Da ne otvaram nova tema,
Mi crkna onboard zvucnata karta na PC i sega se dvoumam pomegu eksterna zvucna Focusrite, Steinberg, Presonus, Audient (polovna ili nova) ili nekoj DAC od ali express ili poloven od tuka
Budzet 100 - 120 pa i 150eur
Sto e podobro za slusanje muzika dac ili Audio interface, ne se zanimavam so pravenje i komponiranje na muzika, isklucivo za slusanje mi e potrebno, taka da site vlezovi za mikrofoni i gitari mi se visok, ne mi trebaat
Dali Externata zvucna ima podobar zvuk (pojacaloto mi e so balansirani vlezovi kade externite zvucni gi imaat a dac e so rca konectori osven poskapite)
Preporaki od poupatenite
Кој точно десктоп дак, има дечки тука подобро што ќе те советуваат од мене, вака од читање Topping D30 е добар избор за парите.
А кабел ваљда може да се направи/користи РЦА на "балансиран"(претпоставувам под ова подразбираш XLR)?
Пошто сум стриктно бананамен