According to a Pro Sound Network interview with O'Connell, all there was in this bedroom was a pair of $200 Yamaha HS5 nearfield monitors with an H8S subwoofer ($450), a Universal Audio Apollo 8 interface and Apple's Logic Pro X.
Billie Eilish proved anyone can access Grammy-winning gear
Ах. Жалната состојба на музиката денес, а воедно и на релевантноста на Gramophone Awards.
интересно ми се виде дека со евтина опрема направил нешто.
Да се запознаеш, Били Ајлиш е врвен артист, претежно популарна кај помладата публика.Yeah, немам појма кој е артистов![]()
Плус да додадам дека ја прави/направи тематската песна за James Bond 25ката и доби миљарда гремија пред некој ден.Да се запознаеш, Били Ајлиш е врвен артист, претежно популарна кај помладата публика.
+ е лице со Туретов синдром.
Bluetooth Speaker RB-H6
Некој дали имал прилика да слуша некој звучник од фирмата? Прв пат ги гледам, а имам добра понуда за овој звучник. Па ме интересира мислење...
Немам чуено, ама во оваа класа/цена можеш да го видиш и Anker Soundcore Motion+. За мене беше преголем. Доаѓа со апликација и еквилајзер, така да можеш да си го подесиш по свој вкус. Ќе најдеш онлајн и многу пресети од корисници.
Дајте нови песни, ќе биде долга вечер :carefree:
![]()
Абе ги убеди луѓево да купуваат кинези од по 3 до 5 евра па уште и да мењаат кабли на нив па незнам што, као тоа е д шит за да ти на крај купиш слушалки од 600 долари. That's messed up mate...![]()
![]()
![]()
Како си го напишал, не знам дал си сериозен или се зезаш
Абе ги убеди луѓево да купуваат кинези од по 3 до 5 евра па уште и да мењаат кабли на нив па незнам што, као тоа е д шит за да ти на крај купиш слушалки од 600 долари. That's messed up mate...![]()
![]()
![]()
Ако може да прашам нешто на темава, не знам дали сум оф-топик.
Станува збор за Logitech Z533. Ги приклучив вчера, преку aux кабел се врзани за матичната.
Имам мал (среден) брум/static noise/како и да се вика звукот кога се вклучени, без разлика дали aux кабелот е поврзан во PC-то или не. Се појачува до некој степен како го појачувам и звукот на тој контролерот/падот што оди од субвуферот и служи за исклучување на целиот систем, за контрола на јачина на звук, бас и тн...
PC-то и напојувањето од субвуферот се вклучени во ист продолжен кабел. Станува за некои интерференци (ground loop) како што читав? Да пробам да го мрднам субвуферот и звучниците подалеку од цело PC?
@fuzzjaw - Знам дека ги имаш истите дека зборевме да ги купам од тебе, но купив нови од Грција. Го има ова и кај твоиве?
@toshex - Сега ти ја најдов темата.
Проблем: ground loop buzz
Ми текна дека на 1 метар до овој продолжен кабел (и штек) каде што ми се приклучени звучниците и компјутерот - имам друг штек и продолжен кабел на кој се приклучени ТВ, рутер и модем. Од левата страна на бирото е првиот штек, од десната е вториов штек. Субвуферот ми стои под биро, доближен повеќе на десна страна. Хммм...
Кај мене го има тоа само ако се на 80% па нагоре. Подолу од тоа го нема. Инаку се, од звучници, до монитор, до лаптоп, се ми е на еден продолжен кабел врзано. Можно е да е до тоа, ама само еден штек имам во собава па немам баш избор. Секако погласно од 50% не ги пуштам.
Кај мене се појавува и на тивко, одма штом ги вклучам преку тоа контролерот.
Треба да пробам се да префрлам на еден продолжен, мада не знам да не цркне нешто. Имам PC, звучниците, рутер, ONT и ТВ. Не ми се пробува баш![]()
Пробај со екстерна звучна. Тоа може да ти го реши проблемот, а може и не. Кај мене помогна.
Ама брумот го слушам и кога aux кабелот не е во компјутер.
Морам да пробам после да разместам кабли, нервира ептен ако не свири ништо...
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден