According to a Pro Sound Network interview with O'Connell, all there was in this bedroom was a pair of $200 Yamaha HS5 nearfield monitors with an H8S subwoofer ($450), a Universal Audio Apollo 8 interface and Apple's Logic Pro X.
Billie Eilish proved anyone can access Grammy-winning gear
Ах. Жалната состојба на музиката денес, а воедно и на релевантноста на Gramophone Awards.
интересно ми се виде дека со евтина опрема направил нешто.
Да се запознаеш, Били Ајлиш е врвен артист, претежно популарна кај помладата публика.Yeah, немам појма кој е артистов![]()
Плус да додадам дека ја прави/направи тематската песна за James Bond 25ката и доби миљарда гремија пред некој ден.Да се запознаеш, Били Ајлиш е врвен артист, претежно популарна кај помладата публика.
+ е лице со Туретов синдром.
Bluetooth Speaker RB-H6
Некој дали имал прилика да слуша некој звучник од фирмата? Прв пат ги гледам, а имам добра понуда за овој звучник. Па ме интересира мислење...
Немам чуено, ама во оваа класа/цена можеш да го видиш и Anker Soundcore Motion+. За мене беше преголем. Доаѓа со апликација и еквилајзер, така да можеш да си го подесиш по свој вкус. Ќе најдеш онлајн и многу пресети од корисници.
Дајте нови песни, ќе биде долга вечер :carefree:
![]()
Абе ги убеди луѓево да купуваат кинези од по 3 до 5 евра па уште и да мењаат кабли на нив па незнам што, као тоа е д шит за да ти на крај купиш слушалки од 600 долари. That's messed up mate...![]()
![]()
![]()
Како си го напишал, не знам дал си сериозен или се зезаш
Абе ги убеди луѓево да купуваат кинези од по 3 до 5 евра па уште и да мењаат кабли на нив па незнам што, као тоа е д шит за да ти на крај купиш слушалки од 600 долари. That's messed up mate...![]()
![]()
![]()
Ако може да прашам нешто на темава, не знам дали сум оф-топик.
Станува збор за Logitech Z533. Ги приклучив вчера, преку aux кабел се врзани за матичната.
Имам мал (среден) брум/static noise/како и да се вика звукот кога се вклучени, без разлика дали aux кабелот е поврзан во PC-то или не. Се појачува до некој степен како го појачувам и звукот на тој контролерот/падот што оди од субвуферот и служи за исклучување на целиот систем, за контрола на јачина на звук, бас и тн...
PC-то и напојувањето од субвуферот се вклучени во ист продолжен кабел. Станува за некои интерференци (ground loop) како што читав? Да пробам да го мрднам субвуферот и звучниците подалеку од цело PC?
@fuzzjaw - Знам дека ги имаш истите дека зборевме да ги купам од тебе, но купив нови од Грција. Го има ова и кај твоиве?
@toshex - Сега ти ја најдов темата.
Проблем: ground loop buzz
Ми текна дека на 1 метар до овој продолжен кабел (и штек) каде што ми се приклучени звучниците и компјутерот - имам друг штек и продолжен кабел на кој се приклучени ТВ, рутер и модем. Од левата страна на бирото е првиот штек, од десната е вториов штек. Субвуферот ми стои под биро, доближен повеќе на десна страна. Хммм...
Кај мене го има тоа само ако се на 80% па нагоре. Подолу од тоа го нема. Инаку се, од звучници, до монитор, до лаптоп, се ми е на еден продолжен кабел врзано. Можно е да е до тоа, ама само еден штек имам во собава па немам баш избор. Секако погласно од 50% не ги пуштам.
Кај мене се појавува и на тивко, одма штом ги вклучам преку тоа контролерот.
Треба да пробам се да префрлам на еден продолжен, мада не знам да не цркне нешто. Имам PC, звучниците, рутер, ONT и ТВ. Не ми се пробува баш![]()
Пробај со екстерна звучна. Тоа може да ти го реши проблемот, а може и не. Кај мене помогна.
Ама брумот го слушам и кога aux кабелот не е во компјутер.
Морам да пробам после да разместам кабли, нервира ептен ако не свири ништо...
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден