Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.646
1.813
Прво, во Америка телефонот не кошта 999 долари, туку во зависност од држава, имаш данок од околу 8 проценти.

Второ, во Европа официјалната цена почнува од 1150 евра, така да од мобилекс ти го продаваат по официјална цена, што е за поздрав и нема повеќе дерење.

iPhone XS kaufen

Последно, брза пошта од америка и царина од 18% ќе кошта многу повеќе од 150е.
999$ се 848€ by Google.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Прво телефонот има огин цена.

Второ не вреди за парите.

Трето треба да имаш 2к плата за да си го дозволиш овој моб,а не 200-300 евра за преживување.

Испратено од SM-G955F преку IT.mk форум апликација

Абе се супер, ама не коментирав ништо околу тоа.

Не разбирам што сакаш да кажеш со постов. Претпоставувам знаеш дека скоро сите продукти имаат различни цени на различни континенти, така?

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Чекај малку, Xs max го убива, не, не убива е премеко, го демолира Note 9 со фамозни 4000mah

А сакаш да ми кажеш дека и помалиот Iphone Xs so 2670 mah го мачка големиот батко со 4000mah ноте 9 во издржливост на батерија.

Абе бегај таму

Sent from my iPhone X using Tapatalk

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Чекај малку, Xs max го убива, не, не убива е премеко, го демолира Note 9 со фамозни 4000mah

А сакаш да ми кажеш дека и помалиот Iphone Xs so 2670 mah го мачка големиот батко со 4000mah ноте 9 во издржливост на батерија.

Абе бегај таму

Во коментари shamesung фанојве плачат за тоа што бил на фул резолуција. А тоа всушност им беше key selling point на евентот заедно со all day battery life.

@The Geek Boy а шо сеа ова со 4000 mah батерија, објасни малку ние да разбериме

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Аман бре за батерија праете муабет ај кај мене ајфон 6с Плус колку ми тера а па новиве ајфони да не правам муабет
8f8f4a4925056524d11c2ec0495b70d2.png

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Последна промена:

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Пред тоа хелт имав 81% и 5 и пол часа ми тераше, а сега одкако го сменив батеријата од Ајстајл и сега на хелт имам 100%

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Во коментари shamesung фанојве плачат за тоа што бил на фул резолуција. А тоа всушност им беше key selling point на евентот заедно со all day battery life.

@The Geek Boy а шо сеа ова со 4000 mah батерија, објасни малку ние да разбериме

Еигиди, ова да ти пукне жолчката ако си зел Note 9.

Едвај да направам некаква батерија од 4000mah да не експлодира, да тролам по евенти дека има најдобра батерија и доаѓа ЕПЛ со преполовена големина на Батерија, дупло побрз телефон во се, и ти дава подолг скрин тајм од најдоброто од Самсунг.
За големиот телефон ич да не зборам

Да сум јас ЕПЛ не 999USD, 3999USD ќе биде стартна цена, кога може Самсунг Џубре од телефон да продава стартна 999USD 4 пати подобар телефон вреди 4 пати повеќе.

Krk198

hello world
14 септември 2016
339
308
Krk198's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 - Wraith Stealth Cooler
Motherboard
Gigabyte B450 AORUS ELITE AM4
Storage
Gigabyte SSD 256GB / WD HDD 2TB
PSU
550W Deepcool DN550 80Plus Black
RAM
8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black x 2
Video card
XFX GTS XXX Edition RX 580 4GB OC+
Пред тоа хелт имав 81% и 5 и пол часа ми тераше, а сега одкако го сменив батеријата од Ајстајл и сега на хелт имам 100%

Со апликација проверуваш хелт или има во сетингс?

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
и јас гласам можда не 3999 али бар 1999 да бидат ајфоните. бар да има зашо плачеме ние шо ни се скапи и не можеме да си ги дозволиме па им наоѓаме маани

сите шаали на страна, колку и да е као комплет најдобар телефон ајфонот (се слагам со тоа) сепак си има маани ко сто пати шо имаме кажано до сеа, мене лично најголема маана ми е iOS - поточно тоа шо не можеш икони да разместиш, виџети да користиш измеѓу, како и тоа глупото различни панели за нотификации и за control панел, па од различни ќошиња да тегнеш. и ночот, стварно не можам да го сварам пошо викаат 6.4 инчи екран ама добиваш 5% помал екран ради тој ноч.

толку. камера секако има совршена, брзина и конзистентност меѓу апликации исто (најчесто - со исклучок на тенис макс шо уште не му се оптимизирани апликациите за голем екран), квалитет на изработка, еден од подобрите екосистеми ако користиш и други епл производи, итн итн итн. се е супер освен тоа шо мене не ми е. и тоа е субјективно.

објективно, цената е преголема и кај него и кај сите телефони над 500 евра, објективно е глупо шо не даваат пуњач и аксесоари добри у таа цена, објективно е глупо шо луѓе слепо се приврзуваат за овој или оној бренд.

секоја година истиве муабети.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
и јас гласам можда не 3999 али бар 1999 да бидат ајфоните. бар да има зашо плачеме ние шо ни се скапи и не можеме да си ги дозволиме па им наоѓаме маани

Ќутииии да не им текнува овие главучите од купертино и така 1400 долари се премногу затоа половни ќе ми заврши работа ама не ми се исплати така

toshex

the fool
18 септември 2013
6.593
8.240
Мелмак
Еве една трезна споредба.

View: https://www.youtube.com/watch?v=fUOHjg3mvNQ

А за батериите, екстремно е тоа од прееска со 7 саати за максот лол. Не верувам ни секунда во тоа, сепак се зависи од тоа колку и шо има у позадина итн итн итн.

Да не ја тупиме со оправдувања кажав дека ајфонот е супериорен уред, има епл предност у тоа шо сам си го произведува и софтверот и хардверот, и со тоа шо има подобар хардвер у моментов и подобро е се оптимизирано.

Андроид има уште леб за јадење.

Еве и споредба на батерии шо е пореална.

View: https://www.youtube.com/watch?v=c06HoSJdDjo

Пак си тепа ајфонот и пак е импресивно ама не е нереално.

ЕДИТ: Еве уше едно видео шо потврдува дека многу е битно у какви услови ги користиш батериите за тоа кој ќе победи - но пак, андроид е назад затоа шо му треба повеќе капацитет на батерија за исто да истрае. Кој знае дали било кога тоа ќе се израмни.

View: https://www.youtube.com/watch?v=5681TOcS3iM

ДА НЕ МЕ РАЗБЕРЕ НЕКОЈ ПОГРЕШНО - го споделувам ова да потенцирам дека у 2018 нема „најдобар телефон“ туку има само најдобар телефон за секој човек. За некој тоа е Самсунг, за друг Ајфон, за трет Шаоми...

Сите се веќе премногу блиску и најбитно е лично на кого што му треба.

Ако као корисник кажеш: мене ми треба телефон шо пред се не кошта повеќе од 500 евра, одма отпаѓаат сите ајфони. Се е до тоа кои критериуми ќе си ги поставиш.

А лично мислење ми е дека најдобар ХАРДВЕР и најмазно искуство со најдобри оптимизации и се друго top of the line - тоа е ајфонот. Исто така софтверски е најдобар очигледно за 50% од корисниците кои не им смета шо не се кастумизира и шо се задоволни со шо и да им сервира епл.

Ама и те како е прескап и сметам дека освен ако секој месец ти остануваат по 500 евра вишок, лудило е да купуваш таков телефон и дека е попаметно да ги трошиш парите на шетање низ светот или нешто.

Најдобар пакет - тука станува покомплицирано пошо веќе има многу многу одлични телефони за испод 500 евра.

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
И Huawei добар трол направиле :)

Код:
https://www.news18.com/news/buzz/huawei-trolls-apple-by-distributing-power-banks-to-people-queuing-up-to-buy-iphones-1885495.html

Им делат бесплатно сокчиња за освежување + power банки оти ќе им треба на ајфонџиите :)

Курнази големи :D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Цената е дефинитивно неоправдана.

Лани со претставувањето на iPhone X направија добра фора, демек телефон што е толку напреден што мора цела бројка да скокнеме во името. Согласно со тоа, имаше и цена од 999 евра.

Година дена подоцна, нема изговор зашто цената на iPhone Xs да биде 999 евра, бидејќи не е пак „квантен“ скок напред, односно е more of the same. Оваа година најевтиниот iPhone е поскап од Plus верзиите пред 2 години, така што алчноста на Тим Кук се повеќе излегува на виделина.

Знаејќи го каков финансиски менаџер е, сигурно има долгорочен план - веројатно сака да ги научи Американците да менуваат телефон еднаш на две години, со што за еден уред ќе има ист приход како да продал два, само без дополнителните трошоци за втор уред да продава.

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Па новиот ајфон Хс и ХС Макс излезе тазе нов за батеријата да споредите со Ноут 9 кое стар некои месец што е веќе користен некои капацитетот на батеријата се нереални и не се споредува туку треба нов со нов тукушто излезен од продавница е тогаш се споредува

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Па новиот ајфон Хс и ХС Макс излезе тазе нов за батеријата да споредите со Ноут 9 кое стар некои месец што е веќе користен некои капацитетот на батеријата се нереални и не се споредува туку треба нов со нов тукушто излезен од продавница е тогаш се споредува

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Па тоа е поентата, каква деградација може да настане за 2-3 месеци? Јас мојот X го користев 8-9 месеци со 100% battery health, проверено на самиот телефон и на мек компјутер. Сега после 1 цела година имам сеуште 98%.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Јас за разлика од останатите сум радосен што APple ја крена цената на 1200 евра за XS со само 64гб. Затоа што сум сеирџија и ми прави кеиф кога Apple успева да земе толку пари за тој уред. Уште посреќен би бил кога ќе ја кренат цената на 1499 евра :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно