mkd
hello world
- 5 јуни 2007
- 321
- 164
И за мојата пратка, моја стои од 14 февруари на царина.
Некој со ваков статус на тракинг?
![]()
Некој со ваков статус на тракинг?
![]()
Ја провериле во четвртокот, ама Спидаф дури денес го ажурирале статусот.И кај мене.
Само не ми е јасно само кој денес во недела ги провери, најверојатно чуварот на магазинот
. Погледнете го атачментот 160347
И по фејсбук групи имаше објавено оваа проблематика. Ова за пратките кој ни каснат по 2-3 месеци, таков статус е на сите нас исто пишува демек вредноста е ниска (Abnormal status Declared package value is too low Apr 5, 05:27 (GMT+2))....А тоа не е можно кај сите вредноста да биде ниска....Нешто се случува сомнително со пратките. Доцнат по 3 месеци....Све е можно зошто не се способни за работа, ниту имат персонал ниту ресурси за работа. А сакат да наплаќат пари за ДДВ/ЦАРИНИ....
Така,некако личи ова..Очигледно целта е заради голем број пратки со ваков статус да се алармира Али, кој пак ќе им даде инструкции на сите селери во иднина само реална вредност да се става на декларациите.
До сега во 13 години колку што порачувам никогаш немало вистинска вредност на декларацијата освен за ептен евтини производи, меѓутоа очигледно дојде крај на тоа.
од први декември секоја нарачка преку приватни пошти иде со декларација од алиекспрес со точен износ на платена вредност со поштарина заедно и број на транаскција, на цел контењер пратки има тотална вредност за ддв и за секоја поединечно, тоа не држи вода дека вредноста не е точна, напротив за да се испрати преку приватна пошта главно барање на шпедитерите тука е да има комплетна документација за секој пратка. Шпедитерот плаќа ддв и царина за сите па потоа од секој клиент си ги бара парите назат. За сите пратки кои ги добив со приватна пошта ддв е точно до 1 денарОчигледно целта е заради голем број пратки со ваков статус да се алармира Али, кој пак ќе им даде инструкции на сите селери во иднина само реална вредност да се става на декларациите.
До сега во 13 години колку што порачувам никогаш немало вистинска вредност на декларацијата освен за ептен евтини производи, меѓутоа очигледно дојде крај на тоа.
Абе си мислат дека како порано ќе врват пратките купен телефон 400$, без царина ќе му помини. Умре то време нема поќе.од први декември секоја нарачка преку приватни пошти иде со декларација од алиекспрес со точен износ на платена вредност со поштарина заедно и број на транаскција, на цел контењер пратки има тотална вредност за ддв и за секоја поединечно, тоа не држи вода дека вредноста не е точна, напротив за да се испрати преку приватна пошта главно барање на шпедитерите тука е да има комплетна документација за секој пратка. Шпедитерот плаќа ддв и царина за сите па потоа од секој клиент си ги бара парите назат. За сите пратки кои ги добив со приватна пошта ддв е точно до 1 денар
ПРАТКИТе стојат по 4 месеци и повеќе заглавени, кај прочита телефони ? сакаме д а платиме и да ги добиеме пратките во разумно време, не знам како може да те прави среќен што државата е дупка без пошта, без пејпал, без можност з а подобра иднина, или само да се напише нешто а?Абе си мислат дека како порано ќе врват пратките купен телефон 400$, без царина ќе му помини. Умре то време нема поќе.
нема врска што пишува на пратката, шпедитерот добива листинг за секоја пратка, цена и број на трансакција, без тие податоци не може да ги царини, ги царини комплет сите, плаќа цело ддв па си ги зема парите назат преку откупот, зависи кој шпедитер е, најчесто ддв е од 19-21% бидеќи премсетуваат мал дел за трошоците и дополнителните трансакции, вчера добив 6 пратки преку елс, сите имаа точно 19% ддв од платената сума на алииде со точна декларација жими таквото. Уште ставаат 1 долар.
Dali te iskontaktiraa od kargo za statusot i dostavuvanje dopolnitelni dokumenti? Mene mi stoi istiov status od 5ti i nikoj me nema kontaktirano..Погледнете го атачментот 160344
Погледнете го атачментот 160345
Погледнете го атачментот 160346
Конечно промена на статус од Декември, на што ли се радувам
Сега ќе треба да им праќам изводи затоа што кинезите стаиле 20 центи или нешто така ама нема врска, битно да стигне пакетот.
Не, никој ме нема исконтактирано. Статусот на праките е сеуште ист.Dali te iskontaktiraa od kargo za statusot i dostavuvanje dopolnitelni dokumenti? Mene mi stoi istiov status od 5ti i nikoj me nema kontaktirano..
Толку некаде. Земи ја и следен пат прави си пресметка пред са нарачаш нешто. Да не биде дека си изненаден од цените.За оваа нарачка од 7 Февруари:
Погледнете го атачментот 160453
добив ваква порака:
Погледнете го атачментот 160454
Мислење некој?
Во ред е пресметкава?
Во ред е пресметкава?
Сега ќе треба да им праќам изводи затоа што кинезите стаиле 20 центи или нешто така ама нема врска, битно да стигне пакетот.
Никакво барање немаше, само имаше статус ненормална наведена цена од Алиmene voopshto ne mi gi presmetuvaa coinsot kako validni, taka shto me koshtaa pratki kako tvoite samo 18 - 4 (kuponi) * 0.18. Vo tvojov sluchaj defitiivno gi presmetale coinsot, a zoshto e 20 denari povisoko, iako irelevaltno, ne bi znael.
ti pratija od poshta baranje za dokumentacija? istovo mi se sluchuva za 5-6 pratki, se plasham deka ili nema da gi zemam pratkive ili kje treba da se vrabotam vo poshta za da se razreshi problemov, a vekje 2+ meseca bea na carina.
Толку некаде треба да ти биде царината зошто coins не ги пресметува како што сум забележал....Само алиХ купоните ги смета, Коинс ги царинат......Добар си колку толку барам ти стинала....Нашите други ги нема за жива глава....На алиекспрес што ти пишува? Пишува ли ти: Abnormal status Declared package value is too low Apr 5, 05:27 (GMT+2) како нашите кој се порачани во тој период од Февруари.За оваа нарачка од 7 Февруари:
Погледнете го атачментот 160453
добив ваква порака:
Погледнете го атачментот 160454
Мислење некој?
Во ред е пресметкава?
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден