Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1 (поранешно VIP)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ваљда во национален сообраќај. Не можеш да го користиш во роаминг, ниту пак во во мал шенген.

Па нели е фиксен интернет ова. Т.е. за дома? Овие што ги прават понудиве се дрогирани кај сите оператори. Или намерно е оставено збунувачки да може да те заебат на крај.

1661599468694.png

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.197
Скопје
Па нели е фиксен интернет ова. Т.е. за дома? Овие што ги прават понудиве се дрогирани кај сите оператори. Или намерно е оставено збунувачки да може да те заебат на крај.

Погледнете го атачментот 116144
да во право си, али знаеш што е поентата ова колку што читам и разбирам, ова е за викендички пакет и сигурно е некој бежичен/4г, и сака да каже дека интернетот е само за во македонија, пример да не ти текне да го земеш во грција на одмор дека насловот им е

A1 Combo Box​

Интернет каде и да сте за 699 ден./месечно​

:) така барем јас го разбирам

18 август 2019
1.219
1.194
Јас сум на А1 Combo, преку мобилен предавател. Ми рекоа дека не смеам да го мигрирам, дали навистина не смеам, не знам. Фиксни телефони се блокираа при преселба, рутерот го имам „шетано“ само стотина метри.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.197
Скопје
Јас сум на А1 Combo, преку мобилен предавател. Ми рекоа дека не смеам да го мигрирам, дали навистина не смеам, не знам. Фиксни телефони се блокираа при преселба, рутерот го имам „шетано“ само стотина метри.
Побарај си уште некое мислење, од друг салон, по телефон, пиши му на чатботот што им е на страната.
Знаеш колку пати имало различни мислења и колку се сите правилно информирани :)

18 септември 2020
930
871
Македонија
На некој од форумот му имале кажано максимум можел да се користи на 2 адреси. Јас го имам само пренесено на 2-3 пати во другата куќа, ама еднаш имаше многу слаба брзина, изгледа од местоположбата каде што беше поставен.

18 август 2019
1.219
1.194
Побарај си уште некое мислење, од друг салон, по телефон, пиши му на чатботот што им е на страната.
Знаеш колку пати имало различни мислења и колку се сите правилно информирани :)

На некој од форумот му имале кажано максимум можел да се користи на 2 адреси. Јас го имам само пренесено на 2-3 пати во другата куќа, ама еднаш имаше многу слаба брзина, изгледа од местоположбата каде што беше поставен.
Немам потреба да го селам. Го шетав во околината да видам каков прием има. На мало растојание има многу подобар прием, ама џабе.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.703
3.349
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
5гб роаминг интернет, баш ќе одам Хрватска на 12ти, фала им! :D

Е сега дали да ризикувам и да исклучам забрана за интернет во роаминг, или да си ја надополнам хрватската картичка за 10евра, совети? :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.054
7.725

Е сега дали да ризикувам и да исклучам забрана за интернет во роаминг, или да си ја надополнам хрватската картичка за 10евра, совети? :)
Bonbon tjedni flat 70 hrk

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.193
1.197
Скопје
Никогаш не си на чисто со операториве, утре може да ти каже “си требал да бидеш на таа мрежа”, па “не ти се погодиле ѕвездите” “у хороскоп подзнкакот те је*ел” итн…
али најубаво во салон да си прашаш и така имаш време до 12ти, информирај се убаво, зашто да не ги искористиш.
А1 ако на апликацијата има да покажува екстра трошок па нешто приметиш одма гаси

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.703
3.349
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS

Најдобри! тие и ги имав 10ГБ дури и ми останаа, го користев само додека бев надвор од станот.

Никогаш не си на чисто со операториве, утре може да ти каже “си требал да бидеш на таа мрежа”, па “не ти се погодиле ѕвездите” “у хороскоп подзнкакот те је*ел” итн…
али најубаво во салон да си прашаш и така имаш време до 12ти, информирај се убаво, зашто да не ги искористиш.
А1 ако на апликацијата има да покажува екстра трошок па нешто приметиш одма гаси

Ќе си го послушам @kirev што си е сигурно сигурно. Фала им секако за 5гб :)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.493
2.945

Бев низ ЕУ (+Швајцарија) со активиран пакет за инернет роаминг, генерално ок е.
Се разбира, мора да си на тие оператори кои ти ги кажуваат во табелата, за да имаш интернет, ако ти се смени мрежата сама, едноставно нема да имаш интернет.
Стави си во мобилнио мануално да ги бираш операторите, и немаш гајле.
Пред 2-3 дена стигна сметката, нема дополнителни трошоци, само тие 500 денари колку што беше активираниот пакет пред да патувам.
За време на патувањето, еднаш или два пати стигна СМС со содржина нешто во смисла: забележавме дека сте потрошиле податоци во интернет роаминг, па за да ве заштитиме, привремено ќе ви исклучиме интернет.
Доколку имате уклучен интернет пакет за роаминг, игнорирајте ја поракава.
И то.

Испратено од телефоно.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.784
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Секако исток и запад се релативни поими тоа што за нас е на исток за друг е на запад и обратно, односно, прост пример, можеш да кажеш дека Албанија е на запад од нас, или па дека е доволно на исток (ова по претпоставка дека земјата е округла а не рамна, ама тоа е друга тема). Јас многу повеќе ги поштувам север и југ, фиксни точки се и се знае точно каде се. Проклети да се истокто и западот!!!

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.493
2.945
Отворам денес апликацијата МојА1 и се појави некој банер за некоја награда, кликам да видам што е, вика 5 гига интернет роаминг, активирајте...
Ок, за мене е касно, ко ми требаше си платив, ама ете инфо, за ако му треба некому, гратис даваат, валидни 30 дена. (Не сум сигурен дали е од роаминго за во ЕУ или неЕу)
Тоа е за постпејд, а на припејд преку апликацијата МојА1 нудат 5гига, ама националнен интернет, валид 30 дена.

Испратено од телефоно.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Отворам денес апликацијата МојА1 и се појави некој банер за некоја награда, кликам да видам што е, вика 5 гига интернет роаминг, активирајте...
Ок, за мене е касно, ко ми требаше си платив, ама ете инфо, за ако му треба некому, гратис даваат, валидни 30 дена. (Не сум сигурен дали е од роаминго за во ЕУ или неЕу)
Тоа е за постпејд, а на припејд преку апликацијата МојА1 нудат 5гига, ама националнен интернет, валид 30 дена.

Испратено од телефоно.
5te gb vo roaming=30denovi se za 27 zemji mejgu koi i del od eu

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно