Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1 (поранешно VIP)

Ts011

user
31 март 2020
1.427
1.079
Може да промениш тарифен модел, ама буљаши се, од A1 Neo M+ не можам да се префрлам во A1 Nova M иако е поскапа за 100 денари, туку само во A1 Nova L каде треба да доплаќам по 250 денари
За инат ни денар повеќе не им доплаќам......4G добро вози, така да.....
A1 se ispozanesija pokraj Telekom podelen im e pazarot a sega krevaat ceni za da mtel,telekabel,green na leto da kacat na nivnite dosegasni ceni 550-700mkd.!
Nisto drugo a za 5g 1100mkd pretplata ke pocekaat malce*
Fala ne mi treba...

18 септември 2020
932
873
Македонија
Која е до толку реалната добивка од 5G?
-Поголем капацитет на мрежата, повеќе корисници поврзани на една базна станица, сигналот е стабилен - замислен како паралелен автопат, континуирана брзина од најмалку 100Mbps и најголема од 1Gbps и над и многу придобивки во индустријата...
За обичен корисник:
-Нема VoLTЕ уште како што треба, но битно кога ќе ми ѕвонат од 5G ќе се префрла сигналот на H+ и паралелно така ќе си сурфаме и зборуваме - со модернизираните антени, цениве во А1 поскапеа во постпејд - нема пуштено 5G, a одма такви тарифи и на крајот ако имаш неограничен преку 5G домашен интернет(се надевам дека за година до три ќе го има и ова) ќе имаш придобивки - од 4К на телевизор, поврзани повеќе компјутери на еден рутер преку гигабит свитч и др.
Оптиката пак ќе биде ненадменлива, оти нуди стабилност и брзина преку кабел, а целта на 5G е брзината што се остварува и стабилноста на оптички кабел да биде пренесено преку оваа генерација на мрежа и операторите кои не можат да инвестираат во планински зони и во далечни делови од државата, со една базна станица покриваат една областа, со друга друг и така натаму со т.н. микровајв линкови кои се скапи, а и оптички кабел кој треба да се донесе до самите станици.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.301
1.326
Ах бе А1, пак сте по тиња од Телеком. Овие знам понудија сите кои ќе активираат сега во некој период да им е бесплатно (што значи сепак и Телеком ќе наплаќа на почеток можеби во помалит тарифи). А кај овие пак на повисока претплата ќе мораш да одиш... А башка што М им е поскапена, а и немаат 5G во таа. :poop:

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.299
5.272
Скопје
hackitfree.github.io
Ах бе А1, пак сте по тиња од Телеком. Овие знам понудија сите кои ќе активираат сега во некој период да им е бесплатно (што значи сепак и Телеком ќе наплаќа на почеток можеби во помалит тарифи). А кај овие пак на повисока претплата ќе мораш да одиш... А башка што М им е поскапена, а и немаат 5G во таа. :poop:
Стварно не ми е јасно шо прават со ваков лош провајдер сеуште... Едино ако локацијата им е таква па нема избор :(
Мислењето е автоматски споено:

придобивка само за гејмерите на мобилни. Ќе играат игрици околу бадерите со репетитори пошто ќе им биде многу мал пингот.
И патики закачени на жица - да се знае каде е „сорсот„ :ROFLMAO: Ќе ги похапси полиција бе..

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Стварно не ми е јасно шо прават со ваков лош провајдер сеуште... Едино ако локацијата им е таква па нема избор :(
Мислењето е автоматски споено:

И патики закачени на жица - да се знае каде е „сорсот„ :ROFLMAO: Ќе ги похапси полиција бе..
Телеком цвеќе за мирисање, мрежата им е катастрофа. Двата оператори се за никаде.

И Телеком бара да се префрлиш во најскапиот пакет за 5Г, така да одврзани раце имаат што сакаат да прават.

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Некој да сподели искуство/коментар за Ubee рутерот од А1?
Го имам Теchnicolor-oт дома, ок е, ама денес гледам на монтажа дојдоа со Ubee, па ме интересира како е во споредба со Technicolor.

Последна промена:

Zlatko1982

read-only
23 октомври 2017
46
13
Значи што подалеку од А1, до пред 15 дена имав интернет пакет на име на татко ми со смешна брзина од 10/1, го раскинав договорот и направив нов договор (глуп сум) на брзина 16/1 кај мене најголема брзина што можам да добијам а добивам брзина 8/1. Се јавувам да пријавам и првиот пат ми викаат дека има направено грешка и се чудеа зошто ми е пуштена таа брзина 8/1 кога треба и подржува 16/1, денес пак се јавувам и ми викаат дека најмногу мојата линија подржува 8/1 а пред 15 дена имав побрз пакет

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Ги разгледував општите услови за користење и гледам дека месечниот лимит на реализиран интернет сообраќај е моментално 1TB.

Услови применливи за услугата – пренос на податоци (интернет на фиксна локација), доколку е исполнет следниот услов: i. Вкупно реализиран интернет сообраќај (вкупно download/upload т.е. вкупно преземен/предаден сообраќај) во тек на ист пресметковен период е повеќе од 1 TB.
Ова важи за сите корисници (и стари и нови)?

Мислев дека е 300 или 500GB, а баш вчера ја симнав Forza Horizon 5 од 100GB па мислев да не сум надминал. Затоа изгледа последен пат кога дојдоа за интервенција тој реагираше као ти ич не симињаш, син ми растур прави :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Ги разгледував општите услови за користење и гледам дека месечниот лимит на реализиран интернет сообраќај е моментално 1TB.

Ова важи за сите корисници (и стари и нови)?

Мислев дека е 300 или 500GB, а баш вчера ја симнав Forza Horizon 5 од 100GB па мислев да не сум надминал. Затоа изгледа последен пат кога дојдоа за интервенција тој реагираше као ти ич не симињаш, син ми растур прави :)
Проблемот е што треба да видиш во договорот. Генерално кога даваат подароци тоа го пишува и го рекламираат. А те чекаат на продолжување на договор за да ти го дадат ова. Обично е така. Или јави се на бројот и пробај да дознаеш, конкретно за тебе. Или во апликацијата?

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Проблемот е што треба да видиш во договорот. Генерално кога даваат подароци тоа го пишува и го рекламираат. А те чекаат на продолжување на договор за да ти го дадат ова. Обично е така. Или јави се на бројот и пробај да дознаеш, конкретно за тебе. Или во апликацијата?
Нема во апликацијата тоа, сум барал. Ќе се јавам да прашам, мислев да не некој веќе се информирал.

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13
Зошто брзината на 4G у 3 саат сабајле ми е 13 со 20? Пред месец дена ми беше над 100, и до 200 имам стигнато. Веќе некое време се дешава ова, не е само денес.

snowkit

hello world
21 август 2015
174
158
Зошто брзината на 4G у 3 саат сабајле ми е 13 со 20? Пред месец дена ми беше над 100, и до 200 имам стигнато. Веќе некое време се дешава ова, не е само денес.
И јас истото го имам забележано во Битола од кај 2 до 6 сабајле брзината е намалена

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.613
1.775
Пошто навечер е бесплатен интернетот па доста луѓе си симнуваат ствари и ја оптоваруваат мрежата, меѓу нив и јас.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не сум обрнал толку внимание, ама имам приметено дека брзината е помала последниве месец и пол, два.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.301
1.326
Абе ела нешто асално да направат. Зошто сите да страдаат (ако е поради тоа) кога можеш да речеш, да неограничен ти е тој период ама 5 Mbps ќе ти е. Зошто другите да трпат ако си трошам регуларно од пакетот колку што имам?

dimi3ja

read-only
12 април 2019
42
13
Да во право сте, еве 12ипол сега е добра брзината, накај 2 изгледа ја намалуваат.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Некој да сподели искуство/коментар за Ubee рутерот од А1?
Го имам Теchnicolor-oт дома, ок е, ама денес гледам на монтажа дојдоа со Ubee, па ме интересира како е во споредба со Technicolor.
Дали откри која е разликата? Мене највеќе ме интересира дали има подобра покриеност на WiFi--то и постабилен сигнал.

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Дали откри која е разликата? Мене највеќе ме интересира дали има подобра покриеност на WiFi--то и постабилен сигнал.
Не друже, не можеа да инсталираат во зградата преку коаксиалните, а за оптика не им помина кабелот низ каналите што ги поставиле при изградба (бидејќи скапо им било да си пуштат кабел од старт, па наместиле празни канали). На крај сменивме оператор, Телеком, што нормално веќе имаа пуштено кабел и само го штекнаа рутерот.

389mk

hello world
16 јануари 2020
281
306
Не, постпејд, без договор и без субвенција за телефон.

На пример

А1 Нео М е 799 денари, со договор на 24 месеци и 4000 денари субвенција за телефон.

А1 Нео М СИМ е 649 денари, без договор и без субвенција за телефон, го раскинува кога сакаш, а ги добиваш истите услуги во двете тарифи.
Ова повеќе не важи. Со новите НОВА тарифи, разликата помеѓу опцијата со 24 месеци договор и без договор е само 100 денари, а буџетот е поголем. На пример во Нова М бонусот е 9000 денари, а разликата во 24 месеци е само 2400 денари.

Е сега некој треба да пресмета дали почетната цена на уредите се исплаќа наспрема цената на истите уреди во слободна продажба.

Во зависност од тоа ќе значи дали А1 максимално ги измамиле клиентите кои зеле од претходните НЕО тарифи на 24 месеци договор или и повторно се исти цени само ја намалиле разликата во тарифите без договор и сега И тие тарифи не се исплаќаат.

ИЛИ зголемувањето на цената од 650 на 1100 денари целосно го покрива новиот бонус и го надминува, придобивките се незначајни, а новите тарифи се чиста КРАЖБА.

Последна промена:
18 август 2019
1.223
1.195
A1 = арамии, крадци, манипулатори.
Ме вознаа со мобилен телефон, ја сменија СИМ картичката, тој не ја прифаќа. Си купив нов телефон.
Ме вознаа со фиксен телефон, ја сменија картичката, тој не ја прифаќа. После месеци повуци-потегни ми дадоа мобилен со фиксен број, ама слаб прием, исто како да го немам.
Сега од петни жили се трудат да потпишам нов 24-месечен договор за интернет. Ми ја смалија брзината, одвај да успевам повремено да отворам по нешто. Наводно опремата била застарена, требало нова... Мижи да те лажам.

Има ли друг оператор кој дава интернет услуга преку мобилните предаватели? Преку рутер на компјутер, не на телефон.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.613
1.775
A1 = арамии, крадци, манипулатори.
Ме вознаа со мобилен телефон, ја сменија СИМ картичката, тој не ја прифаќа. Си купив нов телефон.
Ме вознаа со фиксен телефон, ја сменија картичката, тој не ја прифаќа. После месеци повуци-потегни ми дадоа мобилен со фиксен број, ама слаб прием, исто како да го немам.
Сега од петни жили се трудат да потпишам нов 24-месечен договор за интернет. Ми ја смалија брзината, одвај да успевам повремено да отворам по нешто. Наводно опремата била застарена, требало нова... Мижи да те лажам.

Има ли друг оператор кој дава интернет услуга преку мобилните предаватели? Преку рутер на компјутер, не на телефон.
Neotel, но не знам каков е квалитетот, во Скопје и поголемите градови сум слушнал дека е добар, но во помало место/село не знам пошто користат свои предаватели, колку е добар сигналот.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно