Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

10+ години по ред како наставниците и родителите мака мачат со е-дневникот

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.608
1.563
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@HoLfElDeR тука е ‎E-Dnevnik

и прв впечаток можам да кажам дека мноооогу подобро изгледа и функционира од веб апликацијата...

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
И пак истата болка (ништо ново), едневник деновиве работи со големи тешкотии.
МОН до кога!?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.437
11.481
Скопје
До септември. Пошо доаѓа нов, грд е-дневник, кој демек ќе работи боље.

есфгег.png

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
Со оваа влада мора да има напредок, а за грдоста ќе се навикнеме.
btw Скриншотот е од некое пробно училиште или ?

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
Со оваа влада мора да има напредок, а за грдоста ќе се навикнеме.
btw Скриншотот е од некое пробно училиште или ?
На наставниците им е дадена можност до 1 септември да ја тестираат новата верзија на едневник, пред официјално да биде пуштен во употреба

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.802
youtu.be
Вероватно пристап до новата верзија имат некои училишта, јас немам ниту гледам каде би можел да се логирам на новата верзија.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.927
Изгледа го ажурирале изгледот на едневник:
https://roditelistarateli.ednevnik.edu.mk/Account/Login
ednevnik -nov.jpg
Но, бараат да креираме нова лозинка (повторно), а имаат сложени побарувања за истата, па пробувајќи лозинки, сум го надминал дневниот лимит за логирање (ете, имало лимит).
Нареден обид ќе ми биди на располагање после 24 саати.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
18 август 2019
1.210
1.176
Аман веќе од овие експериментатори...
Компјутер за секое дете, електронска здравствена легитимација, е-дневник...
Сѐ е средено, уште е-свидетелствата останаа.

15 септември 2012
1.157
1.299
Аман веќе од овие експериментатори...
Компјутер за секое дете, електронска здравствена легитимација, е-дневник...
Сѐ е средено, уште е-свидетелствата останаа.
електронска здравствена легитимација... добар виц... хартиената здравствена книшка веќе не важи... уште подобар виц...
А кога ќе отидеш во државното здравство - во лабораторија ти бараат здравствена кништа (хартиена) за да ја залепат налепницата со бројот на примерокот, на ренген исто, на шалтер не оставај резултати без книшка...

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Минатата година некако профилот ми проработа. Не знам зошто, не знам кој го "поправи", можеби сам оздравел. Оваа година = gone. Профилот капут, одам на "заборавена лозинка"... и тишина. Ни мејл, ни СМС, ни грешка. Само бланко. Апликациите на Android и iOS исто - отвораш, гледаш во ѕид.

Знаете колку би траел мојот бизнис ако клиент не може да се логира, а reset password испраќа мејл во паралелна димензија? Ден-два. После тоа - гладување.

Овде 13+ години, државни пари, секоја година иста приказна. Системот е толку "зрел" што кога ќе скрши нешто, нема ни начин самиот да се поправи - да не зборуваме нешто посложено.. :mad:

Два три дена пред крај на прво полугодие и два три дена пред крај на учебна година е проблемот, низ останатите месеци си работи супер.
Гужва пред гол. :ROFLMAO:

аииииииии вуат д.... :oops:
замисли сега може да се логирам, еј работи !! еурека

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.927
Минатата година некако профилот ми проработа. Не знам зошто, не знам кој го "поправи", можеби сам оздравел. Оваа година = gone. Профилот капут, одам на "заборавена лозинка"... и тишина. Ни мејл, ни СМС, ни грешка. Само бланко. Апликациите на Android и iOS исто - отвораш, гледаш во ѕид.

Знаете колку би траел мојот бизнис ако клиент не може да се логира, а reset password испраќа мејл во паралелна димензија? Ден-два. После тоа - гладување.

Овде 13+ години, државни пари, секоја година иста приказна. Системот е толку "зрел" што кога ќе скрши нешто, нема ни начин самиот да се поправи - да не зборуваме нешто посложено.. :mad:
Кај мене функционира.
Сега се логирав кај детево, да проверам тоа оценките (уште не се внесени, ама кај и да е, наредните денови и тие ќе бидат).
Иначе редовно менувам лозинки - не дека сакам, туку дека не ти остава друга солуција: едноставно мора да смениш со нова на одредено време (не ми текнува дали на 2 или 3 месеци беше?).
Ама па, одма стигнува линк за промена на лозинката на мејлот со кој е регистриран акаунтот (барем последниве најмалку 2 пати, од нова година наваки), и функционира.
А лани, и јас имав проблеми, сум пишал малце погоре во темава:
Изгледа го ажурирале изгледот на едневник:
https://roditelistarateli.ednevnik.edu.mk/Account/Login
Погледнете го атачментот 153246
Но, бараат да креираме нова лозинка (повторно), а имаат сложени побарувања за истата, па пробувајќи лозинки, сум го надминал дневниот лимит за логирање (ете, имало лимит).
Нареден обид ќе ми биди на располагање после 24 саати.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.927
Не мора, може истата повторно да ја искористиш.
Стварно?
Па дека пишва да сменам, и менвав јас досега (додуша, решив да го минимизирам стресот од менувањето, па само на крајот од лозинката додавав уште по еден знак, па сега е подолга за тие неколку знаци) :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно