Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

IT.mk | Форум

fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
На тој начин ќе можеш да инсталираш се` што сакаш.
Со оваа верзија можеш да заобиколиш на некој начин, но незнам што во моментов ставаат, па ќе треба да гуглаш.

Во секој случај, можеби тоа ќе го корегираш, но со се` друго ќе имаш проблем.
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
Избриши целосно, и инсталирај нова верзија на ubuntu (доколку не знаеш ти, прашај некој, но инсталацијата е како да инсталираш игра, односно само прати го видеово: http://www.youtube.com/watch?v=hcO6-1YF_hE.)

420 карактери е максимален број за коментар.. Заради тоа морав да го поделам коментаров во неколку делови.

Поздрав,
Влатко
R
rembrandt
fintata e sto toa e profesorski lap top (na brat mi) i nesakam da instaliram ponova verzija posto ke se izbrisat site programi sto im se staveni sa obuka i za rabota so decata, neznam dali vo novata verzija ke mozam da gi stavam i od kade da gi najdam....ima li nekoe resenie samo da go popravam ovoj problem, da mozam da gledam i videa na net? te molam ako ima pomagni.....
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
Кажи ми точна верзија на едубунтуто што го имаш во моментов.
R
rembrandt
ne mi e tuka momentalno lap topot ama mislam deka e 7.04
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
http://www.tuxarena.com/static/tut_ubuntu_flash.php

Пробај на некој од овие начини.

Првиот начин би требало да успее, поради тоа што не ти бара адми (sudo) привилегии.

Во кратки црти, треба да го копираш libflashplayer (оригиналниот flash player фајл што ќе го спуштиш од интернет)фајлот во ~/.mozilla/plugins/ , односно едноставно рачно да го поставиш таму.
вака успеав.
R
rembrandt
fala ti brat, ke probam pa ke ti kazam dali mi uspealo....kazi mi dali treba da se otvara terminal, posto neznam kako se pravi toa....
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
Со првиот начин не, Рачно најди кај ти се сместени мозила плагините, и копирај го фајлот таму. На следното уклучување мозила сама ќе си го инсталира.
R
rembrandt
utre ili zadutre najkasno ke go zemam lap topot i ke probam, stvarno e za nigde ovaa verzija na edubuntu...tesko i deka ke gi najdam kaj se mozila plaginite...kaj windows se vo program files ama kaj edubuntu kojznae kade se....ke se obidam kako i da e i ako mi uspee te castam
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
Знам како е.. Но.. се надевам ќе успееш.

За частење нема потреба, а и тешко дека ќе ме најдеш, освен ако и ти не си во USA :)
R
rembrandt
ako zaglavam pak ke te prasam, znam deka sum dosaden ama toa e :) moze dogodina i jas ke odam nataka (kanada) pa ke pieme po edno pivo :)
R
rembrandt
probav brat, nemoze nisto da se kopira vo papkata za pluginite...kazuva deka nemam dozvola da kopiram vo taa papka....sto da pravam.......
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
хммз.. изгледа ќе мора преку терминал.

Дали имаш барем основно познавање од терминал?

Копирај го преку терминал со sudo и пасворд би требало да ти е admin

Незнам како да ти објаснам ако незнаеш, но искористи youtube (http://www.youtube.com/watch?v=P7BcDF_56Kk) колку за да ја видиш процедурата.
R
rembrandt
sega ke pobam i od terminal....inaku sega sum na lap topot i nemozamda go vidam videoto :) se nadevam naskoro ke se otvora
R
rembrandt
probav, nesto se instalirase, se pojavi podolga lista vo terminalot ama na kraj pisuvase nesto kako nemozelo se da se simnat..i paka ne pusta videa mozilata :((((
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
Не би требало да имаш проблем на овој начин..

Ќе мораш да ми копираш целосен излез од пораката во терминалот. Ми треба тоа “нешто како неможело да се симнат“..
R
rembrandt
E: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
R
rembrandt
ova na kraj go pisuva, inaku dadov komanda za update, posto za instal mi dava deka takov fajl ne postoi, a simnat mi e flashplugintot....
fuUuUzZzZy
fuUuUzZzZy
Пробај апдејт со sudo apt-get update, па после apt-get upgrade
R
rembrandt
пробав, со sudo apt-get update добро беше, но со apt-get upgrade ми се појави ова:
E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?

ит маркет

На врв Дно