ImWiked
hello world
- 14 ноември 2014
- 400
- 317
Ништо страшно, не се користат двете убаво, поради X причина. Не се замарај. Пушти 3DMark Firestrike Extreme, таму ќе видиш точно.
Овај дечково@ImWiked , околу 3000 скор треба да има gtx 980 SLI баш со тие сетинзи што си ги употребил ...така да таман си
Ќе оверклокав за малце, готов бевОвај дечковое во право, јас не заприметив сетинзите дека се изменети. Поточно - резолуцијата. Немам баш претстава колку треба да постигне на тие сетинзи, веројатно е се во ред.
![]()
Спореди го твојот што е на 1600х900 со оној од 780 ti-ките на xenon од првата страна и се ќе ти биде јасно. Двата резултати ти се слаби. Што напајање имаш?Тестовите ти се на 1600х900, тој мојот е на 1080p, но сепак шубе ми е пак.Ќе пробам да најдам некој сличен тест со вакви компоненти па да споредам.
Се обидувам да ми стане јасно што е проблемот моментално, напајањето е EVGA 1300 G2.Спореди го твојот што е на 1600х900 со оној од 780 ti-ките на xenon од првата страна и се ќе ти биде јасно. Двата резултати ти се слаби. Што напајање имаш?
Значи пресет Extreme и се друго е автоматски сетирано. Лошо е што е windowed но сепак вака најлесно ќе имаме унифицирани резултати.
Најдобро да отвориш посебна тема и да постираш резултати од повеќе бенчмарци па да видиме дали и што не е во ред.Се обидувам да ми стане јасно што е проблемот моментално, напајањето е EVGA 1300 G2.
Јас од интернет видов скор, така да, не знам тоа теоретски има логика што го збориш...ама практично...а и практично...980 не бега којзнае колку од 970...Праиме муабет за исти сетинзи? Пошо он има качено резолуција, не го користи дефолт пресетот само...@prichina Со 970 имам 2000, така да тој би требало околу 3.5 минимум да има.
Назад си неколку коментари. Не чепкај во историјатаЈас од интернет видов скор, така да, не знам тоа теоретски има логика што го збориш...ама практично...а и практично...980 не бега којзнае колку од 970...Праиме муабет за исти сетинзи? Пошо он има качено резолуција, не го користи дефолт пресетот само...
До сите гледам одма постирате споредба, на 1080p му се тестовите на inWicked, не кревајте многу галама за џабе, нека си остане комуникацијата на ниво сеа безврска да лутаме затоа што некој не видел убаво
Слатки се привремено дури е хајпот и еуфоријата , ама парите се по слатки. Полека прашина почна да фаќа од тоа што немам време основна обврска да завршам, а камоли да го осетам потенцијалот во тоа што сум инвестирал ака(Гејминг).Да бе да, него картиве стварно се слатки, меѓутоа многу скапи за мене. Ако работев + фриленс, да имав всушност време за тоа, ќе можев да си ги приуштам и теоретски ќе си ги приуштев, поради тоа што ќе можам да ги вратам парите за многу кратко време со неколку проекти. (Господе, помислувам дека работата како чистач во денешно време е најисплатливо, сепак, поради тоа што ќе имаш време за фриленс, а самата работа е како кардио вежбање, како учење/усовршување боречка вештина)
Затоа што друга резолуција е во првиот тест, т.е. поголема разолуција....1680x1037 vs 1600x900Незнам што и како може некој да ми каже зошто добив толку различни резултати од претходното?
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 2m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5681-10
220,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD RED Plus NAS 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD120EFGX
34.320,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00344A
1.100,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден