Јас би одел со половен М2 Аир, мислам и за слични пари можиш да најдиш и М3 АирНов Нео или половен M2 Air? 256-ки двата
Си купил мбп за да отвораш табови во браусер. Да ти дадам неколку мои псд или аи фајлови, нема да можеш да ги отвориш воопшто. Мбп со 8гб рам беше најголемата превара на јабуките. Аир-ов им е супер. Понуда кон луѓе што сакаат фенси грзината јабука за малку пари а секако нема да користат 95% од можностите на напреден систем за работа. Јутјуб, нетфликс, браусери, офис... и ниту едно од тие во исто време. Ем не многу табови...Јас како некој кој си купи macbook pro 13ка, ги имав истите размислувања, како 8гига?, дали ќе може да работи.. До ден денес се уште го користам како примарен компјутер, кој ми е повеќе од доволен за моите работи. Тешко дека би се вратил на windows. За батерија да не зборам, ете од тогаш до денес, значи буквално одам на работа, приклучувам на монитор и батеријата држи цел ден, веќе дома кога ќе си дојдам го вклучувам на полнење.
Не сум heavey user така да она што ми е вклучено и она што го работам е се преку прелистувач.
Активни апликации:
Slack, Dia, Whatsapp, Viber, Chatgpt, Mailbird, Sublime, Enpass, Spotify
Од време на време:
FastestVPN, Affinity, Anydesk, Transmission (кога сум дома активен).
Тоа е се што имам.
Кај мене лаптопов Lenovo 12та генерација i7, подесувани оптимизации за батерија, ама и покрај тоа релативно брзо се празни батеријава (1-2 часа). На mac-oв потполно иста конфигурација (М4/16GB/256GB) со исто сценарио покривам цела смена без полнач. Ретко го користам и генерално преферирам да работам на setup-ов кој го имам дома, ама ако не работам од дома искуството со претходниов laptop е неспоредливо.Ајде уште едно лично искуство.
Од пред 6 месеци MacBook Air M4, 16gb RAM, 15inch.
Од работа користам Dell Latitude 7000 серија, Ultra 7, 32GB RAM.
Меков отвара 2пати повеќе алатки истовремено, додека делот пука под притисок, кочи, лагува, ќешира, преполнува рам и врти подолго по таск кога е полн оптоварен.
За работа зборам многу табови, вс код, докери, ремоте сесии плус еден куп стандардни офис алатки отворени.
Се менаџира со Делот, гасиш, средуваш, држиш рам хигена, со мекот тоа го нема.
( се разбира, со мекот можам и да работам 8 часа, без полнач, многу е полесен, многу е поубав )
Топла препорака до сите.
Имам само една мана, замерка, тоа што морам да инвестирам во Thunderbolt 4 dock, за да можам со еден кабел да поврзам се, сега морам два да штекнам за двата монитори, монитор по тајп ц порта.
што работиш? Добри се мековите се дур не уклучиш процеси што се постојано процесорски интензивни. Ако пробаш да рендерираш, имаат батерија што држи долго, ама ја снемува драстично побрзо.Кај мене лаптопов Lenovo 12та генерација i7, подесувани оптимизации за батерија, ама и покрај тоа релативно брзо се празни батеријава (1-2 часа). На mac-oв потполно иста конфигурација (М4/16GB/256GB) со исто сценарио покривам цела смена без полнач. Ретко го користам и генерално преферирам да работам на setup-ов кој го имам дома, ама ако не работам од дома искуството со претходниов laptop е неспоредливо.
P.S. Немам купено dock (генерално и не ми треба) но доколку имаш препорака за додатоци сподели.
Генерално се што работам е на remote сесии, она што го користам локално е поголем број на browser tab-ви, а нешто што најмногу ја троши батеријата се zoom повициве.што работиш? Добри се мековите се дур не уклучиш процеси што се постојано процесорски интензивни. Ако пробаш да рендерираш, имаат батерија што држи долго, ама ја снемува драстично побрзо.
View: https://www.youtube.com/watch?v=9U_vaCsd6VE
1% на минута рендеринг.
тоа се 100 минути работа.
Оптимизацијата на процесорот е фантастична, но штом почнеш да го користиш, се покажува дека нема магија.
новиов мек е измислен за тебеГенерално се што работам е на remote сесии, она што го користам локално е поголем број на browser tab-ви, а нешто што најмногу ја троши батеријата се zoom повициве.
Добро, ја троши брзо батеријата на нешто што скоро никој нема да го прави на батерија.што работиш? Добри се мековите се дур не уклучиш процеси што се постојано процесорски интензивни. Ако пробаш да рендерираш, имаат батерија што држи долго, ама ја снемува драстично побрзо.
View: https://www.youtube.com/watch?v=9U_vaCsd6VE
1% на минута рендеринг.
тоа се 100 минути работа.
Оптимизацијата на процесорот е фантастична, но штом почнеш да го користиш, се покажува дека нема магија.
Па тоа ми е работатаСи купил мбп за да отвораш табови во браусер. Да ти дадам неколку мои псд или аи фајлови, нема да можеш да ги отвориш воопшто. Мбп со 8гб рам беше најголемата превара на јабуките. Аир-ов им е супер. Понуда кон луѓе што сакаат фенси грзината јабука за малку пари а секако нема да користат 95% од можностите на напреден систем за работа. Јутјуб, нетфликс, браусери, офис... и ниту едно од тие во исто време. Ем не многу табови...
Пред да ме нападнеш, имав мбп м2 со 8гб рам. Супер работеше, се дур не му фрлам некој голем фајл.
Не сум пробал, ама еве на мојов ако чувам батерија, работи 5 саати.Добро, ја троши брзо батеријата на нешто што скоро никој нема да го прави на батерија.
Него што ќе се деси ако истото сценарио го употребиме на Windows лаптоп?
ако ти заврши ова работа - пиши ми порака ќе се договориме.....
тоа што морам да инвестирам во Thunderbolt 4 dock, за да можам со еден кабел да поврзам се, сега морам два да штекнам за двата монитори, монитор по тајп ц порта.
Јас земав macbook pro 2018 so i9, 32gb ram,512gb, 15 incen. Ali posto koristam ableton za audio produkcija baterija se trosi za saat vreme dali e ova normalno pisuva deka ima 190 ciklusi samo ako ne e vo red pisete da go vratam...
добро е и 1 час штом тера за 8+ години стара батерија + тој гладен процесорЈас земав macbook pro 2018 so i9, 32gb ram,512gb, 15 incen. Ali posto koristam ableton za audio produkcija baterija se trosi za saat vreme dali e ova normalno pisuva deka ima 190 ciklusi samo ako ne e vo red pisete da go vratam...
Искрено нема смисла Apple лаптоп со Intel процесор. Дар од бога е ова М процесорот.Ne brat povekjeto bea 8gb/256gb, ke go vratam ovoj i ke zemam nov m5 toa mi e u plan
256 или 512? И каква боја?Ќе имаме Macbook M4 Air со 16Gb. Со не повеќе од 10 циклуси. Со сеуште активна гаранција.
Комплетно пакување, Убедливо најпродаван модел ни се од Macbook.
Цена 800 еу.
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
SSD M.2 128GB FORESEE XP2000 NVMe , 2.400/760MB/, FSB0C128G-B7C7200 BULK
1.990,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден