Малце офф-топик ќе отидам ама ова за КБ и јас го приметив.Така викаа за користење на Гугл пред многу години. И читај ги само линковите, тие не се генерирани.
Мислењето е автоматски споено:
Ако не можеш или не сакаш да користиш фингерпринт, може со фејс анлок или па со најобичен пин. Проверено. Инаку гледам на КБ дебитната картичка ни СМС не праќа за онлајн плаќање.
Од ноември имам сметка и картичка таму и имам забележано досега на околу дваесетина онлајн плаќања никогаш не ми имаат побарано 3D secure (код по SMS) и тоа на суми преку 5-6000 денари на странски веб-страни.
За споредба СТБ и Халк на 99% од онлајн плаќања како на македонски така и странски веб-страни, притоа и на значително помали суми ми праќале кодови по SMS.
Офф-топик 2: нотификација за извршена трансакција а не 3D Secure код за авторизација на плаќање. И имам приметено ако во моментот кога плаќаш со картичка од КБ не ти е вклучен нет на телефонот, нема ни да ти стигне известувањето кога ќе вклучиш нет (барем на iOS е така)Стига нотификација од апликацијата на КБ, нема потреба од смс.
Последна промена: