Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Како и да е, дефинитивно многу килава имплементација направија сите банки, срамота за парите со кои располагаат како компании да прават вакви задоцнети и половични имплементации на толку познат и верувам едноставен систем (под едноставен мислам, систем позади кој стои сериозна компанија со сигурно спремна документација за интеграција и соодветен стручен support team)
Не е точно, НЛБ и Комерцијална немаа воопшто „килава имплементација“.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Немам NLB pay, пробувам верификација преку код, добивам код и кога ке притиснам да го внесам не ми дозволува и добивам порака дека не може да се додаде картичката. Некое решение?

Со регион MK, Visa не поминува никако, може нешто е блокирано од многу неуспешни обиди, сепак Mastercard in the meantime брка работа.

Дечки, дали некој доби информација зошто нема можност да се овозможат нотификации и прикажување трансакции на VISA, а истото работи на Master Card?

Не е точно, НЛБ и Комерцијална немаа воопшто „килава имплементација“.
Пишете им и на Виза.

3 пати пробано со кб мастеркард во продавница, плаќањето е одбиено. Со виса на нлб немав проблем. Ќе пробам покасно на др место

Јас не успевам да ја додадам картичката. Чекам одговор на мејл. :(

Не им помина баш smooth - ете еден не може да плаќа, јас не можам да додадам...

@kosmos78 Многу интересно што се нафати да паметуваш за точноста на мојот коментар кога ти во многу наврати наназад на форумот имаш пишувано на луѓе „идете скролнете назад, не туку прашувајте цело време една иста работа“. Еве, да не се мачиш ти ти посочувам погоре повеќе коментри (а има уште многу) каде не беа задоволни корисници од имплементацијата. НЛБ не можеше подолго време да се додаде Виза, па потоа не прикажуваше трансакции од Виза, па не работеше валидацијата преку НЛБ клик. Дури и ти самиот (види последен цитат) имаше мака и не можеше да додадеш картичка преку Комерцијална Банка...

Коментарот беше насочен кон тромавоста на нашите банки, не знам зошто осети потреба да ги браниш ама ете коментари дека коментарот ми беше издржан...

П.С ДА не биде негативен наративот, зашто све во МК ни е прво со негативно. Честитки и до СТБ!!! Конечно! :)

lxndrt

read-only
24 јули 2023
29
57
Додадено и пробано со Mastercard, работи перфект - ги прикажува и трансакциите. Единствено не успеав на Mac да ги додадам (верификацијата не работи) а после ќе пробам на iPad да видам дали ќе помине.

Во секој случај, честитки и сакам да кажам едно големо фала на сите што со години ја туркаа темава и не се откажаа!

п.с. и тоа успеавме да го направиме пред темава да стигне 100 страници

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.301
11.844
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Бреее што мастурбација ќе падне вечер, само веројатно ќе ви треба некој додаток од Apple за да го изведете тоа. :D

iDone

read-only
26 мај 2015
7
9
Дали кај некој не помина верификацијата од апликацијата на Стопанска? Кај мене не се случува ништо кога ќе внесам код за верификација.

hicuxx

hello world
10 ноември 2018
76
83
Skopje
Дали кај некој не помина верификацијата од апликацијата на Стопанска? Кај мене не се случува ништо кога ќе внесам код за верификација.
Оди во Мои производи, кликни ја картицата што сакаш да ја додадеш, најдоле треба да има Apple pay. Мене не ми бараше никаков код за верификација.

iDone

read-only
26 мај 2015
7
9
Оди во Мои производи, кликни ја картицата што сакаш да ја додадеш, најдоле треба да има Apple pay. Мене не ми бараше никаков код за верификација.
Првично тргнав од Wallet, ја додадов, па требаше да ја верифицирам по што ме префрли во апликацијата на СТБ.
Пробав сега и преку Мои Производи > Apple Pay, ама јавува грешка "Се случи неочекувана грешка". Си го знам кодот за плаќање, ама изгледа уште си имаат мака :D (up-to-date е апликацијата)

dmarkoski

read-only
8 април 2013
30
33
Skopje
Првично тргнав од Wallet, ја додадов, па требаше да ја верифицирам по што ме префрли во апликацијата на СТБ.
Пробав сега и преку Мои Производи > Apple Pay, ама јавува грешка "Се случи неочекувана грешка". Си го знам кодот за плаќање, ама изгледа уште си имаат мака :D (up-to-date е апликацијата)
Мора да активираш м-токен. Истиот проблем го имав и јас. Избриши ја апликацијата логирај се. Оди на следниов линк: https://epin.stb.com.mk/ во делот на реактивирај/ замени токен. Кога ке добиеш пин оди во м-токен во апликацијата, внеси го и смени го со твој. И ќе функционира.

iDone

read-only
26 мај 2015
7
9
Мора да активираш м-токен. Истиот проблем го имав и јас. Избриши ја апликацијата логирај се. Оди на следниов линк: https://epin.stb.com.mk/ во делот на реактивирај/ замени токен. Кога ке добиеш пин оди во м-токен во апликацијата, внеси го и смени го со твој. И ќе функционира.
Во право си, работеше ова. Фала ти!

lxndrt

read-only
24 јули 2023
29
57
Дали некој успеа да додаде од СТБ на Mac/iPad?

Изгледа верификација се прави единствено преку апликацијата, не може да ти пратат код по СМС или на некој друг начин.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно