Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

roliver

hello world
7 јануари 2018
104
50
вип пошта не сака да го земе пакетот од тему од царина вееќе 3 дена, а ВИАПОСТ за неколку часа го зеде, преку ноќ Прилеп, преку ден курир го донесе.

Последна промена:

snowkit

hello world
21 август 2015
176
159
вип пошта не сака да го земе пакетот од тему од царина вееќе 3 дена, а ВИАПОСТ за неколку часа го зеде, преку ноќ Прилеп, преку ден курир го донесе.
ВИП пошта се најлоши од сите.Мене една недела ми седеше пакетот на царина.Сега дреме во магацинот.

Атачменти

• Screenshot_2025-12-13-11-07-01-465_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-12-13-11-07-01-465_com.android.chrome.jpg
    370,1 KB · Прегледи: 31

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
ВИП пошта се најлоши од сите.Мене една недела ми седеше пакетот на царина.Сега дреме во магацинот.
Знаеш како викаат?ТРПЕНИЕ СПАСЕНИЕ.Кај мене уште стои во првиот магацин и само апдејт направиле OUT FOR DELIVERY.Ги чекам до 23 декември кога можам да поднесам REFUND.Ако ми ги достават покасно ќе ми излезат бесплатно и плус ќе им ставам една звезда во рејтинг дека доцнат пратки низ цела Македонија па дури и оние што треба за еден ден да ги испорачаат што се купени во Скопје.Ако не ми достават ќе напишам дека е украдена од нивна страна заедно со еден куп други пратки а ќе ги пофалам Виа пост и Еко логистик како експресни пошти и да прекинат соработка со Вип пошта.И во двата случаеви се веќе ставени во МАТ позиција што би рекле старите ОД СИТЕ СТРАНИ ЃОРЃИ САРДИСАН.
Мислењето е автоматски споено:

Ќе чекаш 7 дена како што е кај сите.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Transfera кој ги носеше кај нас?

Predato kuriruZavršen10.12.2025 16:30
U distributivnom centruZavršen11.12.2025 11:20

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
256
186
Знаеш како викаат?ТРПЕНИЕ СПАСЕНИЕ.Кај мене уште стои во првиот магацин и само апдејт направиле OUT FOR DELIVERY.Ги чекам до 23 декември кога можам да поднесам REFUND.Ако ми ги достават покасно ќе ми излезат бесплатно и плус ќе им ставам една звезда во рејтинг дека доцнат пратки низ цела Македонија па дури и оние што треба за еден ден да ги испорачаат што се купени во Скопје.Ако не ми достават ќе напишам дека е украдена од нивна страна заедно со еден куп други пратки а ќе ги пофалам Виа пост и Еко логистик како експресни пошти и да прекинат соработка со Вип пошта.И во двата случаеви се веќе ставени во МАТ позиција што би рекле старите ОД СИТЕ СТРАНИ ЃОРЃИ САРДИСАН.
Мислењето е автоматски споено:

Ќе чекаш 7 дена како што е кај сите.

Кога ќе добиеш REFUND следи го пакетот дирекно на ВИП Пошта бидејќи кога ќе помине рокот тие намерно ќе стават дека ти си ја одбил пратката.

Јас си добив refund + бонус и пратка БЕСПЛАТНО. Вработената прво не сакаше да ми ја даде пратката бидејќи примети дека е одамна и дека им рекле VIP Пошта пратките што доцнат да не се дават. Јас и реков дека си ја чекам пратката и дека сум си платил, зошто да не ми ја даде. И на крај нормално си ја добив.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Кога ќе добиеш REFUND следи го пакетот дирекно на ВИП Пошта бидејќи кога ќе помине рокот тие намерно ќе стават дека ти си ја одбил пратката.

Јас си добив refund + бонус и пратка БЕСПЛАТНО. Вработената прво не сакаше да ми ја даде пратката бидејќи примети дека е одамна и дека им рекле VIP Пошта пратките што доцнат да не се дават. Јас и реков дека си ја чекам пратката и дека сум си платил, зошто да не ми ја даде. И на крај нормално си ја добив.
И што мислиш кога ќе напишат дека сите корисници ги одбиле пратките Тему тукутака ќе им поверува?Цела штета поштата ќе ја плати и на крај ќе биде исклучена за било каква достава.

123456

poweruser
12 април 2013
2.076
1.598
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
мене вчера НЕДЕЛА ми вртел тој од вип во 11 30 дур кога станав му свртев во 13 10 нормално не ми крена а веке упдејт стаил на тему, пошто секогаш доага истиот му викам оставај на масата мојте се секад дома, нормално не ја оставил

The courier said they couldn't reach you or find a safe place to leave your package. Please contact M-ONE for help or try to reschedule the delivery as soon as possible.
Sunday,Sunday

December 14, 2025, 1:33 pm

blackfen1

hello world
16 јануари 2018
88
96
Нарачка од 16ти ноември, уште е in transit to the airport
MONe/VIP
update: temu ми известија дека е изгубена пратката па си добив refund, после некој ден добив нов update дека е кај ВИП во дистрибутивниот центар. Од 11ти декември си стои така статусот.
Претпоставувам немаат валидно бројче за да одам сам да си ја земам пратката?
Сигурно ќе си остане кај нив

15 септември 2012
1.164
1.300
тие М оне или vipposta.mk се катастрофа... изгледа е уанменшоу, кај нив ми стои пратка која е нарачана пред месец и кусур и која излегла од царина на 05.12.2025...
@blackfen1 кажи како ќе поминеш кај нив кога ќе ја земеш пратката

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Изгледа само јас немам лошо искуство со ВИП. На 5ти од Царина отиде кај нив и утредента ми ја донесоа.

1765988779700.png

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Јас ја земав пратката после цели 31 ден! На 17 ноември платена на 18 декември земена! Ми стигна порака на вибер дека можам да ја подигнам и си ја земав.Кога видов дека само пензионери ги разнесуваат пратките со службени возила на Вип пошта се ми се разјасни.Не бадијала старите викаат РИБАТА ОД ГЛАВАТА СМРДИ А НЕ ОД ОПАШКАТА. Нормално дадов само една звезда на Тему и нагласив дека испораката е многу бавна.

roliver

hello world
7 јануари 2018
104
50
Има во Track делот кога ќе ја означи тему порачката за испорачана да дадеш оценка дали било добро околу испораката или не и да дадеш коментар што не чини...

blackfen1

hello world
16 јануари 2018
88
96
Јас ја земав пратката после цели 31 ден! На 17 ноември платена на 18 декември земена! Ми стигна порака на вибер дека можам да ја подигнам и си ја земав.Кога видов дека само пензионери ги разнесуваат пратките со службени возила на Вип пошта се ми се разјасни.Не бадијала старите викаат РИБАТА ОД ГЛАВАТА СМРДИ А НЕ ОД ОПАШКАТА. Нормално дадов само една звезда на Тему и нагласив дека испораката е многу бавна.
кај те праќаат да одиш за подигање, на адресава што им е на Google?

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
кај те праќаат да одиш за подигање, на адресава што им е на Google?
Ти стига порака на Вибер дека пратката ти е во тој и тој магацин и можеш да ја подигнеш во наредните 2 дена од 9 до кај 16.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
895
652
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Инфо : наскоро ќе имаме нова пошта со автоматска линија за сортирање на пратки , сеуште е рано да откријам која :cool: се очекува старт од февруари.

Автоматско сортирање

chroot

lurker
12 ноември 2021
773
1.104
Скопје
хахаха точно е ова хаха, и кај мене дојде таков некој доста постар со мало количе.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.396
5.555
Има во Track делот кога ќе ја означи тему порачката за испорачана да дадеш оценка дали било добро околу испораката или не и да дадеш коментар што не чини...
Не го гледам, каде е точно тоа? Ми дава само за производите, не за испораката.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.003
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS