Скоти
user
- 15 октомври 2013
- 1.273
- 2.342
Ум за друг патВакво нешто на другар му се случи, плаќал во Сарај во маркет и ја дал картичката да ја куцнат. Одма после тоа рандом трансакции му се појавија.
Ум за друг патВакво нешто на другар му се случи, плаќал во Сарај во маркет и ја дал картичката да ја куцнат. Одма после тоа рандом трансакции му се појавија.
Не за џабе викаат: Додека има овци, ќе има и волна:
![]()
Измамена 83-годишна жена од Скопје за 17.300 евра!
На 23.05.2025 во 18.30 часот во Полициската станица Бит Пазар, 83-годишна жена од Скопје пријавила дека била измамена од едно лице за сума од 17.300 евра. Според пријавеното, лицето ѝ се јавило телефонски, лажно се претставило како полициски службеник и ја информирало дека нејзината внука...mk.tv21.tv
Па не е баш класична, малце пософистицирана и поприлично генијална. Читав скоро за ова.Класична пиздарија е ова така?
Криво ми е некад што немам куќиште на страна чисто да пробувам вакви глупости да видам што би се десило.Па не е баш класична, малце пософистицирана и поприлично генијална. Читав скоро за ова.
Затоа постојат виртуелки.Криво ми е некад што немам куќиште на страна чисто да пробувам вакви глупости да видам што би се десило.
Затоа постојат виртуелки.
Иначе се глеа од командата што ќе се деси, некое малвериште ќе се инсталира тивко (ако е достапно на урл-то сè уште), а шо ќе напраи после зависи шо малвер е. Мислам дека не е достапно веќе за симнување, иако знае да дава различен линк (мене ми даде друг, не тој што го има кај тебе), ама двата не се симнуваат кај мене. Дали се недостапни или некоја заштита од кај мене од ХОСТС фајлот или ВПН или од нешто друго, не знам, ама мислам дека се недостапни пошо curl дава само некој html со moved permanently а не симнува никаков .msi фајл.
Но генијално е со празните места што ги дава, да не го видиш копираното во run.
Не, за празните места после /qn.Помеѓу msi / qn? За тие празни?
А како го инсталира пример автоматски во run ако има празни места во линкот?
Не, за празните места после /qn.
Погледнете го атачментот 150798
А како го инсталира па претпоставувам дека run дијалог прозорчето едноставно ги игнорира празните места и си извршува тоа што е претходно.
Кога го пастираш целото ова те носи на крај у диалогот и мислиш дека ништо не си пастирал
Како што кажав, многу генијална работа.
Па горе долу да. Fake captcha scam го викаа ова, сега разбуричкав.Ааааааа..... Машала.
Значи дечкви напредни се![]()
Па горе долу да. Fake captcha scam го викаа ова, сега разбуричкав.
Иначе ова првобитната newsystems страна не ми личи на фејк. Гуглајќи, овие New systems си постојат изгледа кај нас, ама мислам дека се хакнати.
Е сеа, фирма што supposedly нуди IT Services and IT Consulting, да имаат хакнат сајт...![]()
Може тоа иим е првиот чекор во селекција на кандидатитеДада, па затоа и ја ставив. Пошто имаа некоја објава/оглас и ме интересираше кој се. Им пратив баш ради тоа меил, оглас пуштиле а хакнати на веб. Сигурно некој се заебал со ова.
Кога веќе пишуваат за сајбер безбедност, дечките од пресс24 можат да поработат на санитизација на нивниот сајт, а не на сред читање да ми дава вакви "понуди".![]()
Дигитална дијагноза - Колку се безбедни здравствените податоци во Македонија
Во ера на дигитализација, здравствените установи повеќе не се само физички простории каде граѓаните лекуваат акутни и хронични болести, туку се и огромни складишта за чувствителни лични податоци – од дијагнози и терапии, до матични броеви и банкарски податоци на осигуреници. Но колку е безбедна...press24.mk
Koлку што имам работено PayPal receipts, знам дека не се вакви воопшто. Затоа ми стана чудно. Тnx.PayPal не ти се заблагодарува што го користиш сервисот. Ти земаат пари и око не им трепнува, нема processing кај нивИгнорирај.
Прво што требало да ти падне чудно е тоа што си добил мејл од "PayPal" испратен од приватен gmail акаунт.Koлку што имам работено PayPal receipts, знам дека не се вакви воопшто. Затоа ми стана чудно. Тnx.
Е ајде де, тоа не ми текна хаха.Прво што требало да ти падне чудно е тоа што си добил мејл од "PayPal" испратен од приватен gmail акаунт.
MICROPHONE FIFINE A9 RGB Polar Patterns, w/ARM, USB Type-C, 2.0m cable, Black, A9
5.500,00 ден
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 140x150x26mm, adj.angle 15deg, max.3KG, WBBA03
790,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
NET LAN WIRELESS USB TP-Link ARCHER T3U, AC1300, MU-MIMO, Dual Band, USB3.0
1.100,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден