Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Зборувам за ситуации со идентична роба, практично истите фотографии ги употребуваат. Од х причини некогаш некои работи може да се најдат (малку) поевтини на Тему, тоа и побрзиот шипинг им останува единствен адут - за понебитни работи (и потешко оштетливи).

Инаку да, очигледно е дека Тему имаат тенденција да ги носат најевтинито од најевтината роба. На Али ќе најдеш и чкарт и квалитетна роба.

детско винтијаџе за некој 500/600 денари и еве го и синми порасна во него и керками го одлепи од носење, и пак е како ново, едно конче нема да виси.
Добро си се сетил за ова, овде се едно три пати поскапи.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Зборувам за ситуации со идентична роба, практично истите фотографии ги употребуваат. Од х причини некогаш некои работи може да се најдат (малку) поевтини на Тему, тоа и побрзиот шипинг им останува единствен адут - за понебитни работи (и потешко оштетливи).

Инаку да, очигледно е дека Тему имаат тенденција да ги носат најевтинито од најевтината роба. На Али ќе најдеш и чкарт и квалитетна роба.

Добро си се сетил за ова, овде се едно три пати поскапи.
Џабе е да се дебатира, воопшто не ми текна до сега да отворам trustpilot.. и гледаш рејтинг само 2 ѕвездички, и еден куп слични коментари како моето искуство!
Дури и коментари со уште полоши ситуации на скамнување, подобри рецензии има ubuy, за кој го сметам/е скоро сите за несигурен и скам.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Џабе е да се дебатира, воопшто не ми текна до сега да отворам trustpilot.. и гледаш рејтинг само 2 ѕвездички, и еден куп слични коментари како моето искуство!
Дури и коментари со уште полоши ситуации на скамнување, подобри рецензии има ubuy, за кој го сметам/е скоро сите за несигурен и скам.
Не ми се случило до сега, не дека имам нешто многу нарачки. Тему е добар само за малку поскапи производи (до граница на максималната цена) со бесплатниот шипинг, ако залета некој купон нормално. Пред некое време начекав производ со купон од 50% попуст, па од 1500 денари колку што беше на Али, јас го добив за 600 денари од Тему. Инаку ситниците ги земам од Али со коини, секогаш се поевтини од Тему. Е се чека малку повеќе, ама со пошта барем никогаш ништо не ми изгубиле долги години наназад.
За квалитетот не правам споредба, од Али може дефинитивно да се купат солидни производи.

Riku

lurker
27 ноември 2021
585
256
Не ми се случило до сега, не дека имам нешто многу нарачки. Тему е добар само за малку поскапи производи (до граница на максималната цена) со бесплатниот шипинг, ако залета некој купон нормално. Пред некое време начекав производ со купон од 50% попуст, па од 1500 денари колку што беше на Али, јас го добив за 600 денари од Тему. Инаку ситниците ги земам од Али со коини, секогаш се поевтини од Тему. Е се чека малку повеќе, ама со пошта барем никогаш ништо не ми изгубиле долги години наназад.
За квалитетот не правам споредба, од Али може дефинитивно да се купат солидни производи.
Исти фирми продават и на двете места. Разликата е што овие пакуват сичко заедно и стигат побрзо за разлика од али кои прајќат сичко посебно.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Исти фирми продават и на двете места. Разликата е што овие пакуват сичко заедно и стигат побрзо за разлика од али кои прајќат сичко посебно.
Не се исти, еден куп има банирани селери од Али, кој сега продаваат на Тему и Ибеј.
Односно селери кој шиткаат копии на копиите кој се прават во Кина.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Грешиш, еве ти конкретен пример со блицеви за фото апарати. Додека на Али ќе најдеш Godox, Yongnuo, Andoer, Triopo, Meike и уште некоја фирма, на Тему ќе најдеш само Neewer. Можеби само некој додаток за оние од Али.
На ,,нашиот" Тему нема ни тоа да го најдеш пошто цената не дозволува.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
300
192
Грешиш, еве ти конкретен пример со блицеви за фото апарати. Додека на Али ќе најдеш Godox, Yongnuo, Andoer, Triopo, Meike и уште некоја фирма, на Тему ќе најдеш само Neewer. Можеби само некој додаток за оние од Али.
Ако али е копија тему е копија на копијата реално за ситнурии до 1000ден и да купи човек, боље да не ја дигаат границата од 20евра пошто народов наш ќе се испозаебе за еден куп работи

Riku

lurker
27 ноември 2021
585
256
Не се исти, еден куп има банирани селери од Али, кој сега продаваат на Тему и Ибеј.
Односно селери кој шиткаат копии на копиите кој се прават во Кина.
Јас сретнав 2/3 Фирми кои продават и на двете места и цената им беше иста само што на али имаше шипинг а на тему не. Производите беа околу 500 денари. Никогаш и не сум гледал поскапи производи од овие две места.

kirev

senior
31 мај 2010
9.073
7.759
На AliExpress и eBay се истите производи и продавачи IMHO

• ми се допаѓа
Реакции: marv

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Јас сретнав 2/3 Фирми кои продават и на двете места и цената им беше иста само што на али имаше шипинг а на тему не. Производите беа околу 500 денари. Никогаш и не сум гледал поскапи производи од овие две места.
Има на Али многу поскапи производи, но со добро и подлабоко пребарување ке најдеш ист производ многу поевтин и од Тему.
И на Тему е така, еден ист производ на повеќе места е со различни цени.
Само трикот е што на Али има десетици илјади продавачи.. а на тему тројно помалку па е по прегледен.
И што е најбитно скоро ништо и да нема на Тему како производ што ке ти фати место, барем на Али ке најдеш нешто што и не можеш да замислиш дека постои

dasi4

read-only
14 август 2018
40
35
Sto brza posta e M One mi dava srpski broj, a ne mozam da najdam zastapnik u Mk.
Na stranava od temu mi pisuva deka me barale vcera za da mi dostavat, ama u vremeto kaj so me barale bev nadvor od mreza i ne mozele da me dobijat. Ako ima info koj dostavuva, broj, adresa ili bilo so neka pise. Se izvinuem ako vise ste go pokrile odgovorov.

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Sto brza posta e M One mi dava srpski broj, a ne mozam da najdam zastapnik u Mk.
Na stranava od temu mi pisuva deka me barale vcera za da mi dostavat, ama u vremeto kaj so me barale bev nadvor od mreza i ne mozele da me dobijat. Ako ima info koj dostavuva, broj, adresa ili bilo so neka pise. Se izvinuem ako vise ste go pokrile odgovorov.
Мене ми ги донесоа со Вип пошта пратките од M-one

fcwizard

hello world
26 март 2018
64
70
И мене ми ја доставија со Виа пост(првпат на телефон а и во живо пријатни вработени)
иначе и кај мене таков статус имаше(малце се бавни со доставата т.е 2/3 дена) па по два дена ми се јавија и наредниот ден ми ја доставија.

btw стигна EasySMX X15 за околу 20 дена и одличен е за парите

Фала на препораката оти се изгубив у ревјуа, , го најдов и на тему оти мислам дека побрзо ќе стигне, кога ќе стигне секако ќе ви дадам фидбек за тоа дали функционира со гоогле/андроид тв ама би требало оти има и донгл со него.
Не е од Тему, ама добар контролер и бренд е.

Последна промена:

dasi4

read-only
14 август 2018
40
35
Да, денес ми вртеја од ВИП пошта(накај 19 часот). Фала ви на одговорите.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Ај да видиме... Денес се регистрирав на Тему и направив прва нарачка. И мене ми определија минимум 600 ден нарачка.

roliver

hello world
7 јануари 2018
104
50
И viapost не е ништо подобар, стои дека ми се јавувале вчера, а не е точно бидејќи воопшто не се јавија. Ајде да видиме в понеделник...

Атачменти

• Screenshot (1471).png
    Screenshot (1471).png
    58,7 KB · Прегледи: 48

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
Дали може да се обнови неискористен 20mk02 купон? Сакав да видам дали функционира и ок, ми го даде но не сакам во наредниве 24ч да го искористам

roliver

hello world
7 јануари 2018
104
50
Дали може да се обнови неискористен 20mk02 купон? Сакав да видам дали функционира и ок, ми го даде но не сакам во наредниве 24ч да го искористам
reactivate coupon во Support кога сакаш да го користиш.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Овие ВИП пошта се изгледа НАЈГОЛЕМИОТ УЖАС во карго услугите кај нас!
Имам пратка една ЦЕЛА НЕДЕЛА ја шетаат од магацин до магацин, абер немаат за достава.
Има 2 броја за контакт со нив, се скапав звонење никој не крева!
Дали некој има случајно нивни контакт (каде што би кревале на телефон)?

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Овие ВИП пошта се изгледа НАЈГОЛЕМИОТ УЖАС во карго услугите кај нас!
Имам пратка една ЦЕЛА НЕДЕЛА ја шетаат од магацин до магацин, абер немаат за достава.
Има 2 броја за контакт со нив, се скапав звонење никој не крева!
Дали некој има случајно нивни контакт (каде што би кревале на телефон)?
На мејл одма читаат, телефоните ги имаат ислучено.

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
254
103
оваа му е реалната големина.
Погледнете го атачментот 148082

Сакам да кажам дека кај нас за тие пари има само од тие за осветлување пат малецките и тоа што траат нивните батерии едвај 1 месец и се сјебуваат.
Морав да му купувам од поскапите поквалитетни батерии од по 150-200 денари што се полнивите за да ми траат 10тина месеца.

Овие верувам дека ќе истераат нивните батерии барем 6 месеца. А понатаму ако се сјебаат и тие батери барем соларот ќе го искористам за некои други намени.

Инаку 8 парчиња нарачав коишто ме коштаа околу 1100-1200 денари преку бонусите.
C2108B05-1B21-4306-942F-80A7E595810D.jpeg
659 денари во џамбо 6 комада, нит купони нит ништо.
Како си задоволен?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно